Facebook Pixel O Δελφάκης στον Ζέκα είχε τον ΚΑΠ και στους παίκτες του ΠΑΣ τον… τζελεμεντέ
| 2016-02-15 11:32:00

O Δελφάκης στον Ζέκα είχε τον ΚΑΠ και στους παίκτες του ΠΑΣ τον… τζελεμεντέ

O Δελφάκης στον Ζέκα είχε τον ΚΑΠ και στους παίκτες του ΠΑΣ τον… τζελεμεντέ

Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά, η αποβολή του Ζέκα, η λάθος... δουλειά του Στραματσόνι και ο Κλωναρίδης.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Γιάννενα έδωσε τροφή για σκέψεις. Πολλές σκέψεις. Από τη διαιτησία του Δελφάκη μέχρι τις φωνές του Στραματσόνι και από τις ασίστ του Κλωναρίδη μέχρι την αποβολή του Ζέκα.

Έχουμε και λέμε:

Ο Δελφάκης ορθώς βγάζει και τις δύο κίτρινες στον Ζέκα. Ορθώς με τον ΚΑΠ. Στην πρώτη φάση πάει με την… σχάρα και στη δεύτερη μαρκάρει από πίσω.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του ματς υπάρχουν άλλες… 52 φάσεις, που σφυρίζει με τους κανονισμούς του αρχιμάγειρα Νικόλαου Τζελεμεντέ! Ένα πέναλτι και τρεις – τέσσερις κίτρινες μπήκαν στο… μπλέντερ και εξαφανίστηκαν. Είναι εξώφθαλμο ότι σφύριζε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

 

Θεωρώ αδιανόητο και ακατανόητο αυτό που έκανε ο Ζέκα. Διότι μια μόλις εβδομάδα μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε με τη Ξάνθη, μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να αποβληθεί!

Και εάν για την πρώτη κάρτα μπορεί να δικαιολογηθεί από το πάθος να πάρει την μπάλα (και πέφτει άτσαλα), έχοντας στην… καμπούρα του την κιτρινούλα, πάει σφαίρα για να πάρει και τη δεύτερη.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο Ζέκα θεωρεί ότι παίζει στον… Ολυμπιακό, που 99 στις 100 δεν τιμωρούνται οι παίκτες του σε ανάλογες φάσεις (οπότε υπάρχει πρόβλημα…), είτε θεωρεί ότι κάθε φορά θα πηγαίνει ο Αλαφούζος, θα του χαϊδεύει το κεφαλάκι και θα του λέει: «Μπράβο αγόρι μου, καλά τα κατάφερες και σήμερα. Αυτοί οι ανεπρόκοποι φταίνε…».

Το είχε γράψει προ ημερών και δεν είναι… ντροπή, κάποιος να πάει και να του τραβήξει το αυτί!

(Αυτό δεν δικαιολογεί τη στάση του Δελφάκη στις φάσεις που έπρεπε να κιτρινίσει τους παίκτες του ΠΑΣ και ενδεχομένως να τους αποβάλει).

 

Η εικόνα του προπονητή του Παναθηναϊκού να φωνάζει στον 4ο διαιτητή, «αυτή δεν είναι κίτρινη κάρτα;», θυμίζοντας τον… Μπάμπη Τακούνα, είναι το λιγότερο τραγική! Όχι γιατί δεν ήταν κίτρινη κάρτα, αλλά γιατί δεν είναι δουλειά του προπονητή να φωνάζει για κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί! Το έχω ξαναγράψει, όταν φτάσει στο σημείο ο προπονητής και οι παίκτες να «ντύνονται» διοίκηση, το παιχνίδι χάθηκε…

Ας τον ενημέρωσει κάποιος και αυτόν. Και ας του πει κάποιος, ότι δεν είναι ντροπή να έχει έναν… τεχνικό διευθυντή γι” αυτές τις δουλειές. Όχι πως θ” αλλάξει κάτι στις αποφάσεις των «καμικάζι» ρέφερι, αλλά ο καθένας πρέπει να έχει μια αρμοδιότητα.

 

Και τέλος θέλω να κλείσω με αυτό το παλικαράκι τον Κλωναρίδη και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη ζωή του. Την Τετάρτη ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος. Άχρηστο και άμπαλο τον ανεβάζανε, τελειωμένο και παλαιοτελευταίο τον κατεβάζανε.

Σήμερα ο ίδιος ο… παλιοτελευταίος, μπήκε και έγυρε την πλάστιγγα. Δύο ασίστ και δύο γκολ στον Μπεργκ και μια εύκολη νίκη για τους «πράσινους», που εάν δεν σκόραραν, θα μετρούσαμε ταχυπαλμίες μέχρι την εκπνοή.

Τι θέλω να πω;

Την Τετάρτη ο Στραματσόνι «κακοποίησε» τον Κλωναρίδη, βάζοντάς τον να παίξει σέντερ φορ. Χωρίς να έχει χώρους δράσης. Ο Κλωναρίδης ήταν για τα… θηρία.

Σήμερα στο βρεγμένο τερέν, ο Κλωναρίδης βρήκε χώρους και ήταν χρήσιμος.

Ας ελπίσουμε ότι το κατάλαβε ο Ιταλός. Διότι εάν θέλουμε να καταστρέψουμε τους ποδοσφαιριστές είναι το εύκολο, το… δύσκολο είναι να τους αξιοποιήσουμε.

Και αυτό το γράφω και γι” αυτούς που έφυγαν, όπως ο Νίνης, ο Δώνης, γι” αυτούς που παραμένουν, όπως ο Χουχούμης, ο Νάνο και γι” αυτούς που παίζουν όπως ο Κλωναρίδης και ο κάθε Κλωναρίδης.

Εάν είναι να τους βγάλουμε όλους για τα μπάζα, για να κάνουμε άλλες… 18 μεταγραφές, δεν πάμε πουθενά.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags