Facebook Pixel Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ…
| 2015-08-09 23:34:00

Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ…

Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τους παίκτες που λείπουν από τον φετινό ΠΑΟΚ και για το κλίμα που πρέπει να βρουν στην ομάδα.

"Πολλά..." θα απαντήσει κάποιος, στο αρχικό ζήτημα που θέτουμε. Σε τέτοιες καταστάσεις βέβαια, όλα εξαρτώνται από τον στόχο. Και για να ξεκινήσουμε πρέπει να σκεφτούμε ότι ο ΠΑΟΚ φτιάχνει ομάδα... Βάζει βάσεις!

ADVERTISEMENT

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, φθάνουν αισίως τις εφτά. Κάποιες βεβαίως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Μάλλον αύριο Δευτέρα θα συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός και… πάμε παρακάτω.
 
Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι έχασε: Παπαδόπουλο, Ιτάνζ, Γιακουμή, Λούκας, Νομπόα, Μάρτενς, προς αποχώρηση είναι Ρατς, Γκολάσα, Περέιρα, ενώ νωρίτερα είχαν φύγει Κατσικάς και Τζανδάρης.
 
Μέχρι τώρα απέκτησε Χαρίση, Κοροβέση, Όλσεν, Ζάιρο, Ροντρίγκεζ και έχει συμφωνήσει για Μαλεζά και Σάμπο που έρχονται αύριο.
 
Αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα (φυσικά είναι πάρα πολύ νωρίς) η αποδυναμωμένη ομάδα παίζει πιο ορθολογικά σε σχέση με αυτή που τελείωσε τη χρονιά και αυτό οφείλεται 100% στην δουλειά και το νέο κλίμα που επιβάλει ο Ιγκόρ Τούντορ.
 
Οι μεταγραφές συνεχίζονται και σε έναν ΠΑΟΚ στον οποίο ο Κροάτης αντιλήφθηκε πώς πρέπει πρώτα να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου η κακή νοοτροπία των αποδυτηρίων, οφείλουμε να δούμε αν η συνέχεια θα φέρει πολλούς ακόμη Ζάιρο-Ροντρίγκεζ-Σάμπο ή αν θα ανέβει κάπως και η ποιότητα-προσωπικότητα που χρειάζεται κάθε μεγάλη ομάδα στην οποία ασκείται εξ’ ορισμού πίεση για αποτελέσματα. 
 
Μέχρι τώρα ο Δικέφαλος απέκτησε εφτά παίκτες, που όλοι διαισθάνονται ότι θα βάλουν το εγώ, κάτω από το εμείς. Παίκτες φιλόδοξους, που θα σεβαστούν απολύτως τους κανόνες που επιβάλει ο σύλλογος και δεν θα παίζουν για την πάρτη τους, ή δεν θα γκρινιάζουν αν… δεν παίζουν.
 
Το κλίμα πράγματι αλλάζει εντός ομάδας, αυτό δηλαδή που είχε κατακρίνει και ο Στέφανος Αθανασιάδης στο τέλος της σεζόν.
 
Η αρχή γίνεται λοιπόν… Αρκεί όμως μόνο αυτό;
 
Ποιότητα; Προσωπικότητα; Ηγέτες; Αρχηγοί; Παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό και έχουν πάρει τίτλους;
 
Νέους Κονσεισάο, Γκαρσία, Κοντρέρας δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ;
 
Γίνεται να χτίζεις ομάδα ποντάροντας μόνο σε ένα χαρακτηριστικό, αυτός της σωστής νοοτροπίας; Προφανώς όχι.
 
Ο ΠΑΟΚ θα κάνει και τέτοιες κινήσεις, αλλά στο τέλος του καλοκαιριού. Τότε που θα γίνουν πιο βατοί κάποιοι τέτοιοι στόχοι, τότε που όσες «βεντέτες» θα έρθουν, θα μπολιαστούν σε ένα πολύ καλύτερο κλίμα το οποίο θα έχουν φτιάξει οι υπόλοιποι και ο προπονητής  και όχι σε αυτό που βρήκε ο Νομπόα πέρυσι τον χειμώνα…
 
Το τι χρειάζεται τώρα ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα σε επίπεδο χαρακτηριστικών, είναι ένα θέμα συζήτησης… Ο καθένας έχει την άποψή του και φυσικά περιμένουμε τις αποφάσεις του Άρνεσεν, μετά τις συζητήσεις που θα έχει και με τον Τούντορ.
 
Χρειάζεται πολύ, ένα θηρίο στην άμυνα; Έναν Βούκιτς μεσοεπιθετικά, με την τεράστια ουσία που είχε ο Σέρβος; Εφόσον θα πάρει και αριστερό μπάκ, χρειάζεται έναν σπουδαίο κεντρικό χαφ; Έναν ακόμη πιο ποιοτικό ακραίο ;
 
Σε κάθε περίπτωση πιτσιρικάδες-δεμένους με τον σύλλογο έχει. Φιλόδοξους 25χρονους έχει. Εργάτες έχει. Αν αφού φτιάξει το κλίμα, βρει και τις προσωπικότητες που θα τον «σηκώσουν» στα δύσκολα και με την ποιότητά τους, τότε κάνει πολύ καλή αρχή στην δημιουργία ομάδας.
 
Αυτός είναι ο στόχος.  Όλα τα άλλα έπονται…


Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags