Facebook Pixel Ο Κ. Πετρωτός σχολιάζει την τριάρα του ΠΑΟΚ!
| 2015-03-22 15:00:00

Ο Κ. Πετρωτός σχολιάζει την τριάρα του ΠΑΟΚ!

Ο Κ. Πετρωτός σχολιάζει την τριάρα του ΠΑΟΚ!

Μόνο με ρεαλισμό θα σώσει κάτι...

Είναι πολύ σκληρό το μήνυμα που έστειλε το χθεσινό ματς με τον Πανθρακικό στον ΠΑΟΚ. Του έδειξε ότι το πρόβλημά του είναι πολύ πιο σοβαρό από μία απλή αλλαγή προπονητή. Ουσιαστικά πρόκειται για καθολική αποτυχία του πλάνου (ας το ονομάσουμε έτσι) που είχε φτιαχτεί από την αρχή της περιόδου.

 

«Ας μπούμε με φόρα στη σεζόν και βλέπουμε» είναι ο τίτλος που θα μπορούσε να έχει αυτό το πλάνο. Μόνο που το «και βλέπουμε» εξελίχθηκε σε μία πολύ σκληρή κατάσταση για τον ΠΑΟΚ. Σε μία ομάδα άδεια από ψυχολογικές και φυσικές δυνάμεις και πλέον με αδυναμία να ξαναγεμίσει το ρεζερβουάρ Και αυτό δεν έχει να κάνει με την δουλειά που κάνει ο Γεωργιάδης και το νέο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ. Απλά τώρα ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν. Η ζημιά μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέχρι τον Γενάρη. Όταν υπήρχε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε μία σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση και οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν την κατάσταση απλά απέτυχαν.

 

Με 13-14 παίκτες δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Θα χάσεις και το στόχο του Κυπέλλου (το πιο τραγικό απ’ όλα όσα συνέβησαν φέτος στον ΠΑΟΚ) και την Ευρώπη και στο τέλος και το ίδιο το Πρωτάθλημα το οποίο είχε βάλει πάνω απ’ όλα.

 

Δυστυχώς, ο Δικέφαλος πληρώνει τον εγωισμό των ανθρώπων που κουμάνταραν το ποδοσφαιρικό τμήμα που έβαλαν τις προσωπικές τους κόντρες πάνω από το καλό του συλλόγου. Κανείς δεν λειτούργησε με το τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το καλό σύνολο που είχε στηθεί στην αρχή.

 

Πλέον, λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν, όσο κι αν η διακοπή του πρωταθλήματος (τώρα και το Πάσχα) δίνει την δυνατότητα στον Γ.Χ. να δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένους τομείς που η ομάδα έχει αδυναμία, όπως για παράδειγμα. Είναι τραγικό ομάδα επιπέδου ΠΑΟΚ να έχει δεχθεί 40 γκολ και να συναγωνίζεται ομάδες της ουράς. Πώς, όμως, να τα αποφύγει όταν οι παίκτες δεν μπορούν να τρέξουν, βγαίνουν δεύτεροι πάνω στην μπάλα, δεν κάνουν κλεψίματα και υποπίπτουν συνεχώς σε λάθη;

 

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος, αν θέλουμε να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Ο ΠΑΟΚ να παίζει συντηρητικά να έχει βασικό στόχο να μην δεχθεί γκολ και αν μπορεί μέσα από την ατομική ποιότητα παικτών που θα προσπαθήσει να φορμάρει (Κλάους, Περέιρα, Ρατς) συν το ανέβασμα του Νομπόα να κάνει κάτι καλό επιθετικά.

 

Είναι παρήγορο σ’ αυτή τη δύσκολη φετινή σεζόν που ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα. Αρκεί να τους ενεργοποιήσει, γιατί αλλιώς η κατάρρευση θα συνεχιστεί.

 

Κοντολογίς, τώρα δεν μπορούν να αλλάξουν δραστικά πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Ο κόσμος-και το λέω γνωρίζοντας πόσο τον ενοχλεί αυτή η λέξη-πρέπει να κάνει υπομονή, να βοηθήσει αν έχει ακόμη ψυχικά αποθέματα-να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί η ομάδα του από αυτή την σεζόν. Αν είναι τόσο πολύ εκνευρισμένος, καλύτερα να καθίσει σπίτι του γιατί δεν θα κερδίσει τίποτα με συνεχείς αποδοκιμασίες και λαϊκά δικαστήρια.

Πηγή: Μetrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags