Facebook Pixel Πού διαφώνησαν Κοντονής και Πλατινί;
| 2015-03-09 17:24:00

Πού διαφώνησαν Κοντονής και Πλατινί;

Πού διαφώνησαν Κοντονής και Πλατινί;

Τρεις ώρες κράτησε περίπου η συνάντηση του Σ.Κοντονή στην Νιόν με τον πρόεδρο της UEFA και τους αξιωματούχους της FIFA. Το σημαντικότερο θέμα ήταν ο τρόπος εκλογής του Δ.Σ της ΕΠΟ όπου και δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξει τον τρόπο εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς το υπάρχον σώμα είναι μικρό και εύκολα διαχειρίσιμο.Ωστόσο η απάντηση του Μισέλ Πλατινί ήταν αρνητική.

Ένα θέμα όπου υπήρξε αντίθετα ταύτιση απόψεων, έχει να κάνει με την συμμετοχή τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα. Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το ποιος θα επιλέγει τους δικαστές αυτούς, αλλά κυρίως με το αν θα δώσει την συγκατάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης που μέχρι τώρα ήταν αρνητικό.

Παράλληλα υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις από πλευράς UEFA πως θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία έχει να κάνει με την πάταξη της διαφθοράς και της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφορικά με τις ποινές που μπορεί να επιβάλει το κράτος σε ομάδες όταν παρατηρούνται κρούσματα βίας πέραν των οικονομικών, υπάρχουν ποινές στους ισχύοντες νόμους όπως η τιμωρία της έδρας, ωστόσο αυτές σπανίως εφαρμόζονται.

Για τα ζητήματα που υπάρχει διάσταση απόψεων συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι τις 30 Μαρτίου θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις πλευρές και θα ανταλλάζει σχέδια και κείμενα και στις 30 Μαρτίου θα υπάρξει μία συνάντηση στην Αθήνα ανάμεσα στην κυβέρνηση, την ΕΠΟ, την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ για να συζητήσουν ξανά αναλυτικά τα ζητήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι διαφωνίες αυτές μπορεί να οδηγούν σε νέο κύκλο συζητήσεων, ωστόσο όσο η ΕΠΟ δεν θελει τις προτεινόμενες αλλαγές, η UEFA πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής στο «SDNA» έπειτα από την συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί:

Για το περιεχόμενο της συνάντησης: «Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση επί πολλών θεμάτων τόσο θεσμικών, όσο και τεχνικών με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ κύριο Πλατινί, τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ και τους συνεργάτες τους. Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση στην οποία παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά ζητήματα. Σε αυτά που παρατηρήθηκε απόκλιση συμφωνήσαμε στο εξής: να σχηματιστεί μία ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι τις 30 Μαρτίου θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις πλευρές και θα ανταλλάζει σχέδια και κείμενα και στις 30 Μαρτίου θα υπάρξει μία συνάντηση στην Αθήνα ανάμεσα στην κυβέρνηση, την ΕΠΟ, την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ για να συζητήσουμε ξανά αναλυτικά τα ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags