Facebook Pixel Ο Ιντέγε όσο όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ...
| 2015-10-18 12:30:00

Ο Ιντέγε όσο όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ...

Ο Ιντέγε όσο όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τα διαφορετικά...ταβάνια που έχουν οι δύο μονομάχοι του χθεσινού ντέρμπι.

Να ξεκινήσω από την τελευταία παράγραφο του χθεσινού κομματιού μου, πριν το ντέρμπι: «Καταλύτης θα μπορούσε να είναι, ειδικά για τον Ολυμπιακό, το πρώτο γκολ».

Διότι πολύ απλά, αν ο Ολυμπιακός ανοίξει το σκορ, μετά μην τον φοβάστε, τέλειωσε το ματσάκι!

Να συνεχίσω από την αμέσως προηγούμενη παράγραφο: «Το θέμα, κατά την γνώμη μου, είναι ο Ολυμπιακός να φανεί εύστοχος σε εκείνα τα, υπολογίζω, δύο κομμάτια του αγώνα, στα οποία θα κάνει κάποια εκρηκτικά πεντάλεπτα, δεκάλεπτα η, δεκαπεντάλεπτα, μέσα από τα οποία έχει την ικανότητα να βγάλει φάσεις, όσο κι αν η ΑΕΚ δεν είναι κάποια ομάδα με τρύπες στην άμυνά της».

Έπιασε ο Ολυμπιακός το καλό του 15λεπτο από το 63’ ως το 78’ και το σκορ έγινε 3-0. Εύκολα κι ωραία.

Πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού οι παίκτες του άξονα:

Ο Μποτία και άνοιξε το σκορ και ήταν σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας πίσω.

Ο Μιλιβόγεβιτς στο δύσκολο για τον Ολυμπιακό α΄ ημίχρονο ήταν ένας αξεπέραστος ανασταλτικός μέσος.

Ο Κασάμι σε όλο το παιχνίδι κατέθεσε ποιότητα, αλλά και πάθος και τρεξίματα, συμπληρώνοντας φοβερά τον Σέρβο.

Ο Ιντέγε ήταν ο νικητής σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του αγώνα απέναντι στους αμυντικούς της ΑΕΚ. Πέτυχε ένα γκολ, έφτιαξε δύο (το ένα το έβαλε ο Φορτούνης, το άλλο το έχασε ο Πάρντο), είχε το σουτ φαρμάκι που έβγαλε ο γκολκίπερ της ΑΕΚ κι έδωσε το κόρνερ για το 1-0.

Τι άλλο να κάνει ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού; Απλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός έσκασε στην Μπρόμιτς 5,5 εκ. Ευρώ για τον Ιντέγε. Όλων μαζί των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ τα συμβόλαια δύσκολα φτάνουν αυτό το ποσό! Τουλάχιστον απ΄ όσα διαβάζω, ο μέσος όρος των συμβολαίων της ΑΕΚ πρέπει είναι οι 200 χιλ. Ευρώ για κάθε παίκτη. Πόσοι είναι οι παίκτες; 25-30;. Άρα, εκεί γύρω είναι όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ, στα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός στους Άγγλους για τον Ιντέγε-εννοείται ότι στο ποσό αυτό δεν είναι τα λεφτά του συμβολαίου του παίκτη.

Και δεύτερος φορ του Ολυμπιακού είναι ο Φινμπόγκασον, πρόπερσι πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία και διεθνής με την Ισλανδία, με την οποία θα παίξει στο ΓΙΟΥΡΟ.

Και τρίτος φορ του Ολυμπιακού είναι ο Πουλίδο, που ήταν πέρσι στο Μουντιάλ με το Μεξικό.

Από την άλλη, η ΑΕΚ στις θέσεις των φορ έφερε πίσω τον (31+) Τζιμπούρ από την Κύπρο (κι υπέστη θλάση από το πρώτο του παιχνίδι κι είναι δύο μήνες έξω) και κράτησε τον Αραβίδη και τον Κρισάντους, ενώ είναι εκτός μάχης, και θα είναι για μήνες ακόμη, ο Μπρέσεβιτς.

Η ΑΕΚ, χωρίς καμία ειρωνεία και με απόλυτο σεβασμό όπως πάντα, νομίζω ότι μέχρι στιγμής φέτος έχει ήδη κάνει υπέρβαση με τους βαθμούς που έχει πάρει, βάσει του δύσκολου προγράμματος της. Έχει μία πραγματικά καλή ομάδα, που μοιάζει να έχει ένα ταβάνι, το οποίο μάλλον κι έχει αγγίξει.

Σε πλήρη αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που δείχνει να πιάνει το ταβάνι του μόνο σε πεντάλεπτα, δεκάλεπτα, άντε 15λεπτα των αγώνων του. Με περιθώρια δηλαδή για πολύ περισσότερα και πιο ωραία πράγματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags