Facebook Pixel Η ατάκα του Κώστα Καίσαρη για τον κοριό στον Ζωγράφο και την εγκληματική οργάνωση
| 2015-05-27 18:08:00

Η ατάκα του Κώστα Καίσαρη για τον κοριό στον Ζωγράφο και την εγκληματική οργάνωση

Η ατάκα του Κώστα Καίσαρη για τον κοριό στον Ζωγράφο και την εγκληματική οργάνωση

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σήμερα από τον γνωστό δημοσιογράφο για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τίτλος είναι «Το άσπρο-μαύρο δεν ισχύει στη Δικαιοσύνη». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και η ατάκα – σπόντα για τον κοριό στον Ζωγράφο!
 

Λάσκα έχει αυτήν την εβδομάδα ο Γ. Ανδρεάδης. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με τις απολογίες των εμπλεκομένων. Γιατί η γενικότερη δουλειά των ανακριτών δεν τελειώνει ποτέ. Μέχρι να κλείσει ο φάκελος δηλαδή και να παραδοθεί στον εισαγγελέα. Ο ανακριτής είναι σαν το μαμούνι. Η δουλειά του είναι να ψάχνει και δεν σταματάει ποτέ.

Οσο για τις απολογίες, λοιπόν, πάνε για την άλλη εβδομάδα: Την Τρίτη ο Κουρίδης, την Τετάρτη ο Σταθόπουλος, την Πέμπτη ο Σαρρής (φωτό). Κάθε μέρα κι ένας. Και τη μεθεπόμενη εβδομάδα ο Μαρινάκης. Κι εκεί θα δούμε αν οι περιοριστικοί όροι φτάσουν μέχρι την καταβολή εγγύησης ή κι ακόμα της προφυλάκισης. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

Πώς έχουνε ξηγηθεί δηλαδή μέχρι σήμερα ανακριτής και εισαγγελέας. Εχουμε λοιπόν και λέμε. Συνολικά έχουνε απολογηθεί 21 νοματαίοι. Οι οποίοι χωρίζονται στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το τι «άκουσαν» από ανακριτή και εισαγγελέα:

-Οι επτά ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο: Υφαντής, Παπανικολάου, Προύντζος, Σπανός, Αγγελόπουλος, Γιάχος και Σπάθας.

-Σε δέκα επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο: Κομπότης, Αρβανιτίδης, Λαναρής, όπως και στους τέσσερις αθλητικούς δικαστές Ζυγογιάννη, Παντελόπουλο, Βλάσση και Αναστασάκη. Εμμεσα και στους διαιτητές Κάμπαξη, Αμπάρκιολη, Ιωαννίδη, που απαγορεύθηκε να σφυρίζουν.

-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε δύο: Στον διαιτητή Δημητρόπουλο και στον παράγοντα της ΕΠΟ, Παπακωνσταντίνου.

-Και απαγόρευση εξόδου και εκτός ποδοσφαίρου σε Μπριάκο και Δούρο.

Είναι προφανές, λοιπόν, αυτό που έχουμε πει ευθύς εξαρχής: Το άσπρο - μαύρο δεν ισχύει στη Δικαιοσύνη. Δεν μπαίνουν και οι 26 στο ίδιο τσουβάλι. Ούτε βγαίνουν και οι 26 εκτός ποδοσφαίρου ούτε βγαίνουν και οι 26 λάδι. Το άσπρο - μαύρο ισχύει στη δημοσιογραφία. Και στους οπαδούς. Για τους μισούς όλοι είναι ήδη ένοχοι κι έπρεπε ήδη να είναι φυλακή. Για τους άλλους μισούς όλοι είναι αθώοι και θύματα συκοφαντών. Ολοι βιάζονται. Είτε να αθωώσουν είτε να καταδικάσουν.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την υπομονή να περιμένουν. Τον εισαγγελέα που θα πάρει την υπόθεση από τον Ανδρεάδη και θα προτείνει σχετικά. Το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει ποιοι θα δικαστούν και ποιοι θα απαλλαγούν. Και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα δικάσει όσους κάτσουν στο σκαμνί σε πρώτο βαθμό. Μέχρι τότε βέβαια ανακριτής και εισαγγελέας βάζουν περιοριστικούς όρους.

Κι εκεί είναι που ο Κομπότης, αυτός ο μέγας Βοιωτός, έχει σαλτάρει. Το κατηγορητήριο του λέει ότι «με φορτικότητα και πειθώ, πίεσα τα δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να μου βάλουν έναν “πρόθυμο” διαιτητή στο ματς με τον Παναιτωλικό». Και βάλανε τον Κάμπαξη που, πάντα κατά το κατηγορητήριο, διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ του Λεβαδειακού. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο επιβλήθηκε στον Κομπότη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Πάμε τώρα στον Παπακωνσταντίνου. Σ' έναν από τους δέκα που πίεσε ο Κομπότης να του βάλουνε τον Κάμπαξη. Στον οποίον επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου και μόνο. Κατά τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, δηλαδή, ο Παπακωνσταντίνου για να τα παρατήσει όλα, την οικογένειά του, τη δουλειά του και να την κοπανίσει στη Βραζιλία, είναι ικανός. Για να ξαναφτιάξει διαιτητή-πρόθυμο, όχι. Ο Κομπότης, δηλαδή, που ζήτησε τον «πρόθυμο» διαιτητή, να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο Παπακωνσταντίνου, που βρήκε τον «πρόθυμο» και τον έβαλε, να ασχολείται. Αυτά. 

  • Για τους μισούς όλοι είναι ήδη ένοχοι κι έπρεπε ήδη να είναι φυλακή. Για τους άλλους μισούς όλοι είναι αθώοι και θύματα συκοφαντών

Και όμως πανηγυρίζουν επειδή τους απαγόρευσαν μόνο την έξοδο από τη χώρα!

ΙΔΟΥ, λοιπόν, ο σουρεαλισμός: Απολογείται στον ανακριτή ο διαιτητής Δημητρόπουλος. Στη συνέχεια λένε δυο κουβέντες μεταξύ τους ανακριτής-εισαγγελέας και συναποφασίζουν: «Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα». Βγαίνει ο δικηγόρος του και μιλάει στους δημοσιογράφους: «Θρίαμβος. Η δικαιοσύνη έλαμψε. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Επειδή κατά τον κατηγορούμενο και τον δικηγόρο του, ανακριτής και εισαγγελέας αφήσανε τον Δημητρόπουλο να σφυρίζει. Πιο σοβαρό είναι δηλαδή για έναν διαιτητή να μπαίνει στο γήπεδο και να τον βρίζουνε από το να πάρει το αεροπλάνο να πάει στη Ρώμη ή στο Βερολίνο για τον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ίδια και με τον Παπακωνσταντίνου: Χαρές και πανηγύρια επειδή ο μοναδικός περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αντίθετα, έχει κάθε δικαίωμα να κατεβαίνει από τη Χαλκίδα στην Αθήνα, για να πηγαίνει στις συνεδριάσεις της ΕΠΟ και να παραμένει πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας. Τι να πεις; Εκτός αν θεωρείς ότι η απαγόρευση εξόδου σου κάνει καλό. Γλιτώνεις δηλαδή τα έξοδα από τα ταξίδια στο εξωτερικό. 

Ανακάλεσαν τα σωματεία-μαϊμού

«Στο φύλλο της 20/5/2015 με τίτλο ''Η διαφθορά και η ανομία δεν αφορούν μόνο την ΕΠΟ και το Ποδόσφαιρο'' γίνεται μνεία στο θέμα των Σωματείων του Χόκεϋ καθώς και αναφορά στο όνομά μου.

Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας σας, σας πληροφορώ τα εξής:

Στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου Οργανισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στις 27/10/2014 τοποθετήθηκα στη Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού ως προϊστάμενος (από τη Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας που υπηρετούσα έως τότε).

Κατόπιν προφορικών αλλά και γραπτών εντολών του πρώην Υφυπουργού Ι. Ανδριανού, προχωρήσαμε στον έλεγχο των Σωματείων του Χόκεϋ επί χόρτου καθώς και των Σωματείων άλλων 9 αθλημάτων.

Ο έλεγχος των Σωματείων του Χόκεϋ πραγματοποιήθηκε (σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαμε) κατά απόλυτη προτεραιότητα και περατώθηκε μέσα στον Νοέμβριο του έτους 2014.

Τα αποτελέσματα αυτού ήταν:

α) Η ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης 15 Σωματείων.

β) Η ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας Χόκεϋ.

γ) Η ανάκληση όλων των βεβαιώσεων εγγραφής αθλητών από τον πινάκα διακρίσεων της ΓΓΑ των ετών 2013-2014.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνω ότι ο έλεγχος που συνεχίσθηκε και στα Σωματεία των υπολοίπων 9 Ομοσπονδιών είχε ως αποτέλεσμα:

α) την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης 110 Σωματείων διαφόρων αθλημάτων, που δεν παρουσίαζαν αθλητική δραστηριότητα.

β) Την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης 5 Ομοσπονδιών (Σοφτ Μπολ, Μπέιζ Μπολ, Μπόουλινγκ, Σωματική Διάπλαση, Θαλάσσιο Σκι) λόγω του ότι δεν διέθεταν τον προβλεπόμενο από τον νόμο αριθμό Σωματείων.

Ολα τα προαναφερθέντα (που επιτεύχθηκαν με τη συνεργασία όλης της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, εν μέσω τρομακτικού φόρτου εργασίας που έχει διαχρονικά αυτή η Διεύθυνση) είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο και είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθούν.

Θεωρώντας ότι η έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας αποτελεί και προτεραιότητά σας, ευελπιστώ η απάντηση αυτή να καταχωρισθεί στον ίδιο χώρο με το από 20/5/2015 δημοσίευμά σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού

Πρόδρομος Τσολακίδης».

Ερώτηση: Πώς είναι δυνατόν να αποστέλλονται στα χέρια της δικαιοσύνης προϊόντα υποκλοπής που έγινε χωρίς την άδεια του εισαγγελέα; 

Τζίφος. Πέντε μήνες έγραφε ο κοριός τον Ζωγράφο κι ούτε μία συνομιλία με μέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν πιάσανε. -Observer


Πηγή: goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags