Facebook Pixel «Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου»
| 2015-01-09 21:37:00

«Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου»

«Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου»

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ καταδικάζει την επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλογιάννης την ώρα που έκανε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «ok radio», της Λάρισας.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο, την άνανδρη και «δολοφονική» επίθεση που δέχτηκε το μέλος του ΠΣΑΤ στη Λάρισα, Γιάννης Καλογιάννης με αιχμηρό αντικείμενο. Ο συνάδελφος, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα, ό ένας εξ αυτών τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο, μέσα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ok Radio» την ώρα που παρουσίαζε την εκπομπή του.

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό το οποίο τόσο ο ΠΣΑΤ και οι αθλητικοί συντάκτες, όσο και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος, το καταδικάζουν και το οποίο ευτυχώς πέραν ενός ελαφρού τραυματισμού δεν είχε άλλες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του συναδέλφου.
Η επίθεση αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που κατά το παρελθόν έχουν γίνει σε αθλητικούς συντάκτες, είναι προφανές ότι είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, αλλά όπως και στα προηγούμενα ανάλογα περιστατικά έτσι και τώρα δεν θα φιμώσει τις ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές.

Ο ΠΣΑΤ στέκεται αλληλέγγυος στο συνάδελφο Γιάννη Καλογιάννη, ζητεί την άμεση σύλληψη των δραστών της άνανδρης επίθεσης και καλεί τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, να ενεργήσουν άμεσα έτσι ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σε ανάλογες καταστάσεις που κατ’ επανάληψη έχουν αντιμετωπίσει οι αθλητικοί συντάκτες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags