Facebook Pixel Ο Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την κλήρωση Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ
Ποδόσφαιρο
| 2016-02-26 19:33:00

Ο Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την κλήρωση Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ

Ο Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την κλήρωση Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ

Αφού φλέρταραν με το να συναντηθούν τρεις φορές στο παρελθόν στο πλαίσιο του Τσαμπιονς Λιγκ αλλα δεν συνέβη ηρθε τελικά η ωρα να δούμε Λιβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουναιτεντ στο Europa league! 

Τα δυο μεγαλύτερα κλαμπ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για παρθενική φορά θα αναμετρηθούν στην Ευρώπη και χωρίς αμφιβολία αυτο το συναπάντημα επισκιάζει ακόμη και το μεγαλύτερο κύπελλο το Τσαμπιονς Λιγκ! Γιατι με εξαίρεση μια συνάντηση Μπαρτσελόνα με Ρεάλ κανένα αλλο ζευγάρι στον κόσμο δεν μπορει να εγγυηθεί τηλεοπτικά πως πάνω απο 200 χώρες θα το ζητήσουν για ζωντανή μετάδοση!

Προγνωστικά δεν μπορει να γίνουν γιατι εδω δεν μιλαμε για το πρωτάθλημα αλλα για κατι αλλο! Και φυσικα θα ειναι πονοκέφαλος για την ΟΥΕΦΑ η ασφάλεια σε αυτα τα δυο ματς αλλα σίγουρα το προτιμά που συναντιώνται τωρα πανω σε αγγλικό έδαφος απο το να έφταναν στον τελικό της Βασιλειας!

Το τρία στα τρία παντως που πέτυχαν οι αγγλικές ομάδες στο Europa league αυτή την εβδομάδα δείχνει πως έχει περάσει το μήνυμα στις ομάδες της Premier league πως υπάρχει ζωή και στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο! Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που σε αυτό το χρονικό σημείο οι Αγγλοι αδιαφορούσαν, στο Europa league τώρα τόσο η Τότεναμ όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φυσικά και η Λίβερπουλ έδειξαν να αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα τα παιχνίδια.

Ταυτόχρονα η πρόκριση της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποκετίνο κόντρα στη Φιορεντίνα είχε και διπλή σημασία για το αγγλικό ποδόσφαιρο αφού εκτός από τον αποκλεισμό μιας σημαντικής ομάδας, ηταν και κομβικής σημασίας για την μαχη που γινεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η τριτη θεση στο ranking της ΟΥΕΦΑ!

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό εάν η Αγγλία θέλει να διατηρήσει τις τέσσερις ομάδες στο Champions League, ένα προνόμιο που από τους Ιταλούς τίθεται σε αγωνιστική αμφισβήτηση εδώ και μερικούς μήνες και η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστική.

Καθαρά αγωνιστικά η παρουσία και των τριών αγγλικών ομάδων στους 16 μπορεί κάποιος να πει πως εκτός του ότι προσδίδει ιδιαίτερη αίγλη στον θεσμό κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να βρεθούν ακομα πιο μακριά στη διοργάνωση.

Η Τότεναμ είναι αυτή που εμφανίζεται, στην παρούσα στιγμή, ως η πιο έτοιμη για να διεκδικήσει την παρουσία της ακόμα και στον τελικό της Βασιλείας αλλα πρώτα πρέπει να ξεπεράσει τη Ντορτμουντ ίσως το μεγαλυτερο φαβορί μαζι με τη Σεβίλλη!

Από την άλλη η Μαντσεστερ Γιουναιτεντπαρά τα πολλά προβλήματα της, πήρε την πρόκριση και κανείς δεν μπορεί να μην την βάλει σε σοβαρή κουβέντα με δεδομένη την συσσωρευμένη εμπειρία της, για να είναι και αυτή όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa league!

Όσο για την Λίβερπουλ την πρώτη αγγλική ομάδα που έφτασε τις 350 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα και γενικά στις νύχτες αυτες που φοράει η ομάδα την ευρωπαϊκή της στολη, το Ανφιλντ γινεται ενα καστρο!

Η κλήρωση βέβαια είναι που καθορίζει πολλές φορές το ποιος μπορεί και το ποιος δεν μπορεί! Η Τότεναμ πιστεύω πως εχει τη δυνατότητα να παει μακριά και αν αποκλείσει τη Ντορτμουντ γινεται απο τα φαβορί! Οσο για το αλλο ζευγάρι μπορει ο Φαν Χααλ να εχει μεχρι τωρα κανει τεσσερις νίκες απέναντι στη Λιβερπουλ αλλα εδω ειναι Ευρωπη!

Οποιος ομως περάσει απο το αυτο το ζευγάρι κάλλιστα μπορει να ονειρευεται τον τελικό!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags