Facebook Pixel Φουλ Επίθεση Ασημακόπουλου για Εθνική!
| 2015-03-31 13:06:00

Φουλ Επίθεση Ασημακόπουλου για Εθνική!

Φουλ Επίθεση Ασημακόπουλου για Εθνική!

Αν υπάρχει ένα κέρδος από το 0-0 με την Ουγγαρία, είναι ότι αυτή τη φορά οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν για τον καινούργιο προπονητή και τη νέα κατάσταση που θέλει να δημιουργήσει ο Γιώργος Καραγκούνης.

Κανένας δεν αδιαφόρησε, όπως π.χ. στο 1-0 από τα Νησιά Φερόε. Μόνο που η Εθνική μας ούτε αυτή τη φορά νίκησε, οπότε μένει τελευταία με 2 πόντους κι από δω και πέρα θα είναι μάλλον μάταιο να καθόμαστε και να καταστρώνουμε σχέδια επί χάρτου κυνηγώντας την 3η θέση της βαθμολογίας που θα μας οδηγήσει στα μπαράζ.

Ομως, καταλάβαμε όλοι ότι έπρεπε να φύγει ο Ρανιέρι για να παίξουν λίγο στρωτό ποδόσφαιρο οι διεθνείς. Εβγαλαν βέβαια και πάλι τα γνωστά τους κουσούρια, δεν μπόρεσαν να δείξουν κάτι διαφορετικό από εκείνο στο οποίο μας έχουν συνηθίσει από τα χρόνια του Φερνάντο Σάντος, αλλά τουλάχιστον δεν κάθονταν να... κοιτάζουν τον απέναντι να κάνει πάρτι στην πλάτη τους, όπως σε όλα τα προηγούμενα ματς.

Επαιξαν, δηλαδή, στα συνηθισμένα κυβικά τους, αν και μερικοί, όπως ο Φετφατζίδης κι ο Λάζαρος, αποδείχθηκε πως δεν μπορούν να χωνέψουν ύστερα από τόσα χρόνια καριέρας ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα...

Ας είναι... Με δεδομένη την ποιότητα των συγκεκριμένων παικτών και την ανυπαρξία εναλλακτικού πλάνου ανάπτυξης, το χθεσινό μήνυμα μπορεί να μας κάνει να ελπίζουμε ότι δεν θα πάμε άπατοι ώς το τέλος, αρκεί η εικόνα να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Κι ας χαθεί στο τέλος η πρόκριση. Αλλωστε, από το ξεκίνημα της προσπάθειας το είχαμε πάρει σχεδόν απόφαση ότι θα είμαστε στο τέλος απέξω.

Εκείνο που παραμένει ζήτημα το οποίο κανένας δεν τολμάει να θίξει, είναι η αλλαγή της συνολικής εικόνας της εθνικής μας ομάδας προς το καλύτερο και το επιθετικότερο. Οι συσχετισμοί μέσα στην ομάδα ήταν, είναι και παραμένουν τέτοιοι που δεν επιτρέπουν αλλαγή φιλοσοφίας. Ετσι αναγκαστικά θα πάμε και στο μέλλον, όπως το είπε ο Μαρκαριάν. Οταν θα παίζουμε όπως στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, θα είμαστε ευχαριστημένοι περιμένοντας να βελτιώσουμε όσο γίνεται την εικόνα μας και να έρθουν μια-δυο νίκες παρηγοριάς.

Αλλωστε και χθες θα μπορούσε η Εθνική μας να φύγει με τρεις πόντους, αν είχε ένα στοιχειωδώς σοβαρό σέντερ φορ ή αν κάποια από τις τρεις αλλαγές που έγιναν ήταν σε θέση να διαφοροποιήσει κάπως τα πράγματα. Ομως ούτε η πολυδιαφημισμένη επιστροφή του Κατσουράνη ούτε ο Φορτούνης ούτε ο Γιαννιώτας άλλαξαν την εικόνα.

Από την άλλη, θα μπορούσαμε το ίδιο εύκολα και να το φάμε. Στην άμυνα τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούσαν οι δύο περισσότερο... φωτογραφημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Ο Ανδρέας Σάμαρης και ο Κώστας Μανωλάς. Απόδειξη, τα έξι κόρνερ που κέρδισαν οι Ούγγροι. Πολλά σε σχέση με την πίεση που δέχτηκαν οι αμυντικοί μας σ’ όλο το ματς...

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags