Facebook Pixel "Να μείνω παραπάνω από έξι μήνες στον Παναθηναϊκό"
| 2016-02-05 19:28:00

"Να μείνω παραπάνω από έξι μήνες στον Παναθηναϊκό"

"Να μείνω παραπάνω από έξι μήνες στον Παναθηναϊκό"

Σε δηλώσεις του στη NOVA ο Λούκας Εβαντζελίστα τόνισε μεταξύ άλλων οτι "σκοπός μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και να παραμείνω πέραν των έξι μηνών που έχω αρχικά συμφωνήσει"

Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε για το κλίμα που συνάντησε στην Ελλάδα και τους στόχους του για το διάστημα που θα φοράει την πράσινη φανέλα.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Προσαρμόστηκα μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, που εκτός από μεγάλο σύλλογο αποτελεί ομάδα και οικογένεια. Για μένα είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ. Όταν μου είχαν προτείνει να έρθω δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Είπα αμέσως ναι».

Για την παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι: «Η αλήθεια είναι πως με επηρέασε πολύ. Γνωρίζω τον προπονητή, μου αρέσει η δουλειά που κάνει και ο τρόπος που την κάνει. Μου αρέσει και το σκεπτικό του, για τους παίκτες που χρησιμοποιεί. Επίσης ήξερα πως ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μίλησα με την οικογένειά μου και από κει και πέρα δεν είχα καμία δεύτερη σκέψη για το αν έπρεπε να έρθω».

Για το αν είναι βήμα στην καριέρα του ο Παναθηναϊκός: «Από όταν αποφάσισα να έρθω, μου αρέσει πολύ. Θέλω να παραμείνω, να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και να παραμείνω πέραν των έξι μηνών που έχω αρχικά συμφωνήσει».

Για το ότι συνάντησε αρκετούς συμπατριώτες του: «Δεν το περίμενα ότι θα συναντούσα ξανά τον Μαμούτε. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Έτσι τα φέρνει η ζωή. Υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα στελέχη στην ομάδα. Ο Ζέκα με βοήθησε πολύ στα πρώτα μου βήματα, αλλά επίσης Έλληνες και ξένοι παίκτες που δεν γνωρίζουμε ο ένας την γλώσσα του άλλου έχουμε βρει έναν κοινό τρόπο να επικοινωνούμε. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι αισθανόμαστε πολύ κοντά, μια οικογένεια. Μ’ αρέσει πολύ που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι δίπλα στην ομάδα. Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να μπορέσουμε να παίξουμε γι’ αυτούς».

Για το ερχόμενο ματς με την Ξάνθη: «Πρέπει να συνεχίσουμε την καλή πορεία και την καλή δουλειά. Όλοι μας συγχαίρουν για εκείνη την επιτυχία. Είναι μια νίκη που είχαμε απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Προπονούμαστε και συνεχίζουμε με το πνεύμα του νικητή και ότι θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια».

Για το που θα κριθεί το ερχόμενο παιχνίδι: «Είναι δύσκολο να το εντοπίσω σε ένα στοιχείο. Δεν υπάρχει ένα κλειδί για την επιτυχία. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να υπακούσουμε στις εντολές του προπονητή μας, να κάνουμε ό,τι μας ζητήσει και να έχουμε ομαδικό πνεύμα, ο ένας να βοηθάει τον άλλο. Με την ομαδική και την συλλογική προσπάθεια θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν ονειρεύεται τίτλους με τον Παναθηναϊκό: «Και εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου ονειρευόμαστε τίτλους. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και όταν δίνεις μια μάχη τη δίνεις για να κερδίσεις κάτι. Βεβαίως εγώ και απ’ το γήπεδο και απ’ τον πάγκο θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθώ τους συμπαίκτες μου και να δρέψουμε τους καρπούς όλων αυτών των προσπαθειών». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags