Facebook Pixel Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για το μυστικό της Λέστερ
Ποδόσφαιρο
| 2016-02-04 18:26:00

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για το μυστικό της Λέστερ

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για το μυστικό της Λέστερ

Χρειάστηκαν λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα και 15 επαφές με την μπάλα για να γίνουν έντεκα πάσες και να μεταφερθεί το "Τίκι τακα" από την ιβηρική χερσόνησο στα Μίντλαντς της Αγγλίας και το γήπεδο της Λέστερ! 

Το ρολόι του γηπέδου στο King power stadium έδειχνε το 70' όταν οι ποδοσφαιριστές του Κλάουντιο Ρανιέρι μεταφέρθηκαν στο... χωροχρόνο και κατάφεραν να εκτελέσουν μία από τις φάσεις της σεζόν....

Ένας από τους συμμετέχοντες στη φάση ο Ντανι Ντρινκγουοτερ μιλώντας στη «Daily Mail» αποκάλυψε πως αυτή την ενέργεια την είχαν δοκιμάσει ξανά και ξανά στην προπόνηση! "Μόνη διαφορά ήταν πως στο παιχνίδι μας βγήκε με μεγαλύτερη άνεση και καλύτερα" είπε αφοπλιστικά ο μέσος της πρωτοπόρου Λεστερ αποδεικνύοντας πως αυτή η αποσυμπίεση που νοιώθουν οι παίκτες των "αλεπούδων" τους οδηγεί με σπασμένα φρένα προς τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών!

«Κάθε μέρα ανυπομονούμε να πάμε στην προπόνηση. Και περιμένουμε να έρθει το επόμενο ματς για να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πόσο πολύ θέλουμε να νικάμε», είπε ο Ντρινκγουοτερ. «Με ρωτάτε αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και η απάντηση ειλικρινά είναι πως δεν ξέρω αλλά αυτό που έχουμε πει είναι πως απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο αυτού που ζούμε! Άλλωστε δεν ξέρουμε αν θα μας συμβεί και πάλι στη ζωή μας!»

Το μεσημέρι του Σαββάτου η Λέστερ ταξιδεύει, ως πρωτοπόρος, στην έδρα της δεύτερης στη βαθμολογία Μάντσεστερ Σίτι. Ένα χρόνο πριν τέτοιες μέρες στο ίδιο παιχνίδι, οι μεν citizens βρισκόντουσαν και πάλι δεύτεροι, τότε πίσω από την Τσέλσι, αλλά η Λέστερ ήταν στον βυθό της βαθμολογίας και σχεδόν δεδομένα υποβιβασμένη! Ένα χρόνο μετά αυτό που έχει συμβεί το βλέπεις και δεν το πιστεύεις! Και εάν οι παίκτες του Ρανιέρι καταφέρουν, όπως έκαναν και πριν 12 μήνες, να φύγουν με μία ισοπαλία από τα Eastlands τότε ειλικρινά ποιος μπορεί να τους αρνηθεί το δικαίωμα στο να συνεχίσουν να ονειρεύονται;

Μετά και την επιβλητική νίκη επί της αναιμικής Λίβερπουλ με 2-0 το βράδυ της Τρίτης, η Λέστερ συνεχίζει να προηγείται σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο από εδώ και πέρα δεν έχει κάτι άλλο να της αποσπάσει την προσοχή. Την ίδια ώρα που όλες οι ομάδες γύρω της έχουν σε λίγες μέρες να μπουν και πάλι στο ρυθμό της Ευρώπης και συνεχίζουν στο FA Cup η Λεστερ έχει να σκεφτεί μονάχα πως από δω μέχρι τον τερματισμό τον Μάιο παίζει 14 ματς! Και η προϊστορία ενισχύει τα όποια όνειρα αφού η τελευταία ομάδα που ήταν πρώτη τον Φλεβάρη και δεν έμεινε στην πρώτη τετράδα τον Μαιο ηταν η Σαουθαμπτον το 1981-82!

Από μόνο του το γεγονός του να μείνει η Λέστερ στην πρώτη τετράδα και την επόμενη χρονιά να ακούγεται ο ύμνος του τσάμπιονς λιγκ στο «Κing Power Stadium», είναι κάτι το πρωτόγνωρο και εκπληκτικό. Αλλά μόλις ολοκληρωθούν και τα επόμενα δύο παιχνίδια, αυτά με την Μάντσεστερ Σίτι εκτός και την Άρσεναλ στο Λονδίνο τότε εάν ακόμα η Λέστερ είναι στην κορυφή δεν μπορεί κανείς να της αντικρούσει πως δεν έχει τον πρώτο λόγο για να τερματίσει κόβοντας το νήμα σε μερικές εβδομάδες ως πρώτη! Η μεγαλύτερη έκπληξη που θα έχει γίνει στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου! Και με βάση αυτά που έχουμε δει από τον περασμένο Αύγουστο, για να μην βάλουμε στη συζήτηση τι έχει συμβεί από τέτοιες μέρες πέρσι το Φλεβάρη, η Λέστερ θα είναι μία πανάξια πρωταθλήτρια και θα χαροποιήσει οποιονδήποτε λατρεύει το πραγματικό ποδόσφαιρο!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags