Facebook Pixel "Σταματάει το πρωτάθλημα, αν..."
| 2015-02-24 00:39:00

"Σταματάει το πρωτάθλημα, αν..."

"Σταματάει το πρωτάθλημα, αν..."

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μίλησε για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα και αναφέρθηκε στην σκέψη διακοπής του πρωταθλήματος με το πρώτο κρούσμα!

Ο Γιάννης Πανούσης μίλησε στην εκπομπή «Η τελευταία λέξη» του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τόνισε ότι η κάθαρση δεν μπορεί να γίνει εν κινήσει. Μόνο με διακοπή!

Απόσπασμα των δηλώσεών του:

«Είκοσι μέρες μέρες που είμαι υπουργός, αντιμετώπισα περιπτώσεις διαδηλώσεων μεγάλων, περιπτώσεις αντιφασιστικού μετώπου, όπου όλοι έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ανάγκη να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να ασκήσουν βία. Στις Σκουριές προβλήματα των μεν και των δε. Στο μόνο χώρο που είδα βία αυτές τις 25 μέρες ήταν στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Και λες "τι γίνεται εδώ ακριβώς;" "Τι είναι αυτό;" Τι είναι ξέρω, στην ανάλυση. Μίλησα με τον κύριο Κοντονή. Του έχω πει ως επιστήμονας ότι δεν χρειάζεται η αστυνομία μέσα στο γήπεδο. Είναι η Σούπερ Λιγκ, είναι η ΕΠΟ, ας το κάνουν όπως θέλουν.

Η αστυνομία θα μπορούσε να είναι μέσα στο γήπεδο αν υπήρχε μια πληροφορία ότι μέσα στο γήπεδο έχει διοργανωθεί μία ομάδα που θα χτυπήσει, με όπλα με διάφορα. Ούτε καν έξω από το γήπεδο, μακριά και με σκούφους. Εχει κερδίσει η ομάδα, βγαίνει ο πατέρας με το παιδί, γελάνε και λοιπά και βλέπουν ένα προτεταμένο όπλο, ασπίδες και κράνη. Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Όταν έγινε τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που βαράγαν την αστυνομία χωρις λόγο. Δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν υπήρχε θέμα πρωταθλήματος, γιατί χτυπούσαν την αστυνομία, μια συγκεκριμένη θύρα; Και ρώτησα το εξής. Δεν υπάρχει πρόεδρος; Δεν υπάρχει Σούπερ Λίγκα; Δεν υπάρχει ΕΠΟ; Δεν υπάρχει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης; Δεν υπάρχει τίποτα;

Όλα δηλαδή θα ακυρώνονται και αμέσως που είναι αστυνομία; Κι αν η αστυνομία κακώς ρίξει μια παραπάνω φωτοβολίδα, αυτή φταίει για όλο το σκηνικό; Εγώ είχα πει, πάλι, ότι εν κινήσει κάθαρση δεν γίνεται. Με το που θα γίνει κάτι τέτοιο, σταμάτα το πρωτάθλημα. Διότι έτσι θα δείξεις ότι υπάρχει πολιτεία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags