02/02/16 - 21:02

Φοβερός ο Κούγιας: «Έγινα υποχείριο του Πατέρα»!

Φοβερός ο Κούγιας: «Έγινα υποχείριο του Πατέρα»!
40.997views

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ σε συνέντευξη του στον ΣΠΟΡ FM είπε μεταξύ άλλων ότι έγινε υποχείριο του Νικόλα Πατέρα, θέλοντας να εκθέσει τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο!

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε την κατηγορία τιμητική για τον ίδιο και ενδεικτική της προσπάθειάς του να αναδείξει τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος, δε, στο επίμαχο υλικό, σημείωσε ότι το έφτιαξε και του το παρουσίασε ο Νίκος Πατέρας, ότι αφορούσε συνομιλίες Μπέου-Μαρινάκη και Μαρινάκη-Πιλάβιου και ότι ο ίδιος το δημοσιοποίησε επειδή το θεώρησε χρυσή ευκαιρία να εκθέσει τη βρωμιά.

Εκφράζοντας λοιπόν την άποψη ότι σκοπός του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού ήταν να εκθέσει τους Μπέο-Μαρινάκη, σημείωσε ότι χρησιμοποιήθηκε ως υποχείριο προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Κούγιας στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

«Είναι μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει από το 2012 και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Το Μάιο του 2012 κλήθηκα από τον κ. Πατέρα στο γραφείο του και άκουσα δυο cd. Στο ένα μιλούσαν ο Μπέος-Μαρινάκης και στο άλλο οι Μαρινάκης-Πιλάβιος. Τότε ήταν στη Γ’ εθνική η ομάδα μου και παρόλο που ήταν κάθε χρόνο η καλύτερη, ανέβαιναν οι γνωστές περίεργες ομάδες, που αποκαλύφθηκε μετά ότι ηγούνταν των στημένων αγώνων. Στην εκπομπή σας στον ΣΚΑΙ είχα πει ότι ξέρω και για μια ακόμα κασέτα. Στην πρώτη κασέτα φαινόταν ότι ο Μπέος μπορούσε να βάζει όποιον διαιτητή θέλει. Στην άλλη κασέτα υπήρχε συνομιλία γενικά για θέματα που αφορούσαν το ποδόσφαιρο.

Μετά από λίγες μέρες μου εστάλη στο γραφείο αυτό το υλικό, με βάση το οποίο έκανα μια συνέντευξη Τύπου. Τότε εγώ δεν γνώριζα ότι μια κατάθεση που είχα δώσει το Νοέμβριο του 2010 είχε δρομολογήσει εξελίξεις και ότι είχε αρθεί το απόρρητο του Τσακογιάννη, με αποτέλεσμα όσοι μιλούσαν μαζί του να μαγνητοφωνούνται. Αν το ήξερα, δεν θα έκανα τη συνέντευξη.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Μπέος έκανε μια συνέντευξη, στην οποία είπε ότι γνωρίζει ποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση και ότι είναι ο κ. Πατέρας. Έκανε και μήνυση για χρήση υλικού που ήταν παράνομο. Το ίδιο υλικό δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από μένα, ούτε στη συνέντευξή μου, ούτε πουθενά αλλού. Τις ίδιες μέρες άλλα Μέσα χρησιμοποίησαν αυτό το υλικό. Σε πολλά σάιτ έπαιξε, αλλά ο Μπέος δεν έκανε μήνυση, παρόλο που ακουγόταν η φωνή του.

Με το που άκουσα αυτά τα cd, ενημέρωσα αμέσως την κα Ράικου, η οποία αμέσως τα παρέδωσε στον κ. Κορέα, ο οποίος ξεκίνησε δίωξη. Ο κ. Σιμιτζόγλου απέδωσε κατηγορία για πλημμεληματική εκβίαση. Η διαδικασία που αφορά αυτή τη δίωξη ξεκίνησε ξαφνικά από έναν εισαγγελέα, τον κ. Μαστραντωνάκη. Έλεγα ότι είναι αδιανόητο να φέρω εγώ στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, κινδύνευα τότε και να με πυροβολήσουν. Ήταν η περίοδος με τη συνομιλία που ακουγόταν ο Τσακογιάννης να λέει ότι πρέπει να φάω πέντε σκαμπίλια στα πόδια.

Τότε λοιπόν χρησιμοποιήθηκε το υλικό αυτό για να ασκηθεί η δίωξη στον Μπέο. Ο Δαλούκας επιβεβαίωσε όσα ακούγονταν στις συνομιλίες. Ξαφνικά ασκεί δίωξη εναντίον μου ο κ. Μαστραντωνάκης και εγώ ενημέρωσα την κα Ράικου. Η αιτία ήταν επειδή έπρεπε να αποκαλυφθεί και ο ρόλος Πατέρα σε αυτή την ιστορία. Κατά την άποψη του εισαγγελέα, υπήρχε και το πρόσωπο του Πατέρα, που θεωρούσε ότι συνεργαζόταν πριν με τον Μπέο και τον Τσακογιάννη. Ερχόταν στην επιφάνεια αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και βρήκα τη χρυσή ευκαιρία να αναδείξω το θέμα. Μάλιστα έγινε μια προσπάθεια τότε από το περιβάλλον του Ολυμπιακού να μη γίνει αυτή η συνέντευξη.

Έγινε λοιπόν αυτή η δίωξη με κατηγορούμενους τον κ. Πατέρα ως υποκλοπέα και εμένα ως χρήστη του υλικού. Όταν πήγαμε στην ανακρίτρια δεν τέθηκε κανένας περιοριστικός όρος και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα της κατηγορίας. Εγώ αυτό που διαπίστωσα σε αυτή τη διαδικασία ήταν πως ο μεγάλος εχθρός του κ. Πατέρα -ο Μπέος- είχε γίνει ο καλύτερός του φίλος. Δεν κλήθηκε ποτέ ο κ. Πατέρας να πει ποιος του έδωσε αυτά τα cd. Ο Πατέρας τα έφτιαξε τα cd, μου το είχε πει ο ίδιος. Εγώ δεν ήθελα να τον εκθέσω. Αφού μου έδινε τη δυνατότητα να εκθέσω τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο, δεν ήθελα να τον εκθέσω.

Άποψη μου είναι ότι ήθελε να κινηθεί εναντίον των Μπέου-Μαρινάκη. Ήταν στο διάστημα που είχε αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και είχε ανακαλύψει ότι όλο το περιβάλλον του είχε μετακομίσει στον Μαρινάκη. Δεν περίμενε ο κ. Πατέρας ότι θα επανέλθει και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ξανά αυτούς τους ανθρώπους. Την υπεράσπιση του κ. Δαλούκα μου τηλεφώνησε ο κ. Πατέρας να την αναλάβω. Έβλεπα το περιβάλλον που υποτίθεται ότι είναι κόντρα με τον Πατέρα, να είναι μαζί του. Κατάλαβα ότι αυτοί θέλουν να συνεχίζουν την ίδια δουλειά και ότι θύματα θα είμαστε εμείς που βάζουμε τα λεφτά μας στο ποδόσφαιρο. Όλοι αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν βάλει λεφτά και εγώ έχω βάλει όλη την περιουσία μου.

Έγινα υποχείριο του Πατέρα. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία το να χρησιμοποιήσω αυτό το υλικό. Είχα γίνει ο γραφικός του ποδοσφαίρου. Δεν με νοιάζουν τα αξιώματα. Λέτε το πρόβλημα της ζωής μου να είναι το να είμαι πρόεδρος; Είναι πρόεδρος της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης και του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης; Εμένα το μυαλό μου είναι στη δουλειά μου και στα παιδιά μου.

Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι γράφεται ότι είναι κατηγορούμενος ο Κούγιας. Για μένα μια τέτοια κατηγορία είναι τίτλος τιμής. Για έναν δικηγόρο σαν εμένα που ξέρει τι σημαίνει, να έχει το θάρρος και το σθένος να μπαίνει απέναντι σε κακοποιούς. Δεν πάει το μυαλό μου στο πονηρό, ότι οι Εισαγγελείς είχαν κάποιο περίεργο σκοπό.

Εσείς είχατε στενή επαφή με τον κ. Πατέρα. Ό,τι έχω ακούσει εγώ, το έχετε ακούσει κι εσείς. Ό,τι εστάλη σε εμένα, το πήρατε κι εσείς. Με αυτό το cd ισχύει ότι έχει γίνει πολύ σκληρός εκβιασμός στον κ. Πιλάβιο από αυτούς που είχαν στα χέρια τους αυτή τη συνομιλία. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Από τη μια οι εξυγιαντές και από την άλλη οι δράστες των εγκλημάτων. Αυτοί που είναι στην ΕΠΟ τόσα χρόνια έχουν τεράστια ευθύνη. Αν ο υπερ-κοριός παρακολουθούσε τις συνομιλίες όλων αυτών τα συγκεκριμένα χρόνια, θα μπορούσαμε να μιλάμε για κάθαρση. Βλέπω ότι γίνεται ένας αγώνας να φύγει η ΕΠΟ και να έρθει μια άλλη ΕΠΟ, αλλά γίνεται με τα ίδια εργαλεία.

Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός που ανέδειξε τα αδικήματα στο ποδόσφαιρο έχει ονοματεπώνυμο. Έχω δώσει καταθέσεις. Εγώ κατέστησα κατηγορούμενο τον κ. Μαρινάκη. Αυτό που έκανα στη συνέχεια ήταν να μεταβάλλω τον βαθμό συμμετοχής του. Είπα ότι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι πρόεδροι, αλλά όλοι αυτοί που βρίσκονται στην ΕΠΟ. Δεν πάει κανείς να καταθέσει και γι’ αυτό το συγκεκριμένο βούλευμα είναι τίτλος τιμής για μένα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάνει πλάκα σε όλη τη Σούπερ Λιγκ ο Μαρινάκης!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ