Facebook Pixel O E. Μίχος γράφει για την μεταγραφή Γκαλίτσιου στον ΠΑΟΚ!
| 2015-12-30 13:45:00

O E. Μίχος γράφει για την μεταγραφή Γκαλίτσιου στον ΠΑΟΚ!

O E. Μίχος γράφει για την μεταγραφή Γκαλίτσιου στον ΠΑΟΚ!

Ο Γκαλίτσιος είναι μεταγραφή που μπορεί να αποδειχθεί νέος Τζιόλης για τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος θα είναι -εκτός απροόπτου και... επιτροπής μεταγραφών του Δικεφάλου- η πρώτη χειμερινή προσθήκη του ΠΑΟΚ. Μια μεταγραφή βέβαια που με το που διέρρευσε χθες το απόγευμα δεν έτυχε της καθολικής επιδοκιμασίας στα social mediα από ουδέτερους και φίλους του ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως βέβαια αν ο άσος δεν ήταν ανενεργός από το καλοκαίρι ή προηγούνταν η μεταγραφή κάποιου σταρ από την ομάδα του λεφτά Σαββίδη ή έπαιζε σε διαφορετική θέση (στη δική του υπάρχουν οι Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Σκόνδρας) να μην υπήρχαν οι όποιες ενστάσεις - γκρίνιες για την αναγκαιότητα της απόκτησης του «Γκάλι».

Μόνο που έτσι αδικούμε κατάφωρα ένα παιδί που και προτάσεις είχε το καλοκαίρι και αγωνιστικά παράσημα κουβαλάει από την απόλυτα πετυχημένη θητεία του στο βελγικό πρωτάθλημα και επιλογή του κόουτς Τούντορ αποτελεί και γούσταρε να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό και αδικήθηκε από τους προηγούμενους ομοσπονδιακούς τεχνικούς που δεν τον καλούσαν στην Εθνική Ελλάδας. Και στην τελική ο καθρέφτης για τον καθένα είναι ο αγωνιστικός χώρος, εκεί δηλαδή όπου πρέπει να κριθεί ο Γκαλίτσιος και ο κάθε Γκαλίτσιος...

Στο Βέλγιο ο 29χρονος πλέον αμυντικός ήταν σταθερά κάθε σεζόν από το 2011 μέσα στους 2-3 καλύτερους μπακ του πρωταθλήματος. Στη διάρκεια της παρουσίας του εκεί η Λόκερεν δις απέρριψε προσφορές της Αντερλεχτ, ζητώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι ήθελε να αλλάξει σελίδα κι έτσι... άφησε πίσω του προτάσεις από τη Λόκερεν, την Κορτράικ, ακόμη και τη Σταντάρ. Ηθελε να έρθει στον Παναθηναϊκό, για τον οποίον αποτέλεσε τη Νο 1 επιλογή στη θέση του δεξιού μπακ αλλά τις αποδοχές του δεν μπορούσαν να καλύψουν οι «πράσινοι».

Η αλήθεια είναι πως επειδή ήταν ελεύθερος, σε συνδυασμό με τις καλές σεζόν που έκανε και την... εγγύηση του σπουδαίου μάνατζέρ του Πολ Κουτσολιάκου, ανέβασε και κράτησε ψηλά το κασέ του, περιμένοντας προτάσεις από ομάδες και πρωταθλήματα (Τσάμπιονσιπ, Μπουντεσλίγκα, Πριμέρα) που τελικά δεν ήρθαν (παρά το αρχικό ενδιαφέρον τους). Στο μεταξύ έγινε για πρώτη φορά και πατέρας, κάτι που τον έκανε πιο... δύσκολο στην επιλογή αλλά και να σκέφτεται για πρώτη φορά τον επαναπατρισμό του. Κάπως έτσι απέρριψε τη σούπερ προσφορά της τουρκικής Ελαζιγκσπόρ, δεν «κόλλησε» στον ΑΠΟΕΛ, «ψάχτηκε» για Ολυμπιακό (βρισκόταν σταντ μπάι κάποια στιγμή, αν έφευγε ο Σαλίνο) και ΠΑΟΚ (τον γνωρίζει πολύ καλά ο Λέκο, βοηθός του Τούντορ, συμπαίκτης του και «δωμάτιο» στη Λόκερεν) μένοντας άνεργος αρχές Σεπτεμβρίου.

Ολο αυτό το διάστημα που ήταν χωρίς ομάδα ο Γκαλίτσιος φρόντισε να προπονείται καθημερινά με δικό του personal trainer (τον γνωστό γυμναστή Νεκτάριο Πανταζή), ώστε να είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης για τον Γενάρη. Ο μάνατζερ και κουμπάρος του (Κουτσολιάκος) ήταν βέβαιος πως αυτήν τη φορά θα έκλεινε σε καλή ομάδα και ο ΠΑΟΚ ως τέτοια επιλογή λογίζεται. Θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 + 2 χρόνων και για τον Γκαλίτσιο έχει προσωπική άποψη ο Τούντορ (όχι μόνο λόγω Λέκο). Τον προορίζει βασικά για δεξιό στόπερ στην αμυντική τριάδα, χωρίς η μεταγραφή Γκαλίτσιου να αποκλείει πως θα αποκτηθεί και πρωτοκλασάτος ξένος στόπερ.

Ο «Γκάλι» είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση, ένας σύγχρονος αμυντικός που μπορεί να αντεπεξέλθει τόσο ως δεξιός στόπερ όσο και ως δεξιός μπακ χαφ αλλά και να βοηθήσει τον προπονητή του ακόμη και στην αλλαγή του συστήματος στη διάρκεια ενός ματς. Τα προσόντα του δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους υπάρχοντες δεξιούς μπακ του ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιο αθλητικός και aggressive. Με διεθνή εμπειρία αλλά και την ωριμότητα που του έλειπε όταν βρέθηκε από τη Λάρισα στον Ολυμπιακό. Αν δεν τον «κάψουν» πριν ακόμη παίξει, μπορεί να αποδειχθεί για τον ΠΑΟΚ μεταγραφή-πολυεργαλείο όπως εκείνη του Αλέξανδρου Τζιόλη (παρεμπιπτόντως έχουν τον ίδιο agent).

Η επιλογή του Γιαννιώτα

O Τιμούρ Κετσπάγια, που του έδειξε πόσο τον υπολογίζει και θέλει να τον «δέσει» με τον Αργεντινό φορ Καβενάγκι, ήταν ο βασικός λόγος που ο Γιαννιώτας πείστηκε να αφήσει για 6 μήνες τον Ολυμπιακό και να πάει δανεικός στον ΑΠΟΕΛ. Για σουπερλιγκάτη δεν συζητούσε τον δανεισμό του παρότι τον ζήτησαν σχεδόν μισή ντουζίνα ομάδες και όχι μόνο ο Πανιώνιος. Ο Γιαννιώτας δεν έχει το παραμικρό παράπονο από κανέναν στον Ολυμπιακό εκτός από τον Μάρκο Σίλβα που θεωρεί πως τον αδίκησε κατάφωρα. Οχι μόνο γιατί του έδωσε... μισή ευκαιρία αλλά και επειδή του έδειχνε πως για εκείνον ήταν σαν αόρατος. Κοινώς, δεν τον έβλεπε... Λέγεται πως ο Γιαννιώτας, αποχαιρετώντας τους «ερυθρόλευκους» για να πάει στην Κύπρο, τον μοναδικό που αγνόησε ήταν τον Πορτογάλο κόουτς...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags