Facebook Pixel Κ. Πετρωτός για ΠΑΟΚ: Αποχώρηση, η μόνη λύση
Ποδόσφαιρο
| 2016-03-03 13:36:00

Κ. Πετρωτός για ΠΑΟΚ: Αποχώρηση, η μόνη λύση

Κ. Πετρωτός για ΠΑΟΚ: Αποχώρηση, η μόνη λύση

Πήγε κάποια στιγμή να γίνει, αλλά, δυστυχώς, δεν ακολούθησαν όλοι. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι ακολούθησαν, αλλά υπήρχε και αυτή η μειοψηφία που έχει πάντα τον τρόπο της να οδηγεί στην αυτοκαταστροφή τον ΠΑΟΚ.

Ειρωνικά χειροκροτήματα σε κάθε απόφασή του Παππά σε βάρος της ομάδας τους. Διακωμώδηση ενός ούτως ή άλλως αστείου θεάματος που είχε ως πρωταγωνιστή έναν ανεκδιήγητο διαιτητή.

Για κάποια λεπτά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αυτή τη φορά θα υπήρχε μία διαφορετική αντίδραση. Αν ακολουθούσαν και οι παίκτες με ανάλογη περιπαικτική διάθεση και όχι με τον τρόπο που το έκανε ο Μακ και αν δεν υπήρχαν οι γνωστοί κάφροι στην κερκίδα (ένας στα επίσημα που... σημάδεψε με ένα ποτήρι νερό τον Μάρκο Σίλβα και δεκάδες άλλοι στο πέταλο της θύρας-4 που στο τέλος μπαινόβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας φθορές στην περιουσία της ομάδας που, υποτίθεται ότι αγαπάνε), ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κάνει τον Ανδρέα Παππά τον πιο δημοφιλή ρέφερι ανά την υφήλιο.

Θα ανάγκαζε τους φίλους του ποδοσφαίρου στην Αγγλία, τη Γερμανία, στην Κίνα και την Αυστραλία, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη να ασχολούνται με το... ρεσιτάλ που έδωσε. Δυστυχώς, όμως, τώρα ασχολούνται με τα επεισόδια που για μία ακόμη φορά έγιναν στην Ελλάδα και δυσφημούν την Τούμπα. Προφανώς, λοιπόν, δεν έχουν όλοι το μυαλό και τον χαρακτήρα για να αντιδράσουν με καυστικό χιούμορ απέναντι σε μία παρωδία που είχε στηθεί στο γήπεδο. Ορισμένοι, ίσως βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν και άλλα απωθημένα μέσα στο ανώνυμο πλήθιος.

Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχει ο καθένας στην ψυχή του. Το σίγουρο είναι ότι αυτό που ο Παππάς σκεφτόταν ήταν να πάει το ματς εκεί που ήθελε ο ίδιος. Ίσως η ισοπαλία με γκολ να τον βόλευε καλύτερα και από αυτή την άποψη, μάλλον δεν χάρηκε στο γκολ του Φουστέρ. Έλα, όμως, που αν έδινε πέναλτι στη φάση του Μακ θα έπρεπε να αποβάλει τον Καπίνο... Δύσκολα είναι αυτά για έναν διαιτητή που το μόνο για το οποίο δεν νοιάζεται είναι να βοηθήσει να παιχθεί καλύτερο ποδόσφαιρο, να κερδίσει το άθλημα.

Τι είδαμε χθες από τον 38χρονο φυσιοθεραπευτή στο επάγγελμα; Το γκολ της ισοφάρισης του Καμπιάσο προήλθε από ένα φάουλ που στην Αγγλία (και στις περισσότερες χώρες) θα ήταν πολύ δύσκολο να σφυριχθεί, αφού ο Χατζηισαΐας έκανε «τζαρτζάρισμα» στον Φορτούνη και του χρεώθηκε παράβαση. Άλλωστε και ο ίδιος ο Παππάς το ανάλογο μαρκάρισμα του Τσίμιροτ πάνω στον Φορτούνη, μέσα στην περιοχή, λίγα λεπτά αργότερα δεν το "χρέωσε" παράβαση.

Από εκεί και πέρα έκανε τα πάντα για να μην πάρει ρυθμό το παιχνίδι, κάτι που προφανώς βοηθούσε τον Ολυμπιακό. Σε κάθε του σφύριγμα έκανε τέσσερα-πέντε βήματα πίσω και φώναζε παίκτες των δύο ομάδων για να τους κάνει συστάσεις. Τα λεπτά κυλούσαν για πλάκα χωρίς να παιχθεί ποδόσφαιρο...

Και σχεδόν σε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις, ακόμη και στο πέναλτι που ζήτησε ο Μακ στην έξοδο του Καπίνο, τα σφυρίγματα ήταν υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Ο Παππάς δεν θέλησε να πάει κόντρα στους "ερυθρόλευκους" ούτε καν στην εφαρμογή των κανονισμών. Για να μην κοροϊδευόμαστε. Ο Παππάς που δεν διεξήγαγε τον αγώνα στη Λεωφόρο για μία φωτοβολίδα που έπεσε, είχε αφορμές χθες στην Τούμπα για να διακόψει οριστικά τον αγώνα πριν αυτό γίνει αναγκαστικά στο τέλος με την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Ήθελε ο Ολυμπιακός να το παίξει μέχρι το τέλος και εκείνος δεν είπε όχι...

Οι ξένοι διαιτητές είναι μία αρχή

Δεν χρειάζεται να το επισημάνουμε εμείς για να αντιληφθεί ο πλέον αδαής φίλαθλος, ότι πλέον δεν υπάρχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των Ελλήνων διαιτητών. Ειδικά για να αναλάβουν το βάρος του να φέρουν σε πέρας ματς όπως το χθεσινό. Η αποχώρηση από το Κύπελλο που εξήγγειλε ο Σαββίδης είναι η μόνη σοβαρή αντίδραση για να τεθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ επί τάπητος οι όροι μέσα στους οποίους διεξάγεται αγώνες του κορυφαίου επιπέδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιλογή ξένων διαιτητών μπορεί να αποτελέσει μία μεταβατική κατάσταση μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ΕΠΟ. Και σίγουρα, εκτός της αντίδρασης του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη, θα έχει σημασία να δούμε πώς θα κινηθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αν κάνουν ζημιά δεν μπορεί να είναι στην Τούμπα

Κλείνω με κάτι πολύ βασικό. Πριν λίγες εβδομάδες ένας ανεγκέφαλος είχε πετάξει έναν αναπτήρα στον Λαζαρίδη του Ατρομήτου. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει εντολή να αναζητηθεί και να βρεθεί. Από τότε νέα δεν υπήρχαν. Φαντάζομαι ότι το δις εξαμαρτείν δεν ταιριάζει σε μία ομάδα που έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλη, αλλά εξακολουθεί να εκτίθεται από ανεγκέφαλους που πάνε στο γήπεδο και καταλήγουν να κάνουν ζημιά στην ίδια τους την ομάδα.

Γι αυτό και θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του μεγαλομετόχου και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άμεσα να κινήσει τις διαδικασίες για να εντοπιστούν όσοι κάνουν ζημιά στην ομάδα. Ο... τύπος που πέταξε το ποτήρι νερό στον Σίλβα και οι… μάγκες που στο τέλος προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα με τις φωτοβολίδες. Να εντοπιστούν και να αποβληθούν από την Τούμπα, αφού με την παρουσία τους΄και τις ενέργειές τους προκαλούν ζημιά.

Υ.Γ. 1 Η αντίδραση του Ρόμπερτ Μακ στη φάση της αποβολής του, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, φανερώνει τον εκνευρισμό του για όσα είχαν συμβεί. Όσο κι αν οι σφυγμοί του χτυπούσαν "κόκκινο", όμως, με τον τρόπο που αντέδρασε "έβαλε φωτιά" σε μία… πυριτιδαποθήκη όπως ήταν εκείνη την ώρα η θύρα-4...

Υ.Γ. 2 Και κάτι αγωνιστικό. Η ομάδα του ΠΑΟΚ σφύζει από νιάτα και ταλέντο, αλλά της λείπουν οι μεγάλοι παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα. Αντί αυτών, το καλοκαίρι ξόδεψε αρκετά χρήματα για να πάρει ποδοσφαιριστές που αποτελούν μόνιμη "μαύρη τρύπα", όπως ο Λέοβατς που χάνει τον Καμπιάσο και Φουστέρ στις φάσεις των δύο γκολ του Ολυμπιακού.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags