Facebook Pixel Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ και απάντησε αν θέλει κάποιον παίκτη του!
| 2015-12-09 22:17:00

Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ και απάντησε αν θέλει κάποιον παίκτη του!

Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ και απάντησε αν θέλει κάποιον παίκτη του!

Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, μίλησε για το αυριανό (10/12) παιχνίδι με τον Δικέφαλο και αφού ανέλυσε τις δυσκολίες για τους Γερμανούς, απάντησε και για τα μεταγραφικά σενάρια.

Αναλυτικά όσα είπε αρχικά ο κόουτς της Ντόρτμουντ:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει νίκη, αλλά παράλληλα δεν έχασε και από τη Ντόρτμουντ: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι και τόσο παράδοξο, γιατί αν δούμε και την στατιστική ο ΠΑΟΚ από τα 24 ματς έχει χάσει μόνο πέντε. Αυτό δείχνει ότι είναι δύσκολο να κερδίσει κανείς τον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολος αντίπαλος».

Για τους τραυματισμούς (Παπασταθόπουλο, Χούμελς κ.α.): «Είναι όλοι οι παίκτες καλά πλην του Γκουιντογκάν που δεν θα παίξει. Ο Ντουρμ και ο Σαχίν δεν θα παίξουν. Θα κάνω κάποιες σκέψεις και θα αποφασίσω».

Για την εξέλιξη του Κάστρο που ξεπέρασε τις αρχικές δυσκολίες: «Είναι σημαντικός παίκτης και χαίρομαι που κατάφερε να μείνει ήρεμος παρότι δέχθηκε έντονη κριτική. Έχει εμπειρία από τη Λεβερκούζεν, βέβαια είναι η πρώτη αλλαγή που κάνει. Είναι αθλητής, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και άνθρωπος. Ήθελε να φύγει από την άνεση της Λεβερκούζεν και να έρθει στη Ντόρτμουντ, είναι πολύ επιμελής και σημαντικός για μας».

Για το γεγονός ότι χθες έφυγαν μεγάλες ομάδες από το Champions League και έρχονται στο Europa League, καθώς και την ποιότητα της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης: «Και ο όμιλός μας δείχνει ότι υπάρχει ποιότητα. Το Europa είναι μία διοργάνωση που θέλει αντοχή, εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε αν παίζουμε ομίλους ή μονά παιχνίδια. Θέλαμε την πρώτη θέση, αλλά πλέον από την προηγούμενη αγωνιστική έχει προβάδισμα. Τώραβλέπω ομάδες όπως η Σεβίλλη είναι στο θεσμό και λέω «να το φαβορί». Ή και άλλες θα δούμε. Εμείς θέλουμε να μετρηθούμε με τους καλύτερους».

Για το τι εύχεται να δει στον αγώνα: «Εύχομαι να δω φρεσκάδα, πείνα, γιατί έχουμε να παίξουμε από το Σάββατο. Αν εξαιρέσει κανείς τον τραυματισμό  Γκουιντογκάν, προπονηθήκαμε καλά. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι επιθετικά και να μην δώσουμε χώρους μπροστά».

Για το αν περιμένει δώρο από την Γκαμπάλα και το γεγονός ότι το ματς έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου το αυριανό ματς: «Σχολιάσαμε όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα, το ότι ο αυριανός είναι υψηλού κινδύνου  σημαίνει για μένα  ότι απλά θα υπάρχει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ασφάλεια. Εμείς δεν μπορέσαμε πρώτη θέση, δεν ασχολούμαστε με θεωρίες αν έχουμε πιο εύκολο αντίπαλο στην επόμενη φάση. Και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα στο γήπεδο. Πρέπει να προσπαθήσουμε».

Για το αν θα μπορούσε παίκτης του ΠΑΟΚ να σταθεί στη Ντόρτμουντ και να τον απασχολήσει μεταγραφικά: «Όχι δεν θα με απασχολούσε κανείς μεταγραφικά, ξέρουμε ποιον πρέπει να προσέξουμε, ξέρουμε ότι υπάρχει παίκτης με εμπειρία από τη Μπουντεσλίγκα, οπότε ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Κάστρο: «Ξέρουμε πόσο καλός είναι ο ΠΑΟΚ»

Οι δηλώσεις του Γκονζάλο Κάστρο: Για το πώς αντιμετωπίζει η Ντόρτμουντ το παιχνίδι: «Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα θα μπούμε. Έχουμε σκοπό να κερδίσουμε. Είναι ο τελευταίος αγώνας θέλουμε να κερδίσουμε. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει  και το αποτέλεσμα στο ματς της Κρασνοντάρ».

Για την ατμόσφαιρα, πώς περιμένει να είναι στο ματς: «Περιμένω μία πολύ καλή ατμόσφαιρα, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Για όλα τα υπόλοιπα εμείς δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε».

Για την βελτίωση που παρουσιάζει ο ίδιος: «Η κατάσταση μου έχει βελτιωθεί από την αρχή της σεζόν, έχω ανακτήσει και την εμπιστοσύνη του προπονητή και προσπαθώ να βελτιωθώ και στη συνέχεια».

Για τη συνεργασία του με Ρόις-Ομπαμεγιάνγκ: «Χαίρομαι που έχω τέτοιους συμπαίκτες. Ωραίο να παίζεις με τέτοιους συμπαίκτες, Ξέρω ότι όταν κάνω μία πάσα κατά90% θα καταλήξει σε γκολ. Βλέπετε σε τι κατάσταση είναι ο Ομπαμεγιάγκ τελειώνει όλες τις φάσεις».

Για το ότι είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της Ντόρτμουντ με 67 παιχνίδια στο Europa League παρά τα μόλις 28 χρόνια του: «Η εμπειρία που έχω μπορεί να βοηθήσει τους νέους,. Έχουμε και άλλους που έχουν εμπειρίαChampions League».

Για το τι περιμένει αύριο από τον αντίπαλο: «Είναι δύσκολος ο αγώνας, ξέρουμε πόσο καλός είναι ο ΠΑΟΚ. Θυμόμαστε το πρώτο ματς, είναι πολύ δυνατός στις αντεπιθέσεις, έχουν και καλούς παίκτες στην επίθεση».

Για τις διάφορες θέσεις που αγωνίζεται: «Ακολουθώ ό,τι μου πει ο προπονητής, προτιμώ μέσος, αλλά και πιο μπροστά ή πιο πίσω να αγωνιστώ δεν με πειράζει. Ακολουθώ ό,τι μου πει ο προπονητής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags