Facebook Pixel ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ: Σε τρυπάει όποτε θέλει
| 2016-02-09 22:19:00

ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ: Σε τρυπάει όποτε θέλει

ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ: Σε τρυπάει όποτε θέλει

Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ έξυπνα δομημένος μηχανισμός που δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό του τμήμα. Σε αντίθεση με αυτόν, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ένας έξυπνα δομημένος μηχανισμός, άρα είναι και εκτεθειμένος στα τερτίπια των ανταγωνιστών του. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Για να γίνω σαφής, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μπορεί να σου κάνει ζημιά όπως θέλει. Να βάλει διαιτητές, που από τη δυναμική του να σε τελειώσουν αγωνιστικά, να ευνουχίσει παίκτες σου όπως γίνεται με τον Τζαβέλλα, που δεν τον γουστάρουν για συγκεκριμένους λόγους, μπορεί να αποβάλει δημοσιογράφους από ΜΜΕ που έχει καλή σχέση, μπορεί να σου κάνει ό,τι πραγματικά θέλει.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ αφήνει όποιον να ναι να δημιουργεί κλίμα που βολεύει τον Ολυμπιακό, σε κάποιες περιπτώσεις ξεκάθαρα στημένο, να συμβάλει σε αυτό που θέλει η ομάδα του Πειραιά και δεν ανοίγει μύτη.

Η ΠΑΕ προσπαθεί να συμμαζέψει με πολιτισμένο τρόπο αυτό που γίνεται, κάτι άστοχο βέβαια, οι οπαδοί είναι μπερδεμένοι γιατί δεν υπάρχει η κεντρική ιδέα και δεν ξέρουν ποιον να πιστέψουν και ο ΠΑΟΚ στην εποχή του Ιβάν και των πολλών χρημάτων δεν μπορεί να κατανοήσει με τίποτα, πως η μόνη του ελπίδα είναι να γίνει ένας συμπαγής οργανισμός – μηχανισμός.

Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Τζαβέλλα για να γίνω κατανοητός.

Αν ο Τζαβέλλας έπεφτε στη μπουνιά του Μιλιβόγιεβιτς, θα ήταν ο φλώρος. Τώρα που δεν έπεσε, είναι ο βλάκας που δεν έπεσε. Αν έπαιζε χωρίς επαφές, θα ήταν φοβισμένος. Τώρα που έπαιξε, έψαχνε την κόκκινη.

Το περιβάλλον γύρω από τον ΠΑΟΚ ευνουχίζει. Δεν είναι μόνο η ΠΑΕ που δημιουργεί δημοσίους υπαλλήλους εντός της ομάδας. Είναι και οι νεοοπαδοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι συνάδελφοι ή οι παραγωγοί που δεν υπολογίζουν πως αυτή τη στιγμή ένας δυνατός ΠΑΟΚ θα ανεβάσει το επαγγελματικό τους επίπεδο. Όλα συμβάλουν για να είναι συνεχώς σε θέση άμυνας όλοι όσοι βρίσκονται εντός του αγωνιστικού τμήματος.

Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται πως έχει πλάτες. Πως υπάρχει κάποιος που θα τους προστατέψει. Είναι όλοι σε μία κατάσταση άμυνας και αυτό έχει αντίκτυπο και στη ψυχολογία της ομάδας και στα αποτελέσματά της.

Όλο αυτό βέβαια εύκολα αντιμετωπίζεται. Όμως κανένας δεν είναι σε θέση να πάρει αυτή την απόφαση. Κανένας…

Metrosport 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags