Πριν καλά-καλά πιάσει ρυθμό, η Άρσεναλ μπήκε σε θέση οδηγού και απέβαλε το άγχος της. Ο Γουόλκοτ ανετράπη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής πήρε τη γνώμη του επόπτη και καθυστερημένα καταλόγισε πέναλτι. Ο πρωταγωνιστής του περασμένου ματς στο Φάληρο, Ολιβιέ Ζιρού, ανέλαβε να το εκτελέσει και έβαλε από το 9' τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, φτάνοντας ο ίδιος τα 50 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Τόσο απλά…

Στα επόμενα λεπτά, η Βίλα προσπάθησε να μαζέψει τα κομμάτια της, αλλά μάταια. Αδυνατούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ η Άρσεναλ- βλέποντας τις αδυναμίες της αντιπάλου- είχε την πολυτέλεια να μην ανεβάσει στροφές. Ούτε ρίσκαρε, ούτε… Περίμενε το λάθος για να βγει στην κόντρα και να καθαρίσει το ματς, όπως και έγινε στο 38', με τον Εζίλ να πασάρει παράλληλα στην περιοχή, στον Ράμσεϊ και εκείνος να κάνει άνετος το 2-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχοντας το πάνω χέρι και το ασφαλές προβάδισμα, η Άρσεναλ κατέβασε εντελώς στροφές στο δεύτερο ημίχρονο. Κουρασμένη άλλωστε και από την υπερπροσπάθεια μεσοβδόμαδα στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε κάθε λόγο να «πέσει». Η Άστον Βίλα από τη μεριά της βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί, όχι όμως και τους χώρους για να απειλήσει. Με εξαίρεση μια προσπάθεια του Σινκλέρ και ένα φιλόδοξο σουτ του Μπακούνα, δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν υπομονή. Κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα και στην πρώτη ευκαιρία έτρεχαν στην κόντρα. Λίγα πράγματα, όμως και αυτοί. Με την συμπλήρωση των 90' τίποτε δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν και το τρίποντο- κορυφής μπήκε στο σακούλι των Λονδρέζων.

Πηγή: england365.gr