Facebook Pixel Ο Γ. Χελάκης γράφει για Ροζίτσκι και Ολυμπιακό!
| 2014-12-27 10:50:00

Ο Γ. Χελάκης γράφει για Ροζίτσκι και Ολυμπιακό!

Ο Γ. Χελάκης γράφει για Ροζίτσκι και Ολυμπιακό!

Ο Ροζίτσκι παίζει μπάλα σε υψηλό επίπεδο με την Αρσεναλ. Δεν βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Mακριά από την πρώτη νιότη του είναι πια ο Τόμας Ροζίτσκι. Πάνω-κάτω στην ηλικία που ήταν ο Ιμπαγάσα όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι αν ανακαλείται εξ εφεδρείας για να τερματίσει «ευδοκίμως» την καριέρα του. Ο Τσέχος παίζει μπάλα σε υψηλό επίπεδο με την Αρσεναλ. Δεν βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ισα -ίσα ο Αρσέν Βενγκέρ τον εμπιστεύεται είτε ως βασικό είτε ως αλλαγή. Μετράει φέτος τρία ματς στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και τρία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Παίκτης με φινέτσα, ποιότητα και φυσικές δυνάμεις. Το πρόσωπό του παραμένει «παιδικό» παρά το ότι βαδίζει στα τριάντα τέσσερα. Πολλοί θα σκεφθούν ποιες πραγματικές ανάγκες μπορεί να καλύψει στη συγκεκριμένη ομάδα του Ολυμπιακού. Τις απαριθμώ:

 

* Μεγάλη ευχέρεια στην ατομική ενέργεια. Ο Ροζίτσκι πάει με άνεση στο ένας εναντίον ενός. Ντριμπλάρει κι από τις δυο πλευρές, προσποιείται και κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο.

 

* Διεύθυνση του παιχνιδιού. Το κάνει πολύ καλά. Οσο καλά το κάνει και ο «Τσόρι». Με τη διαφορά ότι ο «Τσόρι» λόγω δυνάμεων και ηλικίας δεν μπορεί να το κάνει παντού και πάντα.

 

* Κλειστές άμυνες. Ο Τσέχος τις ανοίγει με τις κάθετες εφορμήσεις του και τα δυνατά σουτ εκτός περιοχής. Τα καταφέρνει εξίσου καλά και από τα πλάγια χωρίς να κάνει τις κλασικές κινήσεις εξτρέμ, διότι δεν είναι τέτοιος.

 

* Το χειροκρότημα. Παίκτες σαν τον Ροζίτσκι αρέσουν πολύ στον οπαδό του Ολυμπιακού που γουστάρει φαντεζί ενέργειες, υψηλή τεχνική και θεαματικά γκολ. Ο Τσέχος έχει το «πακέτο» που «κόβει εισιτήρια».

 

Οσοι τυχόν νομίζουν ότι ο Ροζίτσκι τη βγάζει σε μια γωνιά του γηπέδου περιμένοντας να του δώσουν την μπάλα, κάνουν λάθος. Ο παίκτης δεν περιφρονεί το μαρκάρισμα, γυρίζει στην άμυνα για να βοηθήσει. Κινείται με μεγάλη ευχέρεια στις τρεις θέσεις, πίσω από τον κλασικό επιθετικό. Τυπικά θα τον λέγαμε εσωτερικό χαφ, κάτι σαν «οχταροδεκάρι».

 

Γράφουμε για αυτόν σαν να τον περιμένουν ήδη στο «Ελ. Βενιζέλος». Παίκτης με το δικό του βιογραφικό με συμμετοχές και φέτος στην Αρσεναλ και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κομμάτι δύσκολο να αποχωριστεί τη Μεγάλη Βρετανία και το Λονδίνο.

 

Οτι μπορεI να ανεβάσει την ποιότητα του Ολυμπιακού, δεν συζητείται. Οτι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση επίσης. Στις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις των «ερυθρολεύκων» θα τον έβλεπα περισσότερο ως το εντυπωσιακό κερασάκι στην τούρτα παρά ως πρώτη και τελευταία επιλογή μεσοεπιθετικά. Ωστόσο η κλάση και η αγωνιστική του ετοιμότητα είναι αναμφισβήτητες.

 

Αν τελικά πραγματοποιηθεί θα είναι μια μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Μια ανάλογη στα σέντερ μπακ θα εξαλείψει λογικά, τα προβλήματα στην άμυνα...

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags