Facebook Pixel Απαλλάχθηκε η Κέρκυρα
| 2015-04-23 19:59:00

Απαλλάχθηκε η Κέρκυρα

Απαλλάχθηκε η Κέρκυρα

Η Πειθαρχική επιτροπή της Superleague απάλλαξε την Κέρκυρα από τις εις βάρος της κατηγορίες για το ''ύποπτο'' ματς με τον Ολυμπιακό. Υποβιβάστηκε και επίσημα ο ΟΦΗ.

Απολογήθηκε και απαλλάχθηκε η ΠΑΕ Κέρκυρα για το φερόμενο ως ''ύποπτο'' παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 22 Μαρτίου 2015, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως συμβαίνει πάντα, τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να δηλώσουν ενοχή και έτσι οι Φαίακες την έβγαλαν ''καθαρή''.

Κατά τα άλλα, επικυρώθηκε ο υποβιβασμός της ΠΑΕ ΟΦΗ, μετά το τρίτο σερί ματς κατά το οποίο δεν κατέβηκε να παίξει στη Superleague, επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΠΑΕ Ατρόμητος, η πλευρά του Αστέριου Γιακουμή του ΠΑΟΚ πήρε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα, ενώ στην ΠΑΕ Εργοτέλης και στον Σταύρο Λαμπράκη επιβλήθηκε πρόστιμο.

Αναλυτικά: ''Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 31ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πειθαρχική παράβαση. (άρθρο 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ).

 ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ: διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 14/4/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 23-4-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ από τη σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Α) ΠΑΕ ΟΦΗ: διότι: «Βάσει των αναφερομένων στο από 15/4/2015 Φύλλο Αγώνα, καλείστε ενώπιον μας την Πέμπτη 23-4-2015 και ώρα 13:00, προς απολογία ως υπαίτιοι για τη μη τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα που επρόκειτο να γίνει στις 15-4-2015 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, μεταξύ της ομάδας σας, ως φιλοξενουμένης και της ομάδας της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ως γηπεδούχου. Συγκεκριμένα, κατά την καθορισμένη ώρα έναρξης του πιο πάνω αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να γίνει στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, παρουσιάστηκε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο μόνον η ομάδα της γηπεδούχου ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και όχι η δική σας ομάδα, η οποία ουδέποτε παρουσιάστηκε για να αγωνιστεί. Σημειώνεται επίσης ότι ο εν λόγω μη τελεσθείς αγώνας ήταν ο τρίτος εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2014-2015), στον οποίο η ομάδα σας δεν κατήλθε να αγωνιστεί (οι δύο άλλοι ήταν οι μη διεξαχθέντες αγώνες της ομάδας σας, ως γηπεδούχου και φιλοξενούμενης αντιστοίχως, με τις ομάδες των ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ) και εφόσον κριθείτε υπαίτιοι για τη μη τέλεσή του, μεταξύ άλλων συνεπειών, συντρέχει και περίπτωση εφαρμογής των οριζομένων στο άρθρο 33 παρ. 3 του Κ.Α.Π. Η παραπάνω παράβαση προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά σύμφωνα με τα άρθρα 17 παρ. 2, 21 παρ. 3, 4 και 10 και 33 παρ. 3 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων»: «Δέχεται ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων των ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΕ ΟΦΗ που επρόκειτο να γίνει στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν διεξήχθη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ ΟΦΗ.

Θεωρεί ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ, ηττήθηκε με τέρματα 3-0. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ. Θεωρεί ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ, λόγω μη καθόδου της να αγωνιστεί σε τρείς (3) συνολικά αγώνες, εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου κατά άρθρο 33 παρ. 3 του ΚΑΠ αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (αγωνιστική περίοδος 2014-2015) στο οποίο δεν δύναται να επανέλθει, αποκλειόμενη εφεξής από τους υπόλοιπους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος και ότι υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών».

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 30η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Εργοτέλης, Σ.Λαμπράκη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ.Σ.Λαμπράκη: επιβάλλει στην ΠΑΕ Εργοτέλης χρηματική ποινή χιλίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Σ. Λαμπράκη α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες και β) χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags