Facebook Pixel Επέλεξε τον Κάκο λόγω Ολυμπιακού
| 2015-11-10 13:10:00

Επέλεξε τον Κάκο λόγω Ολυμπιακού

Επέλεξε τον Κάκο λόγω Ολυμπιακού

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να εντάξει στον ΠΑΟΚ τον Τάσο Κάκο, τη συγκρίνει με την περίπτωση του Σαλπιγγίδη το 2010 και εκφράζει τους προβληματισμούς του.
 

Προφανώς, είναι η τελεία επιλογή. Μόνο υπό αυτή τη προϋπόθεση μπορώ να συμφωνήσω με τη κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να εντάξει στον ΠΑΟΚ, και σε ρόλο τιμ μάνατζερ, τον Τάσο Κάκο. Να τη θεωρεί ως την τέλεια επιλογή, σε σχέση με όλες τις επιλογές που τέθηκαν επί τάπητος. Εκτός και αν εκείνοι που του μίλησαν για τον Κερκυραίο διαιτητή, εξύμνησαν την προσωπικότητά του, τον ηγετικό του χαρακτήρα, τις γνώσεις του επάνω στο αντικείμενο που θα επωμιστεί, το πλούσιο βιογραφικό του, και είναι και οικονομικός.

Έτσι, ναι, πάω πάσο. Διότι όλα αυτά είναι ικανά να σβήσουν όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν με τον Κάκο, και τον κάθε Κάκο. Γενικά τους διαιτητές για τους οποίους ο ΠΑΟΚ έχει φωνάξει πολλάκις στο παρελθόν. Αλλά, φαίνεται πως για τον Σαββίδη, το γεγονός ότι ο Κάκος δεν αρέσει στον Ολυμπιακό, δεν άρεσε ποτέ στον Ολυμπιακό, του φτάνει. Του "γεμίζει" το βιογραφικό. Τον κάνει ικανότερο από κάθε άλλη πιθανή επιλογή. Είτε ανθρώπου από την "οικογένεια" του Δικεφάλου, που να συνδυάζει και τη γνώση για τη δουλειά αλλά και τη γνώση του τι εστί ΠΑΟΚ, όλα αυτά που πρέπει να πρεσβεύει η ομάδα, βάσει της ιστορίας της.

Κάκος όπως... Σάλπι
Ο Σαββίδης γνωρίζει ήδη για τις δράσεις που έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται. Τις άκουσε και τις αφήνει στην άκρη, διότι θεωρεί πως ο Τάσος Κάκος με τη δουλειά του θα τους "κερδίσει όλους". Να δει τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει... Α, ναι. Καλοκαίρι 2010 και ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οι φωνές αντίδρασης είχαν αρχίσει να ακούγονται από τη πρώτη στιγμή που είχε δρομολογηθεί η επιστροφή του "Σάλπι".

Και υπήρχαν από τη πρώτη μέχρι και τη τελευταία μέρα. Άλλες φορές χλιαρές, άλλες φορές έντονες, άλλες φορές ακραίες, άλλες φορές ειρωνικές. Και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που αποφάσισε την επιστροφή του Σαλπιγγίδη είχε ακριβώς αυτή την άποψη. Πως το τέλος στις φωνές αντίδρασης θα το έβαζε ο ίδιος ο Σαλπιγγίδης με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο. Και, δε μπορεί να μη δε ζήτησε ο Σαββίδης την άποψη του Ζαγοράκη για τον Κάκο...

Υπάρχει και η άλλη "ανάγνωση" της πρόσληψης Κάκου με φόντο τις αντιδράσεις. Και υπόκειται στη στήριξη του όλου πλάνου που άρχισε να στήνεται από το καλοκαίρι. Η ένταξη Κάκου στο πλάνο Άρνεσεν, Τούντορ είναι προφανώς μια προσπάθεια "ωραιοποίησης" της πρόσληψης Κάκου. "Στηρίζετε το πλάνο; Ο Κάκος είναι μέρος αυτού". Και το τελευταίο θα είναι πως ο Κάκος είναι μια κοινή επιλογή, την ώρα που ο Φρανκ Άρνεσεν είχε κάνει άλλη επιλογή, την οποία ο Ιβάν Σαββίδης έκρινε οτι δεν είχε το ειδικό βάρος που θέλει εκείνος.

Κατάλληλος λόγω... αντίδρασης
Από χθες εκφράζεται μια πίστη πως ο Τάκος Κάκος είναι ο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση λόγω των γνώσεών του σε θέματα ποδοσφαίρου, αλλά και πως ως προσωπικότητα ταιριάζει σε μια νεανική ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή, μετά από αναζήτηση που είχε ξεκινήσει πριν από σχεδόν έξι μήνες, από όλους όσους εξετάστηκαν, από όλα τα ονόματα που έπεσαν, ο Τάσος Κάκος είχε το πακέτο. Και ξέρει από ποδόσφαιρο, και ξέρει τι εστί τιμ μάνατζερ και μπαίνει στο μάτι του Ολυμπιακού. Και πως επιλέχθηκε από ανθρώπους που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ανάγκες του ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη θέση. Και προφανώς γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και τον Τάσο Κάκο.

Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι ότι το "θα τους μπει στο μάτι, τους ξέρει όλους απέξω κι' ανακατωτά" θα είναι η ατάκα που άκουσε για τον Τάσο Κάκο ο Ιβάν Σαββίδης, η οποία και τον έπεισε ότι πρέπει εκείνος να προσληφθεί. Πάντως, δεν αμφισβητώ τις γνώσεις, τις ικανότητες, την προσωπικότητα του Τάσου Κακού. Μπορεί να τις έχει. Αλλά αποδέχομαι τη παρουσία του στον ΠΑΟΚ μόνο αν με πείσουν ότι αυτή τη στιγμή, ήταν η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή. Που δε πρόκειται να πειστώ λόγω των αντιδράσεων που φέρνει. Κυρίως επειδή το έχω δει το έργο με τις αντιδράσεις. Αν ο ΠΑΟΚ πάει καλά, ο Κάκος θα είναι ο τελευταίος που θα το πιστωθεί και αν στραβώσει το πράγματα θα είναι από τους πρώτους που θα τα ακούσει.  

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags