Facebook Pixel Τρελό κράξιμο του Τσάρλυ στον Βέμερ
| 2015-08-21 13:40:00

Τρελό κράξιμο του Τσάρλυ στον Βέμερ

Τρελό κράξιμο του Τσάρλυ στον Βέμερ

Mήπως είναι όρος στο τρίτο μνημόνιο η απόκτηση του Γερμανού μπακ;

Ένα καλό στοιχείο προέκυψε από το ματς του Παναθηναϊκού στο Μπακού: ότι το επίπεδο του αντιπάλου είναι ερασιτεχνικό. Πρόκειται για μία υπερβολικά αδύναμη ομάδα που φαντάζει απίθανο να καταφέρει να σταθεί όπως πρέπει στην Λεωφόρο για να κάνει τη ζημιά. Ακόμα και ο Αναστασίου θα πανηγυρίσει ευρωπαϊκή επιτυχία την επόμενη εβδομάδα. Μετά από την Μίντιλαντ, η Καμπάλα θα γίνει το δεύτερο... μεγαθήριο που θα αποκλείσει ο προερχόμενος από την ολλανδική σχολή προπονητής του "τριφυλλιού".

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πρέπει να κάνουν το σταυρό τους για το γεγονός ότι η κλήρωση έφερε την Καμπάλα γιατί έτσι όπως σκέφτεται ο προπονητής του στην παρούσα φάση, με οποιονδήποτε ανταγωνιστικό αντίπαλο και να έπαιζε θα είχε έρθει ακόμα ένας ταπεινωτικός αποκλεισμός και ο προϋπολογισμός για την εφετινή σεζόν θα ήταν καταστροφικός. Όταν αυτό που παρακολουθείς δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι αρκετά δύσκολο να αρθρογραφήσεις ή να συζητήσεις για το άθλημα.

Αλλαγές έξω από την κοινή λογική

Ο Γιάννης Αναστασίου επεφύλασσε κάποιες εκπλήξεις στους ποδοσφαιριστές του και σε όσους αποφάσισαν να παρακολουθήσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο την ομάδα που προπονεί.

Συγκεκριμένα, δεν άρχισε τον Λαγό και έπαιξε χωρίς "εξάρι" σε ματς που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι δημιουργικός, δεν χρησιμοποίησε τον Νίνη και έβαλε επιτελικό μέσο τον Λουντ, ο οποίος έχει βαρύ σκαρί και είναι φανερό πως λύσεις μπορεί να δώσει μόνο ως δεύτερος χαφ.

Επιπλέον, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" αντί του καλύτερου ποδοσφαιριστή του άρχισε τον Πέτριτς. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά θα μπορούσε να φρεσκάρει τον Μπεργκ και να στεκόταν σαν λογική ότι τον θέλει φρέσκο για το Αγρίνιο.

Το σχήμα, όμως, που επέλεξε έδειξε έναν προπονητή σε σύγχυση, που παρότι βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν έχει καταλάβει ούτε το μέγεθός του ούτε το πόσο σημαντικό ήταν το συγκεκριμένο ματς για το σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός για 90 λεπτά δεν παρουσίασε ούτε ένα θετικό στοιχείο. Το ερώτημα είναι τι θα γινόταν έτσι και δεν ήταν τόσο χαμηλού επιπέδου ομάδα η Καμπάλα. Και τι θα γίνει στη συνέχεια; Δεν πιστεύω πως το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι τόσο άθλιο για να παρουσιάζει σε ένα κρίσιμο ματς μία τόσο απογοητευτική εικόνα. Απλά ο προπονητής του επιμένει να μην χρησιμοποιεί ορθόδοξα σχήματα και να παραβιάζει την κοινή λογική.

Δεν χρησιμοποίησε τον απαραίτητο Νίνη

Σε αυτόν τον αγώνα δεν γίνεται να μην χρησιμοποιηθεί ο Νίνης ούτε ως αλλαγή. Ειδικά την ώρα που χτύπησε ο Λουντ ήταν εξωφρενικά εκνευριστικό που προτίμησε τον Ατζαγκούν. Το ρολόι σημάδευε το 67ο λεπτό, οι αντίπαλοι είχαν κουραστεί, ο Αναστασίου έπαιζε 4-2-3-1 με τον Πέτριτς σε ρόλο επιτελικού χαφ, τον Λουντ αριστερά και χρειαζόταν κάποιος που να έχει μία καλή πάσα και τη δυνατότητα να κάνει μία αξιοπρεπή σέντρα στα στημένα για να εκμεταλλευτεί τα μέτρα που κέρδισαν οι ποδοσφαιριστές από την κόπωση των αντιπάλων τους.

Πραγματικά ήταν δύσκολο ο Παναθηναϊκός να μην νικήσει αυτήν την ομάδα. Αποτελεί... επιτυχία που συνέβη αυτό. Άλλωστε παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε τόσο άθλια θα μπορούσε να πάρει το ματς αν ο Μπεργκ ενεργούσε σωστά στις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν στο τέλος, μόνο και μόνο από την κούραση των παικτών της Καμπάλα.

Όρος στο τρίτο μνημόνιο

Αυτό που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι το γεγονός ότι ταξίδεψε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στην Γερμανία, είδε τον Βέμερ να παίζει ποδόσφαιρο και ενέκρινε τη μεταγραφή του. Η συγκεκριμένη μεταγραφή έχει λογική μόνο αν συμπεριλαμβάνεται στους εφαρμοστικούς νόμους του τρίτου μνημονίου. Αν όμως ίσχυε αυτό, ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρότεινε να ψηφιστεί το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Τα πράγματα έκανε χειρότερα το γεγονός ότι οι κακόμοιροι στην Καμπάλα δεν είχαν παίκτη στην πλευρά του Βέμερ, με συνέπεια να τον αφήνουν διαρκώς μόνος του με ελεύθερο χώρο μπροστά του. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο παρακολουθούσαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει μονόπατα από τα δεξιά και τον Βέμερ να μην είναι σε θέση να κάνει την παραμικρή ποδοσφαιρική ενέργεια.

Παραδοχή του λάθους και απόκτηση τώρα δεξιού μπακ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η θέση του ακραίου αμυντικού είναι πολύ σημαντική τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την ανασταλτική λειτουργία μίας ομάδας. Ως εκ τούτου, θα είναι σοφό και τίμιο να γίνει τώρα παραδοχή του λάθους στη συγκεκριμένη επιλογή, καθώς υπάρχουν ακόμα δέκα ημέρες για να διορθωθεί. Για να είναι επιτυχημένη η εφετινή σεζόν, πρέπει ο Παναθηναϊκός να εξελιχθεί αγωνιστικά και για να γίνει αυτό η μεταγραφή του δεξιού μπακ είναι κομβική.

Ο Βέμερ μεγαλώνει το πρόβλημα και είναι προτιμότερο να γίνει έγκαιρα η διάγνωση και η παραδοχή ενός λάθους, παρά να τον αφήνουν να σέρνεται και να ταλαιπωρεί όλη τη σεζόν τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, ακόμα δεν έχει γίνει καμία ζημιά και η προσθήκη του Αμπέντ θα σουλουπώσει την ομάδα. Αυτό που απαιτείται είναι επιλογές του προπονητή που να ταυτίζονται με την κοινή λογική και να κλείσει η τρύπα στα δεξιά. Αν συμβούν αυτά, θα υπάρξει βελτίωση, αφού ο ρόστερ δεν είναι τόσο κακό όσο το έκανε να φαίνεται ο Αναστασίου στο Μπακού. 

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags