Facebook Pixel Γεωργίου speaking για Ζαρντίμ και Μονακό
| 2015-02-26 17:18:00

Γεωργίου speaking για Ζαρντίμ και Μονακό

Γεωργίου speaking για Ζαρντίμ και Μονακό

Με κάτι 18χρονους, με κάτι 20χρονους και γενικά με παίκτες παγκοσμίως άγνωστους, η Μονακό διέσυρε χθες την Αρσεναλ με 3-1 μέσα στο Λονδίνο και δίδαξε πως παίζεται σήμερα το σύγχρονο και μοντέρνο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Γιώργος Γεωργίου

Πραγματικά χόρτασε ο κόσμος μπάλα. Χόρτασε ρυθμό, ταχύτητα, θέαμα και σούπερ προχωρημένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Και αυτό φυσικά οφείλεται στον Ζάρντιμ. Μέγας αλεπουδιάρης ο Πορτογάλος προπονητής έπαιξε με υποδειγματική συνέπεια το 5-3-3 βάζοντας στην άμυνα λίμπερο και δύο στόπερ, έδωσε επίτηδες χώρο στον αφελή Βένγκερ και με ξυραφένιες εφορμήσεις στην κόντρα, του πήρε στο τέλος και την καλότα. Και να σκεφτεί κανείς ότι πηγαίνοντας φέτος ο Ζάρντιμ στη Μονακό, έχασε τον Φάλκο, τον Ροντρίγκεζ και άλλους 15 παίκτες και σιγά – σιγά χτίζει τώρα μια καινούργια υγιέστατη ομάδα. Κι όμως, ο Ολυμπιακός, έδιωξε αυτόν τον προπονητή που ήταν αήτητος στο λίγο διάστημα που έμεινε στην Ελλάδα επειδή κέρδιζε μόνο με 1-0 και όχι με μεγαλύτερο σκορ. Ημαρτον.

Ο Ζαρντιμ απέδειξε ότι φυλάει πίσω τον κώλο του, όχι απλά για να αμύνεται και να στέλνει πανικόβλητος τη μπάλα για χόρτα, αλλά για ν κάνει ψύχραιμα τα κλεψίματά του και να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα, πιάνοντας στον ύπνο τον αντίπαλο. Τέτοια δώσε μου στη μπάκα και πάρε μου την ψυχή. Αυτή η φιλοσοφία και αυτή η τακτική θα είναι πάντα στη μόδα. Δεν θα σβήσει ποτέ. Αυτός ο κοτσίδας ο Καρασκο, αυτός ο Κουτινιο, αυτός ο Σίλβ, αυτός ο χτιστός στόπερ, ο Αμπντεμουρ, κι αυτός ο αράπακλας, ο Κορντόγκμπια, ήταν να τους πιεις σε κρυστάλλινο ποτήρι Βοημίας. Η Αρσεναλ χθες δεν ήταν μικρή. Η Μονακό την έκανε μικρή αυτή είναι η αλήθεια.

Πηγή real.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags