Facebook Pixel «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Σαββίδη»
| 2015-11-11 18:04:00

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Σαββίδη»

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Σαββίδη»

Ποιος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έπλεξε το εγκώμιο του μεγαλομετόχου της ομάδας;

Ο λόγος για τον Χέντβιχες Μαντούρο έχει μόνο καλά λόγια για την πρώην ομάδα του και τον μεγαλομέτοχο της, Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»

Για τις παλιότερες δηλώσεις του περί παιχνιδιών πολιτικής στην αποχώρησή του: «Στο ποδόσφαιρο πάντα συμβαίνει αυτό, όταν πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το αν θα παίξει ένας παίκτης. Έπρεπε να μιλήσω με τον Τούντορ για το αν ήθελε εμένα ή άλλον. Είχα την ευκαιρία να μείνω αλλά με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, γιατί την τελευταία εβδομάδα ήρθαν αρκετοί παίκτες. Δεν ήταν πολιτικό παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει. Αν έρχονται νέοι παίκτες, φεύγουν κάποιοι άλλοι. Μου το είπαν αργά, δεν ανέφεραν τίποτα νωρίτερα. Ήταν για μένα να βρω ομάδα. Ευτυχώς, όμως, βρήκα και όλα πήγαν καλά».

Για το τι φταίει που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βρει το δρόμο του: «Το μεγαλύτερο φταίξιμο δεν είναι οι παίκτες και ο προπονητής, αλλά η φιλοσοφία. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να παίζει με ένα συγκεκριμένο σύστημα. Όπως η Μπαρτσελόνα το κάνει με το 4-3-3, αγοράζει παίκτες και προπονητή που ξέρουν καλά το σύστημα. Στον ΠΑΟΚ, φερ’ ειπείν, πέρασαν τέσσερις προπονητές σε δύο χρόνια που έπαιζαν με διαφορετικό σύστημα, ήθελαν διαφορετικούς παίκτες και έτσι ξοδεύονται χρήματα για το τίποτα. Η λύση για τον ΠΑΟΚ είναι να αποφασίσει να παίζει με ένα συγκεκριμένο σύστημα, π.χ. 4-4-2, να πάρει τους ανάλογους παίκτες και τον ανάλογο προπονητή».

Για το ποιος φταίει: «Ο ιδιοκτήτης μόνο μπορεί να το κάνει αυτό, αφού είναι το μεγάλο αφεντικό. Είναι μια καλή ιδέα, να το εφαρμόσει και ο ΠΑΟΚ, όπως και η Μπαρτσελόνα. Θα έρχονται παίκτες και θα ξέρουν ότι θα παίξουν π.χ. 4-3-3. Έτσι δεν θα χρειάζεται να αλλάζει πολλούς παίκτες. Και οι νέοι που θα έρχονται από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα ξέρουν πώς θα παίξουν».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή για πολλά χρόνια και όχι κάθε χρόνο να τον αλλάζει. Δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα σε έναν χρόνο. Δες τι γίνεται στην Άρσεναλ που είναι ένας προπονητής πολλά χρόνια. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και κάνει με διαφορετικό τρόπο προπόνηση».

Για το ποιος παίρνει τις αποφάσεις: «Ο ιδιοκτήτης πιστεύω που είναι και το μεγάλο αφεντικό. Σέβομαι αυτό που κάνει, γιατί βάζει πολλά λεφτά. Ελπίζω να την οδηγήσει πολύ ψηλά».

Για το ποιον θεωρεί καλύτερο προπονητή το διάστημα που ήταν στον ΠΑΟΚ: «Μου αρέσει ο Τούντορ, έχει ωραία φιλοσοφία, ωστόσο χρειάζεται χρόνο».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολύ καλός και αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να γίνει καλύτερη η ομάδα, γιατί βάζει πολλά χρήματα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ιβάν Σαββίδη».

Για το αν θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ: «Ναι, αλλά είναι δύσκολο. Είμαι σε άλλη ομάδα. Ίσως στο μέλλον. Εύχομαι να πάει καλύτερα ο ΠΑΟΚ, το αξίζει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags