Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ: Χτύπησε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού ο Νιόπλιας
| 2015-03-19 16:26:00

Ανάλυση Τσάρλυ: Χτύπησε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού ο Νιόπλιας

Ανάλυση Τσάρλυ: Χτύπησε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού ο Νιόπλιας

Για αυτό έχασε χθες ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι!

Ο Νιόπλιας είχε διαβάσει καλά τον Παναθηναϊκό και με την τακτική του βοήθησε τους παίκτες του να χτυπήσουν πάνω στην αδύναμη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού και να εκμεταλλευτούν την απουσία του Σίλντενφελντ και την άσχημη ατομική κατάσταση του Κουτρουμπή.

Η στόχευση του Ατρόμητου να χτυπήσουν με την ταχύτητα του Μαρσελίνιο στις αργές αντιδράσεις του Τριανταφυλλόπουλου δικαιώθηκε από νωρίς. Στο 10ο λεπτό ο Μαρσελίνιο σκόραρε, ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει ο Νιόπλιας. Τα πράγματα για τον Αναστασίου έγιναν πιο δύσκολα από τη στιγμή που χτύπησε ο Λαγός. Η έξοδός του έφερε ανακατατάξεις στον άξονα του Παναθηναϊκού και τον Ατζαγκούν δεξί εσωτερικό χαφ, που δεν ειδικεύεται στις καλύψεις των μπακ. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει κατοχή μπάλας 57%, αλλά τον Νιόπλια νικητή, καθώς έβλεπε την τακτική του να αποδίδει. Κατσουράνης σε θέση 6 και Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία εσωτερικοί χαφ, είχαν σαν εντολή με το που γίνουν κάτοχοι της μπάλας, με τη μία να τροφοδοτούν τους Ούμπιντες, Μαρσελίνιο.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Νιόπλιας στο πρώτο ημίχρονο ήταν το αβαντάζ που είχε αποκτήσει ο Νάνο από τον δεξί μπακ του Ατρόμητου. Ο Παναθηναϊκός, όταν είχε τον έλεγχο της μπάλας, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την πλευρά του Νάνο, όπου ο Ισπανός μπακ είχε επικρατήσει κατά κράτος του Νάστου. Στο 55ο λεπτό ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να επέμβει. Εβγαλε τον Καρέλλη από το παιχνίδι, τον Πέτριτς από τη θέση του δημιουργού που δεν του ταιριάζει και πέρασε σαν επιτελικό χαφ τον Νίνη. Πριν δει όμως την τακτική του να εφαρμόζεται στο γήπεδο, ήρθε το πέναλτι και το 2-0.

Η φάση του πέναλτι αρχικά ξεκίνησε από την αδυναμία του Κουτρουμπή να μαρκάρει αποτελεσματικά τον Ναπολεόνι, όταν βγαίνει στα πλάγια. Ο Ατρόμητος κέρδισε κόρνερ και στην εκτέλεσή του ήρθε το πέναλτι. Στο 65ο λεπτό ήρθε και η αποβολή του Δώνη και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Ο Ατρόμητος πέτυχε μία δίκαιη νίκη και είναι φανερό πως η απόφαση του Νιόπλια να παίζει χωρίς Παπάζογλου, Καραμάνο και με γρήγορη τριάδα στην επίθεση έχει βελτιώσει την ομάδα του Περιστερίου και την οδηγεί στα πλέι οφ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags