Facebook Pixel Δε θες γραβάτα, κύριε; Βάλε ένα καλό πουκάμισο!
| 2015-07-07 11:00:00

Δε θες γραβάτα, κύριε; Βάλε ένα καλό πουκάμισο!

Δε θες γραβάτα, κύριε; Βάλε ένα καλό πουκάμισο!

Τα πάντα όλα από τον Αλέφαντο στο SportDog! Γιατί κράζει τον Βαρουφάκη και γιατί αποθεώνει τον Τσίπρα; Μεγάλη δικαίωση με Χιλή στο Κόπα Αμέρικα! Απολαύστε τον...

Τα παιδιά του σάιτ μπορούν να βρουν την πρώτη στήλη που είχα κάνει για το Κόπα Αμέρικα. Η πρώτη στήλη, όσα είχα πει έπεσα μέσα! Από τα πρώτα ματς, πριν αρχίσουν οι διασταυρώσεις. Μόνο τη Χιλή είχα ξεχωρίσει! Η οποία Χιλή τελικά πήρε το Κόπα Αμέρικα. Η δεύτερη ομάδα που είχα ξεχωρίσει ήταν η Αργεντινή. Η οποία τελικά έφτασε στον τελικό. Για καμία άλλη ομάδα δεν είχα πει καλά λόγια. Τη δε Βραζιλία την είχα θάψει.

Παρ΄ ότι τρελάρας ο προπονητής της Χιλής, έστηνε πολύ καλά την ομάδα του σε όλα τα ματς. Άξια το πήρε η Χιλή. Ο τρελάρας προπονητής έδενε άριστα την ομάδα του. Στο δε τελικό με την Αργεντινή έπαιξε και με 3 στόπερ πίσω.

Αυτός ο κοντός στόπερ πίσω ο γρηγοράκος που ξέρει και καλή μπάλα, είναι χαφ κανονικά αλλά του βγήκε η ιδέα να τον βάλει στόπερ, δεν τον περνάγανε, έδεσε με τους υπόλοιπους στην άμυνα πίσω. Η δύναμη όμως της Χιλής ήταν η τετράδα στα χαφ και οι δύο μπροστά. Κόφτης πολύ καλός ο Ντίας, δεξιά και αριστερά του ο Βιντάλ και ο Αράνγκις έφτιαχναν μια τριάδα ισχυρή και μπροστά τους είχαν σαν δεκάρι τον Βαλδίβια, έφτιαχναν ρόμβο. Πίεζαν και έτρεχαν και έβγαιναν μπροστά με τον Σάντσες και τον Βάργκας ο οποίος βγήκε πρώτος σκόρερ, ήταν εξαιρετικός. Αυτοί οι έξι άλλαζαν και θέσεις, δεν ήταν στατικοί, είδαμε πολύ καλή ομάδα.

Στον τελικό έπιασαν έξυπνα τον Μέσι, όταν πέρναγε έναν-δύο, τον σταμάταγαν διότι έτσι πρέπει να παίξεις τον Μέσι, να δίνεις βοήθειες με περισσότερους από δύο παίκτες πάνω του. Τον εξουδετερώσανε. Γενικώς οι παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη ήταν χώμα σε αυτό το Κόπα Αμέρικα, και από την Αργεντινή και από τις άλλες ομάδες, ακόμα και ο Σάντσες της Χιλής ούτε ένα γκολ δεν έβαλε.

Οι παίκτες της Χιλής στον εθνικό ύμνο πάντα τραγούδαγαν με το χέρι στην καρδιά, ενώ οι άλλοι ήτανε αμίλητοι. Δικαίως πήρανε το τρόπαιο, ήταν και πιο ψυχωμένοι και πιο καλά στημένοι ως ομάδα. Να αφήσουν τις αηδίες για τη διαιτησία, είδαμε μια χαρά διαιτησία στο Κόπα Αμέρικα.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα τώρα. Ο κόσμος έχει τρελαθεί, μίλαγα με κόσμο στις ουρές που περιμένουν για τις τράπεζες, τραβάνε τα πάθη του Χριστού αλλά ψηφίσανε "όχι". Έκανε μεγάλη ζημιά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που υποστήριξαν το "ναι", έσβησαν αυτοί, τρέλαναν τον κόσμο στα χαράτσια και δεν πήγαν και καθόλου κόντρα τους ξένους. Ούτε ηγέτη βλέπω σε αυτά τα κόμματα να τους διαδεχθεί. Ο Τσίπρας αλωνίζει. Και θα αλωνίζει.

Τους έχει όλους για πρωινό ο Τσίπρας μόνος του. Είναι χαρισματικός, είναι ηγέτης. Και θα είχε φτάσει σε συμφωνία πιστεύω αν δεν είχε δίπλα του τον Βαρουφάκη. Καλά έκανε και τον έδιωξε, ελπίζω να τη γλιτώσουμε στο παρά ένα τώρα. Είναι θέμα των ξένων πλέον. Έχουν τσατιστεί, αλλά δεν είναι εύκολο να διασπάσουν την Ευρωζώνη.

Ο Βαρουφάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος υπουργός οικονομικών που πέρασε από την Ελλάδα. Γελοία κατάσταση. Και με αυτά τα μπλουζάκια και τα παντελόνια και το χέρι στην τσέπη, πού πας; Είναι σαν να γινόταν συνέδριο προπονητών, των κορυφαίων προπονητών, να ήταν ο Φέργκιουσον και ο Μουρίνιο, να με καλούσαν και να πήγαινα με το μπλουζάκι και να τους έκανα υποδείξεις, να τους υποτιμούσα. Δε θες γραβάτα κύριε, εντάξει, και εγώ δεν θέλω, βάλε όμως ένα καλό παντελόνι, ένα καλό πουκάμισο και σακάκι, όπως ο Τσίπρας.

Τώρα έχει μπλέξει η κατάσταση, είναι θέμα των ξένων, ελπίζω ότι δεν θα υποβιβαστεί η ομάδα μας από την Ευρώπη. Η δραχμή της χρεοκοπίας είναι άγνωστο πράγμα, δεν μας έχει εξηγήσει η κυβέρνηση τι θα σημαίνει χρεοκοπημένη δραχμή, μιλάνε οι οικονομολόγοι αλλά όλο σαχλαμάρες λένε, όλο έξω πέφτουν, εγώ θέλω υπεύθυνα να βγει και να μας πει ο Τσίπρας τι θα σημαίνει δραχμή και τι είναι καλύτερα να επιλέξουμε, για πόσα χρόνια θα υποφέρουμε και αν αξίζει, τι θα γλιτώσουμε από τα μέτρα. Το έχει πάρει πάνω του το ματς, ο λαός τον εμπιστεύεται, όμως θα ξαναπώ αυτό που πάντα έλεγα ότι όταν είσαι άφραγκος δεν μπορείς να μιλάς φανατικά για κόκκινες γραμμές. Τώρα σε χορεύει στο ταψί ο Ντράγκι, σου έκλεισε τις τράπεζες και σε έχει μια ανάσα από το να μη βγάζουνε οι τράπεζες ούτε 20 ευρώ από τα ΑΤΜ…  

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Θέλετε περισσότερο παρασκήνιο, ίντριγκα και κριτική; Κάντε "Like" στη σελίδα μας στο Facebook! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags