Facebook Pixel Eίσαι για πάντα στο μυαλό μας!
| 2015-04-01 08:30:00

Eίσαι για πάντα στο μυαλό μας!

Eίσαι για πάντα στο μυαλό μας!

Διαβάστε το άρθρο του Τάσου Νικολογιάννη.  

Από το 2004 και μετά η πρωταπριλιά σταμάτησε να είναι για μένα η ημέρα, που μου έκαναν πλάκα, ή έκανα εγώ πλάκες, ή ημέρα που γέλαγα με αυτά που άκουγα. Πολύ απλά διότι εκείνη την ημέρα έφυγε από τη ζωή ένας από τους λίγους φίλους που έκανα στο ποδόσφαιρο, ένας τεράστιος άνθρωπος, ένας μεγάλος προπονητής, ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Κυράστας.

Έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, όταν λίγο μετά το μεσημέρι εκείνη την ημέρα και μόλις είχα φύγει από την Ευρωκλινική, όπου νοσηλευόταν ο Γιάννης, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την κόρη του την Εβελίνα, όπου μου ανακοίνωσε το μοιραίο. Τόσα χρόνια έχουν περάσει, 11 φτάσαμε σήμερα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή και πήγε τόσο…τζάμπα ο Γιάννης, όπως δεν μπορώ να το ξεχάσω κιόλας. Όσα χρόνια και να περάσουν, όσο ζω τον Γιάννη πάντα θα τον θυμάμαι τέτοια ημέρα.

Και όχι μόνο εγώ, αλλά πάρα πολύς κόσμος του αθλητισμού, που τον αγαπούσε γι΄ αυτό που ήταν. Ψυχάρα, ντόμπρος, αληθινός, προσωπικότητα, οικογενειάρχης, άρχοντας με όλη τη σημασία της λέξης. Το έχω γράψει και άλλες φορές όλα τα προηγούμενα χρόνια τέτοια ημέρα, θα το ξαναγράψω και σήμερα. Νοιώθω ευλογημένος, που στην πορεία της δημοσιογραφίας έκανα φίλο τον Γιάννη. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα δίπλα του, τόσο για τη ζωή, όσο και για το ποδόσφαιρο.

Ειδικά για μπάλα μιλάγαμε πολύ και μου έμαθε πράγματα, που είχαν διαχρονική αξία και τα βλέπω συνεχώς μπροστά μου. Τακτικές, διαχείριση αγώνα, αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα, για όλα μου έδινε εξήγηση. Είμαι σίγουρος, ότι αν δεν έφευγε από τη ζωή θα επέστρεφε και πάλι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ίσως να έπαιρνε αυτό, που άξιζε από την πρώτη του θητεία.

Ένα πρωτάθλημα. Ξέρετε τι είναι πιο σημαντικό για τον Γιάννη και θα χαίρεται από εκεί πάνω, που είναι και μας βλέπει; Ότι έχουν περάσει 11 χρόνια και τον θυμόμαστε όλοι. Τέτοια ημέρα πάντα γίνεται αναφορά στον Γιάννη και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη σφραγίδα άφησε και σαν προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Άφησε πίσω του μία υπέροχη οικογένεια.

Η Ρούλα πάντα δίπλα του, για τη Ρούλα ο Γιάννης ποτέ δεν έφυγε, είναι πάντα εδώ. Η Εβελίνα και η Βέρα οι δύο κούκλες του νιώθουν και εκείνες ευλογημένες, που έχουν τέτοιο πατέρα. Ναι έχουν, όχι είχαν. Διότι για τους δικούς του ανθρώπους ο Γιάννης είναι εδώ δίπλα μας, ανάμεσά μας, δεν έφυγε και δεν θα φύγει ποτέ. Γιάνναρε ήσουν είσαι και θα είσαι στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στο μυαλό μας…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags