Facebook Pixel «Δύο πέναλτι σε μία φάση, δεν υπάρχει…»
| 2011-05-13 01:06:00

«Δύο πέναλτι σε μία φάση, δεν υπάρχει…»

«Δύο πέναλτι σε μία φάση, δεν υπάρχει…»

Παράπονα για την διαιτησία του Τσινιάρη εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το 1-1 με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για δύο πέναλτι πάνω στον Σισέ, μετά τα… έχωσε στους δημοσιογράφους για τον Γκαρσία και στην συνέχεια ρώτησε την γνώμη τους για την φάση του Γάλλου… 

Αναλυτικά:

Τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε;

«Ποτέ δεν υπάρχει ένας μόνος λόγος. Κάναμε ένα παιχνίδι επιθετικό με αρκετές φάσεις και ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς αλλά το να δέχεσαι ένα γκολ στα πρώτα τρία λεπτά δεν είναι κάτι εύκολο αλλά αντέδρασε σωστά η ομάδα. Και ουσιαστικά η στιγμή αυτή ήταν η πιο αποφασιστική στο παιχνίδι, όταν κάναμε το 1-1, υπήρξε μια φάση που όλοι είδατε. Θα έλεγα ότι ήταν ένα διπλό πέναλτι πάνω στον Σισέ. Όταν δεν βλέπεις δύο πέναλτι πάνω στην ίδια φάση αυτό είναι δύσκολο να μπορέσεις να το αποδεχθείς και πιστεύω ότι αυτή ήταν μια αποφασιστική στιγμή. Η δεύτερη ήταν στο δεύτερο μέρος όταν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 2-1 στα πρώτα λεπτά και ουσιαστικά να κάνουμε ότι και η ΑΕΚ. Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ, είχαμε μεγαλύτερη επιθετική δράση, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν κερδίσαμε. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, όπως είχα πει και μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ότι έπρεπε να δούμε τα πράγματα με περισσότερο ομαδικό πνεύμα και φιλοδοξίες, αυτά τα είχα πει στην Θεσσαλονίκη, σήμερα δεν έχω τίποτα το επιλήψιμο να πω για τους παίκτες μου. Ακόμα υπολείπονται τέσσερα ματς μέχρι το τέλος και ουσιαστικά η πρόκριση εξαρτάται από εμάς. Είναι ακόμη στο χέρι μας. Αυτό που ενδεχομένως με προβληματίζει είναι η κόπωση κάποιων παικτών και ουσιαστικά υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να επιλύσουμε. Σε αυτό τον αγώνα επίσης είχαμε την κόπωση, καταστάσεις που δύσκολα μπορούν να επανέλθουν και είναι όλα αυτά τα πράγματα που εγώ πρέπει να αξιολογήσω και να τα επιλύσω μόλις αύριο το πρωί γιατί θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλω την 18άδα για τον Βόλο. Το χρονικό διάστημα που έχω στην διάθεση μου είναι μικρό και το γεγονός ότι ο αγώνας που έπρεπε να γίνει την Τετάρτη έγινε την Πέμπτη μειώνει ακόμα περισσότερο τον χρόνο. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη τις δυνατότητες να τερματίσει πρώτος».

Προτίθεστε να αφήσετε κάποιους παίκτες εκτός του ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου λόγω καρτών;

«Όχι το θέμα δεν είναι να προστατέψω κάποιους παίκτες λόγω καρτών. Απλά πρέπει να δω ποιοι είναι οι πιο έτοιμοι για να παίξουμε. Το χρονικό διάστημα είναι πολύ σύντομο. Αυτό που λέτε ενδεχομένως να μπορεί να γίνει σε ένα πρωτάθλημα όχι τώρα. Δεν ξέρω ποιος από εσάς έγραψε ότι βγάλαμε τον Γκαρσία από τη ναφθαλίνη... αλλά πιστεύω ότι αυτό ήταν ένας αστεϊσμός. Γιατί όποιος γράφει πρέπει να προσέχει γιατί ο Γκαρσία ήταν τραυματισμένος δεν ήταν στην ναφθαλίνη. Έπρεπε να επιστρέψει και του έλειπε ο ρυθμός το να βρει τον ρυθμό του ήταν κάτι που χρειαζόταν χρόνο. Θεωρώ ότι αυτή η εικόνα της ναφθαλίνης ήταν λανθασμένη όμως πρέπει να ξέρουμε και να είμαστε σοβαροί».

Εν συνεχεία ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σηκώθηκε να φύγει αλλά γύρισε για να ρωτήσει κάτι τους εκπροσώπους του Τύπου...

«Όλοι αγαπάτε το ποδόσφαιρο γνωρίζεται ποδόσφαιρο. Έχω να σας κάνω μια ερώτηση κατά την γνώμη σας υπήρχε στο ματς ένα πέναλτι, δύο πέναλτι ή κανένα. Το λέω γιατί εσείς θα γράψετε το παιχνίδι, το είδατε και έχετε άποψη. Εγώ δεν ξέρω ελληνικά και δεν θα διαβάσω εφημερίδες αλλά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να δω πως θα απαντήσετε. Υπάρχουν διαιτητές που άκουσα πως ποτέ δεν σφυρίζουν πέναλτι αλλά δύο πέναλτι σε μια φάση δεν υπάρχει αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags