Facebook Pixel Κώστας Καίσαρης: «Κομπότης - Αθλητική Ενωση Λιβαδειάς»
| 2015-08-08 20:30:00

Κώστας Καίσαρης: «Κομπότης - Αθλητική Ενωση Λιβαδειάς»

Κώστας Καίσαρης: «Κομπότης - Αθλητική Ενωση Λιβαδειάς»

Ο φαντομάς της Λιβαδειάς. Ο άνθρωπος-αράχνη. Ο Σπάιντερμαν. Ο άνθρωπος με το νεροπίστολο. Το παιδί-φάντασμα. Η γάτα με τις εφτά ζωές και τις εννιά ουρές. Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μου παιδιά, ο Γιάννης Κομπότης. Αν ο Νίκος Ρίζος ήταν «ο γίγας της Κυψέλης», ο Γιάννης Κομπότης είναι ο γίγαντας της Λιβαδειάς. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, αν βομβαρδιστεί μέχρις εσχάτων η Ελλάδα, δυο είδη θα επιβιώσουν: οι κατσαρίδες και ο Ιωάννης Κομπότης, ο Βοιωτός. Ο άνθρωπος που επιβίωσε όλων των πυρηνικών ποδοσφαιρικών καταστροφών. Μπέος και Τσακογιάννης αποτελούν παρελθόν από το ποδόσφαιρο, αλλά ο Κομπότης ζει και βασιλεύει. Και κατά τα πρότυπα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «τον κόσμο κυριεύει».
 

Ανθρωπος που κατά δήλωσή του δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα. Δεν ξέρει τι πάει να πει όβερ, δεν ξέρει τι πάει να πει χάντικαπ. Ο άνθρωπος που αθωώθηκε για το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, άσος ημίχρονο - διπλό τελικό. Ο άνθρωπος που δεν πλήρωσε και δεν πληρώνει ποτέ, ούτε τα χρέη και τις υποχρεώσεις του ούτε τις αμαρτίες του. Ο άνθρωπος που δεν έχει φίλους. Αυτός που θα ξέρει ότι πνίγεσαι, ότι μπορεί να σε σώσει μ' ένα ποτήρι νερό, αλλά δεν θα στο δώσει ποτέ.

Αυτός που θα σου πει «αδελφέ, εγώ είμαι εδώ», αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα, δεν θα σηκώσει ποτέ το τηλέφωνο. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε (πρώην ) φίλοι του. Η ζωντανή επιβεβαίωση ότι το «όλα εδώ πληρώνονται» είναι μια μούφα. Ο Γιάννης Κομπότης δεν έχει πληρώσει ποτέ τίποτα. Πάντα λάδι. Πάντα στον αφρό. Τη σκαπούλαρε από τα στημένα. Τη σκαπουλάρει τώρα, μέσω του διαιτητικού της ΕΠΟ. Δεν του έκατσε η μόντα που πήγε να κάνει ο Μελισσανίδης με τη Βέροια και του κάθεται ο πρώτος αριθμός του λαχείου, με την Κέρκυρα. Χάνει το πρώτο δικαστήριο, χάνει το δεύτερο, κερδίζει το τρίτο και το καλύτερο.

Αλλος γ@μάει δηλαδή κι άλλος πληρώνει. Και τι έγινε που ο ΚΑΠ λέει ότι ομάδα που υποβιβάζεται δεν μπορεί να «επανέλθει» στην ίδια κατηγορία; Ο Κομπότης είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών. Και τι έγινε που ο ανακριτής Ανδρεάδης τού έχει βάλει περιοριστικό όρο να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο; Ασχολείται το ποδόσφαιρο μαζί του. Ο Κομπότης είναι θεσμός. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπει στη φάτσα του Κομπότη το πρόσωπό του. Ο Κομπότης είναι ο καθρέφτης. Ποια θα ήταν η αξία και το ειδικό βάρος της Σούπερλιγκ χωρίς τον Κομπότη; Οση και της Τρούμπας όταν έφυγαν οι πουτάνες.

Οπως οι δώδεκα Απόστολοι ήταν κατά τον Ιησού Χριστό το «άλας της γης», έτσι κι ο Κομπότης είναι το άλας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμα και πρωτάθλημα τρένων ομάδων να γίνει κάποια στιγμή στη Σούπερλιγκ, η τρίτη ομάδα μετά από Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό θα είναι ο Κομπότης. Κι αυτή είναι η είδηση. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός μετά τις τελευταίες εξελίξεις συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την αλλαγή ονομασίας της Εταιρείας. Η οποία από τούδε και στο εξής θα ονομάζεται «Κομπότης - Αθλητική Ενωση Λιβαδειάς». Προς τιμήν του μεγάλου αυτού Βοιωτού. Αυτά.

Η τριτοκοσµική καθηµερινότητα της Ελλάδας στο µεγαλείο της

ΟΤΑΝ λέµε και ξαναλέµε για Κολοµβία των Βαλκανίων, αυτό δεν έχει να κάνει µόνο ότι πετούν στις αυλές των σπιτιών µασούρια µε δυναµίτη. Οπως τις προάλλες στη Βουλιαγµένη, σε σπίτι επιχειρηµατία υγρών καυσίµων. Ούτε ότι έγινε µπουρλότο το αυτοκίνητο του διοικητή της Τροχαίας Πρεβέζης. Η εγκληµατικότητα είναι η µια πλευρά του νοµίσµατος. Η άλλη πλευρά έχει να κάνει µε την τριτοκοσµική καθηµερινότητα. Προχθές, Πέµπτη, στις επτά το απόγευµα στο αεροδρόµιο της Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο µεγαλύτερο αεροδρόµιο της χώρας.

Ξαφνικό µπουρίνι, ντάλα καλοκαίρι. Αποτέλεσµα: να στάζει η αίθουσα αναµονής και να γεµίσει το πάτωµα νερά. Κανονικά θα έπρεπε να µοιράζουν στους επιβάτες αδιάβροχες σακούλες. Οπως στα γήπεδα. Μιλάµε για συνθήκες Ζιµπάµπουε. Ακόµα χειρότερα, όπως έχω ξαναγράψει, στο αεροδρόµιο της Μύκονου. Που κάθε λίγο και λιγάκι βουλώνουν οι τουαλέτες. Οταν δεν έχουνε λεφτά για χαρτί υγείας (κι αυτό δεν είναι σχήµα λόγου αφού δεν έχει πληρωθεί τιµολόγιο 2,5 χιλιάδων ευρώ από πέρυσι), θα βρουν λεφτά για συντήρηση και επισκευές ; Κανονική Ζιµπάµπουε.

Επειδή η Ελλάδα είναι µια γελοία χώρα, ουδείς ασχολείται και ουδείς ενοχλείται

ΜΕΣΑ σε όλα, πετάχτηκε και η Ντόρα: Δεν είναι δυνατόν να ασχολούµεθα συνέχεια µε τη Ζωή. Πράγµατι. Σε µια σοβαρή χώρα θα είχαν σοβαρότερα θέµατα να ασχοληθούν από τα καπρίτσια της προέδρου της Βουλής. Μπάι δε γουέι, που λένε και στην Τανζανία, η Ζωή έδωσε τετράωρη συνέντευξη, που για να την εµπεδώσει ο ελληνικός λαός την αναµεταδίδει ανά τακτά χρονικά διαστήµατα η ΝΕΤ. Πράγµατι, σε µια σοβαρή χώρα θα ήταν σοβαρό θέµα ότι ένα σηµαντικό πολιτικό πρόσωπο και παρ' ολίγον αρχηγός µεγάλου κόµµατος, όπως η Ντόρα, είχε ξεχάσει να πληρώσει τα τιµολόγια της Siemens για τον εξοπλισµό του γραφείου της.

Οπως και ο νεαρός τότε, αδερφός της. Σε µια σοβαρή χώρα θα ασχολούνταν µε το τυχαίο γεγονός ότι Ντόρα και Χριστοφοράκος έχουν όµορα οικόπεδα στην Πάρο. Σοβαρό θέµα θα ήταν επίσης ότι έχει διοριστεί στον Δήµο της Αθήνας το µισό Καρπενήσι. Επειδή πράγµατι, όµως, η Ελλάδα είναι µια γελοία χώρα, ουδείς ασχολείται. Και ουδείς ενοχλείται. Και στο φινάλε, αν τα βάλεις κάτω και τα ζυγίζεις ποιο είναι αυτό που έχει προκαλέσει ζηµιά στη χώρα; Οι τρέλες και τα καπρίτσια της Ζωής ή η οικογένεια Μητσοτάκη; Πραγµατικά είναι φοβερό. Να έχεις κυβερνήσει για είκοσι και πλέον χρόνια, να έχεις ιδιαίτερα σηµαντικό µερίδιο ευθύνης για την καταστροφή της χώρας και να ζητάς και τα ρέστα από πάνω.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο Κοντονής ξέρει ότι η Ειρήνη Μαρούπα όταν παίζει τάβλι, διαλέγει τα κόκκινα πούλια για να δείξει ότι είναι Ολυµπιακός;

Θέλουµε να κάνουµε τον καπιταλισµό ανθρώπινο.
Γ. Κατρούγκαλος

Πηγή: sentragoal.gr / goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags