Facebook Pixel Ο Τ. Νικολογιάννης σχολιάζει την επιστροφή Αμπέντ!
| 2015-08-19 12:26:00

Ο Τ. Νικολογιάννης σχολιάζει την επιστροφή Αμπέντ!

Ο Τ. Νικολογιάννης σχολιάζει την επιστροφή Αμπέντ!

O "τοξοβόλος" είναι και πάλι έδω με την υπογραφή Αλαφούζου,Φύσσα, Βόκολου!

H μεταγραφή του Αμπέντ δείχνει, ότι στον Παναθηναϊκό , όχι μόνο δεν σκέφτηκαν να πουλήσουν κάποιον παίκτη μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, για να καλύψουν την οικονομική ζημιά (όπως οι περισσότεροι έλεγαν), αλλά έριξαν και άλλα χρήματα, για να ενισχύσουν και άλλο την ομάδα και να ανεβάσει την ποιότητά της . Με έναν παίκτη , τον οποίο ο Παναθηναϊκός τον ήθελε τα τελευταία δύο καλοκαίρια (μετά την εξαιρετική πρώτη του χρονιά), αλλά φέτος κατάφερε να τον αποκτήσει.

Πριν ένα μήνα , για να το πετύχει αυτό χρειαζόταν να δώσει 2 εκ. ευρώ στους Αγγλους. Πρώτον θα ήταν ανόητο να δώσεις ένα τέτοιο ποσό, για έναν παίκτη , του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε ένα χρόνο και η ομάδα του δεν τον υπολογίζει και δεύτερον ήταν εκτός μπάτζετ της ομάδας ένα τέτοιο ποσό. Τελικά οι «πράσινοι» έδωσαν 600.000 ευρώ και βρήκαν την «χρυσή τομή» με την Νιούκαστλ, που είχε φθάσει μέχρι το 1 εκ. ευρώ και αρχικά δεν κατέβαινε πιο κάτω.

Η μεταγραφή του Αμπεντ έχει την υπογραφή τριών ανθρώπων. Πρώτα από όλα του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος έδωσε προσωπικά αυτά τα χρήματα, όπως, έχει δώσει και άλλα χρήματα προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είναι από τους προέδρους, που το διαφημίζουν, το διαλαλούν. Και ίσως αυτό του έχει κάνει ζημιά σε πολύ κόσμο, που θεωρεί, ότι είναι στον Παναθηναϊκό και κάνει διαχείρηση εσόδων –εξόδων , χωρίς να βάζει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη. Οσοι είναι στην ομάδα ξέρουν πολύ καλά πόσα χρήματα , έχει βάλει ο Αλαφούζος προσωπικά και για να αντιμετωπιστούν τα χρέη , αλλά και για να γίνουν μεταγραφές τύπου Αμπεντ. Μεταγραφές που τις θέλει πολύ ο προπονητής, αλλά κάνουν και κλικ στον κόσμο, η μεταγραφές εξαιρετικά ταλαντούχων παικτών…

Οι άλλοι δύο άνθρωποι που έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους σε αυτή την μεταγραφή είναι ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος. Η διαπραγμάτευση ήταν πολύ σκληρή, η μεταγραφή πήγε να χαλάσει, αλλά οι δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού έχοντας σύμμαχο τον ίδιο τον παίκτη , αλλά και μεγάλη ικανότητα στις διαπραγματεύσεις κατάφεραν και απέκτησαν έναν παίκτη, που η ομάδα ήθελε να τον κάνει δικό της τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για δύο ανθρώπους, που στο πρώτο δικό τους μεταγραφικό καλοκαίρι στην ομάδα έκαναν σχεδόν όλες τις μεταγραφές έγκαιρα και κατάφεραν να φέρουν παίκτες στην ομάδα και παίκτες που την ανεβάζουν επίπεδο , αλλά και παίκτες –λαχεία. Φυσικά και η παρουσία των παικτών στην πορεία θα κρίνουν και την ευστοχία των επιλογών, αλλά αυτή την στιγμή κρατάμε την ταχύτητα που έγιναν οι μεταγραφές και το γεγονός, ότι ήρθαν στην ομάδα μεγάλα ονόματα, όπως ο Εσιέν, παίκτες με μεγάλη εμπειρία στο Ισπανικό πρωτάθλημα , όπως ο Σάντσεθ και ο παίκτης –πόθος όλων των φίλων του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια , ο Αμπεντ.

Ο «τοξοβόλος» είναι εδώ, λοιπόν, για να μας προσφέρει και πάλι στιγμές, όπως αυτές με το γκολ στο Καραϊσκάκη κατά του Ολυμπιακού και για να βοηθήσει πολύ στο γκολ. Με σιγουριά, λέω, ότι αν δεν ήταν αυτοί οι τρεις άνθρωποι που ανέφερα στην ομάδα ο «τοξοβόλος» δεν θα είχε γυρίσει. Τώρα, πλέον, ο Γιάννης Αναστασίου έχει όλα τα όπλα στην φαρέτρα του, για να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό, όπως τον θέλει ο κόσμος του και όπως έχω ξαναγράψει την φετινή χρονιά υπάρχουν απαιτήσεις από όλους στην ομάδα.

 

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags