Facebook Pixel Οι μεταγραφές και το μέλλον του Περέιρα!
| 2015-03-23 18:12:00

Οι μεταγραφές και το μέλλον του Περέιρα!

Οι μεταγραφές και το μέλλον του Περέιρα!

Απαντήσεις για όλα από τον Ισά: Πόσες μεταγραφές υψηλού επιπέδου θα κάνει ο Ολυμπιακός, ποιο το μέλλον του προπονητή, τι συμβαίνει με Μήτρογλου, Μέγιερι και Σαντάνα.

Ο Πιέρ Ισά συναντήθηκε με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και συζήτησε μαζί τους για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Μίλησε για τις μεταγραφές που θα γίνουν το καλοκαίρι, για τους παίκτες που «τσεκάρουν» από την Σούπερ Λιγκ, για το μέλλον του Βίτορ Περέιρα, για το αν κάνει τις μεταγραφές ο Καρεμπέ, για τον δανεισμό του Μήτρογλου, ακόμα και για τη μεταγραφή του Σαντάνα τον περασμένο Γενάρη.

Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών λοιπόν, ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να έρθουν στο Λιμάνι αυτό το καλοκαίρι από 3 έως 5 παίκτες μεγάλης ποιότητας που θα ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε πως θα μείνει ο Περέιρα και σχολίασε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για άσχημες σχέσεις του ίδιου με τον Μίτσελ.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για τη φετινή χρονιά: «Στόχος είναι το πρωτάθλημα και το νταμπλ με αφορμή τα 90 χρόνια. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά με μεγαλύτερη δύναμη και προσπάθεια».

Για τον απολογισμό: «Όχι ότι η σεζόν δεν είναι καλή. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, κυνηγάμε το Κύπελλο και κάναμε καλά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πράγματα που θέλουμε να διορθώσουμε για να είμαστε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον».

Για το αν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι: «Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, η ομάδα είναι καλή και οικονομικά. Σκεφτόμαστε τις προσθήκες, 3-4 παίκτες υψηλού επιπέδου για να κάνουμε πάλι το καλύτερο και την επόμενη σεζόν, αλλά και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε στην Ευρώπη».

Για τις προθήκες και τις θέσεις που ψάχνει ο Ολυμπιακός: «Εγώ και ο Λορένθο δώσαμε λίστα με πολλούς παίκτες στον προπονητή ανάλογα με τη θέση που ψάχναμε και την παραδώσαμε κι εκείνος αποφάσισε. Ο προπονητής έχει την τελευταία επιλογή. Ο Καρεμπέ δεν έχει σχέση με τις μεταγραφές, αλλά εγώ και ο Λορένθο».

Για το ποια ήταν τα λάθη στη φετινή σεζόν: «Οταν κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να δούμε τι δεν πάει καλά. Ο πρόεδρος είναι πάντα μπροστά, είτε στα καλά είτε στα άσχημα. Μετά το πρώτο ματς με την ΑΕΚ, όλοι νόμιζαν ότι έχουμε τελειώσει, αλλά δείξαμε τη δύναμη του Ολυμπιακού. Όσο είμαι στην ομάδα, ο πρόεδρος έχει επιβραβεύσει τους παίκτες. Δεν τους πείραξε, ό,τι έγινε, το κατάλαβαν».

Για την πορεία στην Ευρώπη και τα ματς με την Ντνίπρο: «Κάποια πράγματα δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι, αλλά σημειώσαμε τρεις νίκες εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή δεν πήραμε ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας δεν προχωρήσαμε. Νικήσαμε τεράστιες ομάδες. Κερδίζουμε σεβασμό από τους αντιπάλους. Κάτι δεν πήγε καλά με την Ντνίπρο, αλλά να μάθουμε από αυτό και τη νέα σεζόν να επανέρθουμε πιο δυνατά και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε».

Για το ότι ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες που να δεθούν με την ομάδα: «Οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και δεν είναι εύκολο οι παίκτες να μείνουν πολλά χρόνια. Εμείς ψάχνουμε παίκτες που να μείνουν καιρό. Ο Ολυμπιακός δίνει δυνατότητα εξέλιξης για τον κάθε παίκτη. Αλλά βοηθούν και οι παλαιοί σε αυτό. Είδαμε με τις ανανεώσεις. Ανάλογη δουλειά γίνεται και στην Ακαδημία. Να περάσουμε στα παιδιά την μαγεία του Ολυμπιακού. Όλοι να κάνουμε τους παίκτες να συνειδητοποιούν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός».

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ: «Εξαρτάται από τον προπονητή πόσους παίκτες θα έχουμε. Ειδικά την απόκτηση καλών νεαρών παικτών που τώρα μπορεί να μην είναι έτοιμοι, αλλά μετά από λίγο καιρό. Δεν θέλουμε να χάνουμε τους καλούς παίκτες. Έχουμε συνεχόμενα ματς και χρειαζόμαστε μεγάλο ρόστερ. Π.χ., ο Κολοβός με ό,τι κάνει στον Πανιώνιο δείχνει ότι γίνεται όλο και καλύτερος».

Για το θέμα των τερματοφυλάκων και τι γίνεται με Ρομπέρτο και Μέγιερι: «Τα πράγματα πάνε καλά. Ο Ρομπέρτο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι εστί Ολυμπιακός, νιώθει καλά. Έχει βελτιωθεί αρκετά με τη δουλειά που κάνει. Ο Μέγιερι στόχος είναι να ανταμειφθεί, είμαστε σε συζητήσεις. Είναι και οι μικροί από πίσω, ο Γιαννιώτης και ο Χουτεσιώτης. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Ρομπέρτο, μας τιμά που απασχολεί αρκετές ομάδες, αλλά είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό».
 

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και κάθε καλοκαίρι και το αν έχει κάνει ο ίδιος λάθη: «Όλοι κάνουμε λάθη! Μαθαίνουμε από αυτά. Ο προπονητής είναι ικανοποιημένος με το ρόστερ, ζήτησε 4-5 παίκτες. Να φέρουμε 3-4 πολύ καλούς παίκτες. Αλλά να διατηρήσουμε τη βάση της ομάδας».

Για το πώς έχει το θέμα Μήτρογλου: «Είναι μέλος της οικογένειάς μας, είναι χαρούμενος εδώ, όπως κι εμείς. Για τους δανεικούς θα γίνει κουβέντα μέσα στις ημερομηνίες. Είναι πάντα ανοικτή η πόρτα του Ολυμπιακού».

Για το προφίλ των παικτών που θα έρθουν: «Απλά να αναφέρουμε ότι στη λίστα ήταν παίκτες, όπως ο Ρομπίνιο και ο Ετό. Παίκτες γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Να μας βοηθήσουν με την εμπειρία τους».

Για τον Ροναλντίνιο: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τεράστιες μεταγραφές».

Τον Πουλίδο: Είναι μία υπόθεση που έχει πάει στην FIFA.

Τις ανανεώσεις: Οι Τσόρι, Φουστέρ και Μανιάτης που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους δείχνουν και το δέσιμό τους με τον σύλλογο. Και στις Ακαδημίες όπου έχουμε πρώην παίκτες της ομάδας προσπαθούμε να τους περάσουμε την λογική και την... μαγεία της ομάδας.

Τους δανεικούς και τον μεταγραφικό προγραμματισμό: Κάποιος μπορεί να θέλει 20 παίκτες. Κάποιος άλλος 30. Κάποιους παίκτες που τους τσεκάρουμε δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Ο Κολοβός κάνει εξαιρετική σεζόν. Γίνεται όλο και πιο ώριμος και μπορεί να μας βοηθήσει. Χρειάζεται μεγάλο ρόστερ για να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε ή να χάσουμε καλούς παίκτες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές όμως μπορεί να είναι έτοιμοι σε 6 μήνες ή 1,5 χρόνο.

Τον Ρομπέρτο: Ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε φανταστικό επίπεδο. Είναι πολύ χαρούμενος εδώ. Δεν έχουμε συζητήσει για κάποιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Ο Γιαννιώτης έχει εξαιρετικές προοπτικές. Δεν έπαιξε όμως πολύ στον ΠΑΣ.

Τον Σιόβα: Έχει όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος μεγάλος αρχηγός μας.

Τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού και το τσεκάρισμα του Περέιρα σε διάφορα γήπεδα: Είναι προτεραιότητα το ελληνικό πρωτάθλημα και η ομάδα θέλει Έλληνες παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος. Έχουμε ήδη βρει τρεις. Κάνουμε συζητήσεις. Στο τέλος θα είναι στο χέρι του κόουτς. Εκείνος αποφασίζει. Ήδη έχει πάει σε πολλά γήπεδα. Βλέπει αντιπάλους και παίκτες.

Την παρουσία του ατζέντη των Ρομπέρτο και Μποτία στην Ελλάδα: Είχε καιρό να έρθει στην χώρα μας και ήρθε τώρα να τους δει. Είναι χαρούμενος που είναι εδώ και οι δύο. Αυτό ισχύει για την ώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει του Μαζουάκου και πριν του Ομάρ.

Τον Περέιρα: Πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Φυσικά θα μείνει ο Περέιρα. Μόλις ήρθε. Έκανε καλή δουλειά. Ήμασταν στο -5 και τώρα είμαστε στο +9. Έδωσε αυτοπεποίθηση σε κάποιους παίκτες. Όλοι όσοι είναι στον σύλλογο και κοντά σε αυτόν βοήθησαν.

Το πόστο του και την παρουσία του στην ομάδα: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Που είμαι αθλητικός διευθυντής της ομάδας. Αγαπάω την ομάδα και θέλω να προσφέρω. Εάν αντιληφθώ ότι δεν κάνω καλό στην ομάδα θα φύγω. Δεν θα κρυφτώ πίσω από συμφωνίες και συμβόλαια. Κανείς δεν κρύβεται στην ομάδα μας. Ούτε οι παίκτες ούτε κανείς. Δεν είχα κακές σχέσεις με τον Μίτσελ και δεν έχω κακές σχέσεις με τον Περέιρα. Δουλειά μου είναι να βοηθάω τους προπονητές και τον σύλλογο.

Το πόστο του και την παρουσία του στην ομάδα: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Που είμαι αθλητικός διευθυντής της ομάδας. Αγαπάω την ομάδα και θέλω να προσφέρω. Εάν αντιληφθώ ότι δεν κάνω καλό στην ομάδα θα φύγω. Δεν θα κρυφτώ πίσω από συμφωνίες και συμβόλαια. Κανείς δεν κρύβεται στην ομάδα μας. Ούτε οι παίκτες ούτε κανείς. Δεν είχα κακές σχέσεις με τον Μίτσελ και δεν έχω κακές σχέσεις με τον Περέιρα. Δουλειά μου είναι να βοηθάω τους προπονητές και τον σύλλογο.

Τον Σαντάνα: Ήταν περιορισμένες οι επιλογές τον χειμώνα. Έπρεπε να βρούμε έναν παίκτη που να προσφέρει άμεσα, που να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και να μη παίζει στο Κόπα Αφρικα. Γι' αυτό και τον αποκτήσαμε δανεικό. Σκοπεύαμε να κινηθούμε για έναν δανεικό δίχως ρίσκο. Το διάστημα που είχαμε δεν ήταν τόσο μεγάλο και παρά τα εμπόδια που είχαμε επιδιώξαμε το καλύτερο δυνατό.

Για το τουρνουά της Αμερικής πέρσι το καλοκαίρι και το αν θα συνεχιστεί κάτι ανάλογο: «Ήταν ένα καλό τουρνουά, πετύχαμε τη βελτίωση της εικόνας, είχαμε ευχές από πολλές ομάδες. Το όνομα Ολυμπιακού μπήκε και σε νέες αγορές, όπως η Ασία. Να σκέφτεστε θετικά για το σύλλογο. Εάν μας δοθεί η ευκαιρία θα το εξετάσουμε ξανά, για να είμαστε μέσα στις 25 κορυφαίες ομάδες. Πήγαμε καλά κι αυτό βοηθάει στο πρεστίζ του συλλόγου. Υπάρχουν συζητήσεις πάντως για να δούμε τι θα γίνει. Θα πάμε όπως πάντα στο Ζέεφελντ και θα εξετάσουμε προτάσεις για κάτι άλλο. Υπάρχουν και σπουδαία τουρνουά στην Ευρώπη».

Για τον Μιλιβόγεβιτς: «Πηγαίνουν καλά πράγματα, είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags