Facebook Pixel Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
| 2015-09-24 09:00:00

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΜΕΤΑ το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός, όπου μπορούσες να κοιμηθείς άνετα μία ωρίτσα για μεσημεριανό, το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν ό,τι έπρεπε για μπαλίτσα, θρίλερ κλπ, κλπ.

Ο Παναθηναϊκός όσο άτυχος ήταν με τον Στιλ στη Ν. Σμύρνη, τόσο τυχερός είναι σε όλα του τα παιχνίδια με τους αντίπαλους γκολκίπερ. Κι ο Στεφανάκος του Παναιτωλικού κι ο Χογκ της Καλλονής του είχαν κάνει γκολ-δώρα σε κρίσιμα χρονικά σημεία των δύο πρώτων αγωνιστικών και σήμερα ο Τσιτώντας του Λεβαδειακού, που στο ΟΑΚΑ είχε κατεβάσει τα ρολά εναντίον του Ολυμπιακού και λύγισε μόνο από γκολ καραμπόλες μετά το 89’, λάθεψε άσχημα στη φάση του 1-0.Κι ακόμη και το 2-0 ήταν με σουτ εκτός περιοχής.

Ο Μάντζιος με τον Ολυμπιακό είχε σφίξει πολύ τις γραμμές του παίζοντας με τρεις κόφτες. Χθες προτίμησε να παίξει πιο επιθετικά, με 4-4-2 κι έχανε 0-3 από το 19’, στα τέσσερα πρώτα σουτ του Παναθηναϊκού. Μετά ο Έλληνας προπονητής άλλαξε πολλά στην ομάδα του, που στάθηκε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, αλλά ήταν πολύ αργά. Ίσως το ματς να ήταν κάπως διαφορετικός με τη φάση στο 4’, όπου υπάρχει (τουλάχιστον) υποψία για πέναλτι του Ταυλαρίδη στο Μουλόπουλο, αλλά ο Κομίνης δεν είδε παράβαση.

Πάντοτε ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο μεγάλος αντίπαλος του (μοναδικού αήττητου και με μόνο νίκες αυτή την ώρα) Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου, και από πέρσι, αλλά κι επειδή είναι πιο κοντά του φέτος στη βαθμολογία, σε απόσταση μόλις τριών πόντων, ενώ οι άλλοι δύο είναι πέντε πίσω.

Πραγματικά δυνατός, όμως, έδειξε χθες ο ΠΑΟΚ, που έχει τον καλύτερο ρυθμό απ΄ όλους, παίζοντας από τον Ιούλιο. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την έλιωσε την ΑΕΚ, που απλά μπήκε καλύτερα στα δύο ημίχρονα και τέλειωσε το ματς όντας πολύ απειλητική.

Έχω την αίσθηση ότι το ματς το πήρε ο Τούντορ. Και με το πώς έστησε την ομάδα του, που στο α΄ ημίχρονο άξιζε ένα 2-0, απέναντι σε μία ΑΕΚ, που αποφάσισε ξαφνικά σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι να χωρέσει Βάργκας και Μπουονανότε στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και με το πώς αντέδρασε με το «ψυχρό» 0-1 της ΑΕΚ με το γκολ από τα αποδυτήρια στο β΄ μέρος-και τον γκολκίπερ Όλσεν (βαρίδι Νο 1, όταν βγαίνει) για πολλοστή φορά να κάνει έξοδο Μεσολογγίου, αν και κάτω από τα δοκάρια πάντα είναι πολύ θετικός και κράτησε άλλωστε το 2-2 στο φινάλε.

Ο Κροάτης έπαιξε φουλ επίθεση παίζοντας όλα τα χαρτιά του από το 59’, με Κλάους και Μπερμπάτοφ στην καρδιά της επίθεσης, με Μακ και Ροντρίγκες στα άκρα και τον Πέλκα πίσω τους, βάζοντας ήδη από το 46’ και τον Κάτσε αντί του Σάμπο (Νο 2 βαρίδι). Την στρίμωξε πάλι την ΑΕΚ, είχε την τύχη της γρήγορης ισοφαρίσης μετά την αλλαγή του Βούλγαρου και άξιζε και το τρίποντο, έστω με ένα πέναλτι από κουτή αντίδραση του Σοϊλέδη, που ήρθε όμως από τη μόλις τρίτη φορά που ήρθε ο Μπερμπάτοφ σε επαφή με την μπάλα!

Ο Δέλλας προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του βάζοντας τρεις επιθετικογενείς παίκτες (Πλατέλλα, Μπαρμπόσα, Μάνταλο), αλλά πήρε πράγματα μόνο από τον τρίτο, στα τελευταία λεπτά, όπου ο (χαρισματικός) Μάνταλος ήταν φρέσκος κι οι αντίπαλοι κουρασμένοι. Και νομίζω ότι αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ όταν ο Τούντορ έπαιξε με πέντε κυνηγούς ήταν ένας επιπλέον αμυντικογενής παίκτης για να βοηθήσει και τα στόπερ και τα μπακ, αφού ο φουκαράς ο Γκάλο έμοιαζε ανυπεράσπιστος από τα δεξιά, αλλά κι ο Σοϊλέδης άρχισε να ζαλίζεται κι αυτός όταν πέρασε από την πλευρά του ο Μακ, που τα κάνει όλα τόσο ωραία, αλλά τα χάνει όλα τόσο εύκολα!

Ασφαλώς και σαν θεατή μου άρεσε η σούπερ επιθετικότητα του ΠΑΟΚ σε όλο το ματς. Είχε, όμως, μεγάλο θέμα στις στημένες φάσεις και γενικά αμυντικά έδειχνε ανασφαλής, κύρια λόγω του Κόστα (βαρίδι Νο 3, με πολλά λάθη ακόμη και στα κόρνερ) τις λίγες φορές που ξεμύτιζε η ΑΕΚ, η οποία παρεμπιπτόντως όπως και πέρσι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σα να φάνηκε πάλι φοβισμένη σε ένα μεγάλο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ ίσως απόψε να κέρδισε μόνο τον τερματοφύλακα από τη Βενεζουέλα, που για πρώτη φορά ήταν όντως καλός. Καλό γι΄ αυτήν και το πολύ γεμάτο φινάλε του Μάνταλου, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του ως αλλαγή μετά από έξι μήνες. Θεωρώ πως η ΑΕΚ κράτησε το 0-0 στο α΄μέρος, επειδή μέχρι κάποια στιγμή οι παίκτες του ΠΑΟΚ έψαχναν ο καθένας για την πάρτη του το γκολ, βάζοντας τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Ο Πέλκας έδειξε άπειρος για ντέρμπι, αντίθετα με τον Κωνσταντινίδη, που ήταν πηγή ενέργειας από δεξιά για μία ώρα.

Είναι αλήθεια ότι πριν το πέναλτι-γκολ υπήρξε στιγμή με επαφή του Κάτσε στο Σιμόες, αλλά πιστεύω ότι ήταν πολύ δύσκολη φάση για το διαιτητή Σιδηρόπουλο, για να δώσει πέναλτι. Κι επειδή η αναφορά στη διαιτησία, η ΑΕΚ πρέπει να αισθάνεται τυχερή που ο επόπτης από την Κατερίνη παρακαλώ (Ευθυμιάδης) υπέδειξε οφσάϊντ σε οριακή φάση κι ακυρώθηκε έτσι το γκολ του Κλάους στο 0-0.

Ο απέναντι επόπτης, όπως όλοι όσοι παίζουν εκεί κοντά στη Θύρα 4, ήταν αλλιώς.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags