Facebook Pixel Συμβουλή Χελάκη σε Σίλβα: Να τον κάνει πιο θαρραλέο και δημιουργικό…
| 2015-09-17 14:52:00

Συμβουλή Χελάκη σε Σίλβα: Να τον κάνει πιο θαρραλέο και δημιουργικό…

Συμβουλή Χελάκη σε Σίλβα: Να τον κάνει πιο θαρραλέο και δημιουργικό…

Πώς είδε το χθεσινό παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου ο γνωστός δημοσιογράφος!.

Η ήττα είναι βαριά και το σκορ, όπως διαμορφώθηκε, αδικεί τον Ολυμπιακό. Το σκορ, όχι η ήττα. Γιατί αν μια αμάδα δικαιούτο να πάρει τη νίκη, με βάση την εμφάνιση και τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, είναι η Μπάγερν.

Ο Μάρκο Σίλβα αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να παρατάξει πειραματική σύνθεση, έστειλε την ομάδα στο γήπεδο με στόχο να μην χάσει. Μπορεί η αμυντικογενείς ως παθητική τακτική να μην άρεσε στην πλειοψηφία των Ολυμπιακών που είχε αλλιώς συνηθίσει, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες και λογική είχε και παραλίγο να πετύχει. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός άντεχε χωρίς πανικό στις επιθέσεις των Βαυαρών μέχρι να λυγίσει από την «ανίερη» συμμαχία της τύχης με τον Τόμας Μίλερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια ομάδα που ακόμα διαμορφώνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ο Μάρκο Σίλβα καλωσόριζε παίκτες στο Ρέντη τους οποίους μάλιστα προορίζει για βασικούς. Στους αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα αγκομαχούσε επιθετικά αλλά κυρίως έδειχνε ότι πάσχει αμυντικά. Κατά συνέπεια πρώτο του καθήκον ήταν να θωρακίσει την άμυνα για να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις. Οι επιλογές του στην εντεκάδα με πρώτη του Σαλίνο ως αμυντικό χαφ ήταν πετυχημένες. Εξυπηρετούσαν το αγωνιστικό πλάνο που έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αμυντική θωράκιση.

Προβληματικό σημείο στην εικόνα του Ολυμπιακού, η αδυναμία να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να περάσει οργανωμένα στο άλλο μισό του γηπέδου. Τα γεμίσματα του Σιόβα και τα βολέ του Ρομπέρτο δεν συνιστούν κολακευτικό τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού. Με χτυπητή εξαίρεση του Σαλίνο και κατά δεύτερο λόγο τον Ιντέγε, οι προσωπικές μονομαχίες ήταν υπόθεση των παικτών της Μπάγερν. Στη μεσαία γραμμή τον τόνο έδινε η ταχύτητα των παικτών του Γκουαρντιόλα και οι άψογες εναλλαγές της μπάλας που από ένα σημείο και μετά, εξάντλησαν τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Τα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά είναι προϊόν κόπωσης αλλά και κακής ψυχολογίας.

Πιο θαρραλέος και δημιουργικός Ολυμπιακός . Αυτό είναι το αγωνιστικό στοίχημα για τον Μάρκο Σίλβα. Χρόνος διαθέσιμος για να το πετύχει είναι ελάχιστός. Το θέμα είναι να πάρει ουσιαστικές βοήθειες από τους τρείς εξτρέμ που ο ίδιος έφερε στην ομάδα (Πάρντο – Σεμπά – Ερνάνι). Μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι πώς δεν έχει πάρει…

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags