Facebook Pixel «Αν δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο, δεν θα εμπλεκόμουν»!
| 2015-04-11 15:33:00

«Αν δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο, δεν θα εμπλεκόμουν»!

«Αν δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο, δεν θα εμπλεκόμουν»!

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Γκολ Χωρίς Σύνορα» και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα για την πρώτη φάση κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόνισε ότι η προσπάθεια της Ένωσης βρίσκεται πλέον στο καλύτερο σημείο της.

Αναλυτικά:

Μπορεί να γίνει το γήπεδο;

«Αυτό ξέρετε είναι το πρωταρχικό ερώτημα και ο λόγος της εμπλοκής της εταιρίας μας είναι για να γίνει το γήπεδο. Αν δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει δεν θα μπλέκαμε ποτέ! Εκτιμώ ότι οι επόμενοι τρεις μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι και οι πιο βασικοί για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Είμαστε στο καλύτερο σημείο. Έχουμε αποκτήσει μια ουσιαστική συνομιλία με το Δήμο. Έχουμε καταθέσει μελέτες και τις εξετάζει ο Δήμος. Έχουμε δώσει μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. Έχουμε ωριμάσει τις μελέτες για να μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση, επιθυμεί να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Στη θέση της Σκεπαστής το Μουσείο της ΑΕΚ;

«Το γήπεδο αλλάζει σε σχέση με το παλαιό. Εκεί που ήταν η Σκεπαστή θα γίνει το μουσείο της ΑΕΚ αλλά και το Μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού. Η μακέτα αποτύπωσε τη δυσκολία υλοποίησης του έργου. Οι μελέτες έδειχναν ξεκάθαρα ότι πάμε να φορέσουμε ένα έργο σε στενό κουστούμι. Και το οικόπεδο της ΑΕΚ είναι το στενό κουστούμι. Στα 26,7 στρέμματα δεν μπορεί να χωρέσει ένα γήπεδο 28.000 θέσεων όπως ακούγεται. Γι' αυτό επιμείναμε στα 2,4 επιπλέον στρέμματα για λόγους γεωμετρικούς και τεχνικούς. Στα 26,7 στρέμματα μπορεί να γίνει γήπεδο 20.000 θέσεων. Δεν είναι βιώσιμο χρηματοοικονομικά. Αν το κάναμε, η ΑΕΚ θα γινόταν ένα συνοικιακό σωματείο»

Πως είναι οι σχέσεις σας με τον Δήμο;

«Δικαιούται η δημοτική αρχή να αλλάξει στάση, έχοντας πλέον αντιληφθεί ότι η υλοποίηση δεν έχει μόνο υποχρεώσεις, έχει και μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο και τους Δημότες. Η οικογένεια της ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει το ικανό ποσό για όλη την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου. Ξέρουμε ότι η Περιφέρεια έχει υπογράψει τον προϋπολογισμό του 2015 στον οποίο υπάρχει και το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο. Το οικονομικό δεν πρέπει να απασχολεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Αυτά που πρέπει να μας απασχολούν είναι τα θεσμικά».

Εύχομαι να τα πούμε στην επόμενη μας συνέντευξη στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας...

«Εύχομαι να έχουμε πάρει την πρώτη άδεια των εκσκαφών σε 3-4 μήνες από τώρα και να μιλήσουμε για το έργο στο φυσικό χώρο με πράξεις και όχι στη θεωρία του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags