Facebook Pixel ΕΚΤΑΚΤΟ! Παραίτηση Μπλάτερ!
| 2015-06-02 19:48:00

ΕΚΤΑΚΤΟ! Παραίτηση Μπλάτερ!

ΕΚΤΑΚΤΟ! Παραίτηση Μπλάτερ!

Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του για 5η φορά στην προεδρία της FIFA, o Σεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε πως παραιτείται και γνωστοποίησε πως θα εκλεγεί νέος πρόεδρος, με τον ίδιο να μη βάζει υποψηφιότητα!

"Πολύ σύντομα θα συγκληθεί ένα έκτακτο κογκρέσο για να εκλεγεί ο διάδοχος μου στην προεδρία", είπε ο Μπλάτερ!

"Δεν θα θέσω υποψηφιότητα, τώρα είμαι ελεύθερος από τις δεσμεύσεις μιας εκλογής. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές αλλαγές. Για πολλά χρόνια κάναμε λόγο για αλλαγές, αλλά αποδείχτηκαν ανεπαρκείς", πρόσθεσε ο 79χρονος παράγοντας.

Αναλυτικά:

«Έχω σκεφθεί όλα τα χρόνια για την προεδρία μου και τα 40 χρόνια που η FIFA έχει εμπλακεί στη ζωή μου. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο. Αποφάσισα να κατέβω σε νέες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου».

Και συνέχισε: «Η θητεία μου δε φαίνεται ότι στηρίζεται από όλους. Θα διεξάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου ως πρόεδρος. Δεν θα μείνω. Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν είναι επαρκείς».

Ενώ καταλήγοντας σημείωσε: «Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση. Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι' αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags