Facebook Pixel Ξάνθη - Δαύκος, 0-0
| 2016-03-06 20:35:00

Ξάνθη - Δαύκος, 0-0

Ξάνθη - Δαύκος, 0-0

Ο Δαύκος με καίριες επεμβάσεις σταμάτησε πολλές φορές τους Ξανθιώτες που στάθηκαν τυχεροί δύο φορές αφου οι παίκτες της Καλλονής σημάδεψαν τα δοκάρια του Ζαρόπουλου. 

Στα “Πηγάδια” είχαμε την αναμέτρηση της τοπικής Σκόντα Ξάνθης με την Καλλονή. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να διατηρήσουν τις όποιες (μαθηματικές) ελπίδες να προλάβουν τα πλέη οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι ήδη υποβιβασμένοι, όμως χτυπάνε κάθε παιχνίδι στα ίσια μην έχοντας τίποτα να χάσουν.

 

Το ματς

 

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα 15 λεπτά η Ξάνθη είχε μια σχετική πρωτοβουλία κινήσεων, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να κλείνει τους “νησιώτες” στα καρέ τους. Στις δύο καλύτερες φάσεις του ημιχρόνου στο 17' (διαγώνιο σουτ Ορφανίδη) και στο 28' (κεφαλιά Καπετάνου) ο τερματοφύλακας της Καλλονής είχε την απάντηση. Φανερά ανώτερη η Ξάνθη αλλά αδυνατεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή της Καλλονής. Όποτε συμβαίνει αυτό, η αστοχία και ο Δαύκος είναι εκεί για να τους στερήσουν το γκολ. Δίκαιη η ισοπαλία στο τέλος του ημιχρόνου.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Ξάνθη να έχει την καθολική υπεροχή στην αναμέτρηση και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους στην καλά στημένη από τον Χατζηγεωργίου, Καλλονή. Στο 55' είχαμε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους όταν ο Μανούσος ξεκινώντας πίσω από τη σέντρα και φεύγοντας στην πλάτη της άμυνα των Ακριτών που είχε ανέβει ψηλά, έφτασε στη μεγάλη περιοχή αλλά σούταρε δυνατά και πάνω από τα δοκάρια του Ζαρόπουλου. Η απάντηση της Ξάνθης έρχεται με διπλή ευκαιρία για γκόλ!! Στο 65' δυνατό σουτ του Σολτάνι εξουδετερώθηκε και πάλι από τον Δαύκο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ορφανίδης με υπέροχη σκαφτή πάσα βρήκε τον Παπαστεριανό μέσα στην περιοχή. Αυτός πέρασε και τον Δαύκο αλλά από σχετικά πλάγια θέση σούταρε άουτ προ κενής εστίας. Το ματς συνεχίστηκε με τη Ξάνθη να πιέζει. Όμως στο 75' λίγο έλειψε να επαληθευτεί το... αξίωμα του Όσιμ για την μπάλα. Φάουλ του Τσαμπούρη βρίσκει τη συμβολή των δοκαριών της εστίας του Ζαρόπουλου.

 

Βλέποντας την κατάσταση ο Λουτσέσκου αλλάζει τον Παπαστεριανό με έναν ακόμα επιθετικό, τον Σκούρτη. Ο Χατζηγεωργίου απαντά γυρνώντας το σύστημα σε 5-4-1 με τριάδα στόπερ. Πολλές φορές η Καλλονή έβαζε οχτώ(!!) παίκτες μέσα στη μεγάλη περιοχή για να κρατήσει το “0”. Τελευταία μεγάλη φάση της Ξάνθης το συρτό διαγώνιο σουτ του Γουάλας που νίκησε τον Δαύκο αλλά πέρασε σύριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι του. Παρόλα αυτά στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γεωργίου έχασε την ευκαιρία να “ξεράνει” τους Ακρίτες αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ζαρόπουλου. Το σφύριγμα του διαιτητή λοιπόν βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

 

Συνθέσεις

 

SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (78' Σκούρτης), Σολτάνι (66' Κρίστοφερ), Ορφανίδης, Νιέτο (87' Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

 

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς (83' Ούκα), Μανούσος (90' Γκαμάγκας), Γουερέ (55' Ξυδάς), Γεωργίου, Μάρκοβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags