Facebook Pixel Σκληρές αλήθειες Χαλκιά για ΠΑΟΚ!
| 2016-03-10 15:58:00

Σκληρές αλήθειες Χαλκιά για ΠΑΟΚ!

Σκληρές αλήθειες Χαλκιά για ΠΑΟΚ!

Διαβάστε τι δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας για τις εξελίξεις στον «Δικέφαλο του Βορά»!

Ο Χαλκιάς μίλησε στον Metropolis 95,5 και είπε πολλά για πολλούς. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τον (πρώην συμπαίκτη του) Βλάνταν Ίβιτς, τη φυγή Τούντορ και γιατί δεν πρόκειται να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Για τον Βλάνταν Ίβιτς ανέφερε: «Μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο και όχι μόνο. Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Έχει σεβασμό και είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί του, αλλά και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλα αυτά τα χρόνια. Από όλες τις συζητήσεις που είχαμε, κατάλαβα ότι είχε καλές απόψεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι ξεκίνησε σιγά σιγά την προπονητική του καριέρα είναι καλό. Η δουλειά στην ομάδα Νέων ήταν πολύ καλή και έβγαλε ποδοσφαιριστές. Χάρηκα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, αλλά ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από όσο περιμένουμε. Παίζει ρόλο η ψυχολογία και το κλίμα στα αποδυτήρια. Γνωρίζει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ».

Για το αν ήταν σωστή επιλογή ο Ίβιτς, μιας και προέρχεται από την ομάδα Νέων: «Είχαμε έρθει σε μια δύσκολη περίοδο. Θα περάσει ψυχολογία στους παίκτες και θα τους βγάλει την καλή διάθεση, διότι τους τελευταίους μήνες διάβαζα πράγματα που δεν μου άρεσαν και μόνο προβλήματα δημιουργούν. Σε μια συζήτηση που υπήρχε το καλοκαίρι με κάποια παιδιά που ήμασταν στον ΠΑΟΚ, είχα πει ότι αν δεν επιλέξει να πάρει προπονητή μεγάλης εμβέλειας από το εξωτερικό, καλύτερο θα ήταν να προωθήσει και να στηρίξει έναν δικό του προπονητή. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο καμία ομάδα δεν έχει αναδείξει κάποιον δικό της προπονητή, μόνο ποδοσφαιριστές βγάζουν. Δεν μιλάω εκ του αποτελέσματος, ούτε θέλω να κάνω συγκρίσεις. Ήρθε ο κ. Στέφενς και ίσως να μην ήρθαν τα αποτελέσματα, αλλά όπως και ο Σάντος ήταν ονόματα μεγάλου βεληνεκούς. Από τη στιγμή που δεν πήγε ξανά σε τέτοια λύση, θα έπρεπε να στηρίξει δικό του προπονητή, κάτι που γίνεται πολύ έντονα στο εξωτερικό. Δίνουν ευκαιρία σε προπονητές που ξεκίνησαν από τις μικρές ομάδες του συλλόγου. Υπάρχει ακόμα χρόνο, ο στόχος είναι τα πλέι οφ και να τερματίσει στην καλύτερη θέση».

Για το αν θα αντέξει ο Ίβιτς το βάρος και την πίεση στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Αν κάποιος προπονητής δεν είναι έτοιμος γι’ αυτό, τότε πρέπει να μείνει στις μικρές ομάδες και τις μικρές κατηγορίες. Από τη στιγμή που επιλέγουμε έναν προπονητή ή έναν ποδοσφαιριστή, τον επιλέγουμε και για τα δύσκολα, όχι μόνο για τα εύκολα. Του δίνουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται. Δεν σημαίνει ότι θα πάνε όλα τέλεια. Αυτό δεν αφορά μόνο τους προπονητές. Αφορά όλους που δουλεύουν γύρω από την ομάδα. Δεν μπορώ να ακούω προπονητές και ποδοσφαιριστές να λένε ότι δεν αντέχουν την πίεση. Δεν υπάρχει λόγος τότε να βρίσκονται στην ομάδα. Χρειάζεται εμπιστοσύνη ο Βλάνταν.

Για το πόση εμπιστοσύνη δίνεται στους προπονητές του ΠΑΟΚ και γιατί κάθε Μάρτη αλλάζουν: «Στον ΠΑΟΚ θεωρώ ότι οι προπονητές είχαν εμπιστοσύνη, απλά έφταναν σε ένα σημείο που δεν γίνεται να συνεχιστεί, τότε έγιναν οι αλλαγές. Ήταν καλή και για τον ΠΑΟΚ και για τον Τούντορ η αλλαγή προπονητή. Τον έβλεπα ότι ήταν πολύ πιεσμένος και εξοργισμένος πολλές φορές. Ήταν και για τους δύο καλό. Για τον ίδιο και την ομάδα. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν αισθάνεται καλά, είναι καλό να αλλάξει ομάδα. Αρμόδιοι είναι άνθρωποι που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, αλλά από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε όλες τις χρονιές με μεγάλες προσδοκίες. Στην πορεία δεν μπορούσε να επιτύχει αυτούς τους στόχους που έθετε. Είχα μιλήσει πριν 2,5-3 χρόνια για τον ΠΑΟΚ και για το γεγονός ότι ήρθε ο Σαββίδης. Το χρειαζόταν πολλά χρόνια αυτό ο ΠΑΟΚ. Έφερε σε πλήρη οικονομική εξυγίανση την ομάδα και πρέπει σταδιακά να την ανεβάσει και αγωνιστικά. Επιβάλλεται να έχει συγκεκριμένους στόχους ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει σιγά σιγά. Δεν γίνεται αμέσως να πάρεις το πρωτάθλημα. Όταν θες να έχεις καλή παρουσία στην Ευρώπη, επίσης και αυτό δεν μπορεί να συμβεί αμέσως. Πρέπει κάθε χρόνο να βάζεις ένα λιθαράκι».

Οι λόγοι για τους οποίους δεν προοδεύει ο ΠΑΟΚ: «Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ και με είχαν ρωτήσει αν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα και είχα πει ότι δεν μπορούμε. Οι ποδοσφαιριστές που παίζαμε τότε δεν πληρωνόμασταν, δεν υπήρχε σταθερή διοίκηση, αλλάζαμε προπονητικό κέντρο συνέχεια. Αυτή η κατάσταση δεν μας το επέτρεπε. Αν διορθωθούν αυτά, είχα πει, ότι θα χτυπήσουμε το πρωτάθλημα και με κατηγορούσαν. Τώρα έχει όλα αυτά τα φόντα, αλλά πρέπει να γίνονται σιγά σιγά και να υπάρχει προγραμματισμός. Αν βγει το καλοκαίρι και πει πάω για πρωτάθλημα, θα είναι λάθος. Πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό όμως. Ο κόσμος έχει υπομονή, εδώ έκανε υπομονή σε πέτρινα χρόνια».

Για το τι πρέπει να γίνει για να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να μπει προγραμματισμός στην πρώτη ομάδα, αλλά και στις μικρότερες, πρέπει να οργανωθεί το σκάουτινγκ και να παίρνεις παίκτες. Πρέπει να κάνει τους παίκτες να θέλουν να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Έχει οργάνωση ο ΠΑΟΚ και το ζηλεύω αυτό γιατί όταν ήμουν εγώ δεν είχαμε αυτά τα πράγματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Είναι μεγαλύτερο κίνητρο στον ποδοσφαιριστή για να αποδώσει καλύτερα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον καλό ΠΑΟΚ, με αυτή τη δυναμική, αυτόν τον κόσμο, αυτόν τον ιδιοκτήτη. Όταν ανέβει ο ΠΑΟΚ, θα ανέβει και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν του έγινε πρόταση να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ: «Δεν είχα καμία επαφή με τον κ. Σαββίδη. Είχα έρθει για δικούς μου προσωπικούς λόγους και έπαιζε η ομάδα στην Τούμπα και πήγα να δω τον αγώνα. Τίποτα επίσημο δεν υπήρξε και καμία επαφή».

Γιατί ενώ έχουν ξοδευτεί τόσα λεφτά δεν έχει δημιουργηθεί μια καλή ομάδα: «Υπήρχαν δύο μεταβατικές περίοδοι στον ΠΑΟΚ. Το 2012 που έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Δεν υπήρχε λόγος να φύγουν. Δεν μπόρεσαν να τους αντικαταστήσουν. Με τον ερχομό του Δώνη φύγαμε αρκετοί. Ήταν κομβικό σημείο και δεν καταλάβω τον λόγο που έγινε όλο αυτό το ξεσκαρτάρισμα. Θεωρώ ότι ήταν ευκαιρία η περσινή σεζόν, που θα μπορούσε να πετύχει κάτι παραπάνω, με το εκπληκτικό ξεκίνημα, αλλά δεν είχε διάρκεια».

Για το αν έχει τα φόντα να πετύχει τελικά ο Ίβιτς: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αν δεν ήθελε να καεί θα καθόταν σπίτι του. Θέλει να αποδείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα και γι’ αυτό ξεκινάει. Θεωρώ ότι Βλάνταν είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ και όχι ότι σε 2-3 μήνες θα πρέπει να ψάξουμε για τον επόμενο. Έχει ελαφρυντικό για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει αυτός τον προγραμματισμό. Δεν πρέπει να το δούμε ότι θα κάτσει λίγο και θα φύγει. Έτσι θα έχει κέρδος η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο κόσμος».

Για τη δήλωση του Τούντορ για Ιντέγιε – Φορτούνη: «Άστοχη η δήλωσή του. Και ο ίδιος πιστεύω θα ήθελε να εννοήσει κάτι άλλο ή να το είπε πάνω στα νεύρα του».

Για το αν μπορεί να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ: «Ο στόχος που έχει μείνει είναι τα πλέι οφ. Όταν θα χάσεις την πρώτη θέση για 1-2 βαθμούς δεν είναι κριτήριο, αλλά θα είναι διαφορετικό αν βγεις τελευταίος. Όταν ήταν ο Χάβος χάσαμε ένα παιχνίδι και ήταν κριτήριο για να φύγει».

Για τον Σάντος: «Η εκτίμηση που έχω στον Σάντος σαν προπονητή είναι μεγάλη. Είναι προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας. Δεν είναι σωστό να μιλάμε υποθετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags