Facebook Pixel Συγκλονιστική συνέντευξη του Ρομπέρτο Μπάτζιο!
| 2015-09-19 20:34:00

Συγκλονιστική συνέντευξη του Ρομπέρτο Μπάτζιο!

Συγκλονιστική συνέντευξη του Ρομπέρτο Μπάτζιο!

Πρέπει να την διαβάσεις, αν αγαπάς το ποδόσφαιρο και αν λάτρεψες κάποτε αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Ο καλύτερος τίτλος θα ήταν μία ατάκα του, από όσα φοβερά έχει πει για την καριέρα του: «Αν με αγαπάς, πρέπει να με δολοφονήσεις»...

Ο μεγάλος Ιταλός παλαίμαχος επιθετικός, σε μία συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere Dello Sport, μίλησε για όσα πέρασε λόγω των πολλών τραυματισμών, τονίζοντας ότι στο τέλος ήταν χαρούμενος που ολοκλήρωσε την καριέρα του.

«Ήταν ένα βασανιστήριο σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσα να το αντέξω. Όταν έπαιζα στην Μπρέσια, μετά από κάθε ματς δεν μπορούσα να περπατήσω για δύο μέρες, δεν μπορούσα καν να βγω από το αυτοκίνητο. Την επόμενη Κυριακή όμως έπρεπε να παίξω ξανά. Με παυσίπονα. Έπρεπε να παίξω και τα έδινα όλα. Ίσως είναι παράδοξο, αλλά ήμουν ευτυχισμένος όταν σταμάτησα», είπε ο 48χρονος σήμερα Μπάτζιο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά για πρώτη φορά στο γόνατο σε ηλικία 18 ετών:

«Αυτή ήταν η εισαγωγή μου στο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος με αποκαλούσε ''φαινόμενο'', αλλά η πραγματικότητα με κρατούσε με τα δύο πόδια στο έδαφος. Οι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν θα ξανάπαιζα ποδόσφαιρο. Έκανα τέσσερις επεμβάσεις στο δεξί γόνατο και δύο στο αριστερό. Μια φορά έκανα επέμβαση στη Γαλλία και ήταν κόλαση. Μου έκαναν 220 εσωτερικά ράμματα, είχα τρομοκρατηθεί. Έφτασα να πω στη μητέρα μου ''αν με αγαπάς, πρέπει να με δολοφονήσεις''. Ήταν η απελπισία ενός αγοριού που υπέφερε, βλέποντας το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να φθίνει. Όταν έλεγα ότι δεν σκέφτηκα ποτέ να πετάξω λευκή πετσέτα, έλεγα ψέματα. Ήθελα όμως να δείξω ότι ήμουν δυνατός και νίκησα τους τραυματισμούς. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος μου».

Στα του σημερινού ποδοσφαίρου, ο Μπάτζιο αναφέρθηκε στο «κακό παιδί» του κάλτσιο, Μάριο Μπαλοτέλι: «Θα ήθελα να του μιλήσω λίγο. Έχει την τελευταία του ευκαιρία. Αν δεν κάνει το άλμα τώρα θα έχει πρόβλημα. Μετά θα το μετανιώσει. Για μένα είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως, αλλά μου φαίνεται ότι θέλει να δείχνει σε όλους αυτό που δεν είναι».

Για την απόφασή του να παραιτηθεί από το πόστο του τεχνικού συμβούλου της ιταλικής ομοσπονδίας τόνισε: «Πολλή γραφειοκρατία, η οποία επιβιώνει γιατί τίποτε δεν αλλάζει. Κάποιες ισορροπίες εδώ και δεκαετίες καταφέρνουν να μεταλλάσσουν ακόμα και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ήθελα να κάνω κάτι για τους νέους, να ανακαλύπτω ταλέντα. Δεν υπάρχει όμως δομή και σύστημα, υπάρχει μεγάλη διασπορά πόρων. Έπρεπε να παλέψω με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά το ποιος είναι ο ποδοσφαιρικός διάδοχός του σήμερα, ο Μπάτζιο δήλωσε: «Διάδοχοί μου είναι μόνο τα παιδιά μου! Καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο Μέσι. Όταν αποφασίσει να βάλει γκολ, το βάζει. Θα ήθελα πολύ να παίζω μαζί του και επίσης θα ήθελα πολύ να παίζω σήμερα. Με τους νέους κανονισμούς και τόσα τηλεοπτικά ματς θα έτρωγα λιγότερες κλωτσιές και θα είχα λιγότερους τραυματισμούς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags