Facebook Pixel Γιατί ο Σαμαράς κατέληξε σε ομάδα β’ Αμερικής!
| 2016-03-11 21:49:00

Γιατί ο Σαμαράς κατέληξε σε ομάδα β’ Αμερικής!

Γιατί ο Σαμαράς κατέληξε σε ομάδα β’ Αμερικής!

Το τρομερό βιογραφικό, οι λάθος επιλογές, η «καψούρα» του Ιβάν Σαββίδη και ο ιατρικός λόγος που πλέον δεν βρίσκεται στο top επίπεδο. Διαβάστε στον SportDog.

Σαν ψέμα ακούγεται το γεγονός ότι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Γιώργος Σαμαράς, υπέγραψε και επίσημα στη Rayo OKC, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος των Η.Π.Α!

Πραγματικά, είναι απορίας άξιο το πως ένας ποδοσφαιριστής με τόσο καλό όνομα και θητείες σε σπουδαίες ομάδες κατέληξε να αγωνίζεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο μόλις στα 31 του χρόνια, και μάλιστα αφού πρώτα είχε βρεθεί στα “αζήτητα” για 7 μήνες!

Όλα αυτά θα φάνταζαν αδιανόητα το καλοκαίρι του 2014, όταν ο “Σαμ” έδειχνε να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Βρισκόταν σε καλή ηλικία, είχε συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο (δεν ήταν ιδιαίτερα καλός στη διοργάνωση, αλλά πέτυχε το χρυσό γκολ της πρόκρισης) και μόλις είχε αποχωρήσει από μια τεράστια ομάδα όπως η Σέλτικ μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, όντας μάλιστα και αρχηγός της!

Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, το “βαρύ” βιογραφικό του (με θητεία σε Χέρενφεεν, Μάντσεστερ Σίτι και Σέλτικ) βρήκε συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ, και συγκεκριμένα στη Γουέστ Μπρομ. Κάπου εκεί εντοπίζεται η αρχή της παρακμής του Έλληνα επιθετικού. Στην Αγγλία δεν προσαρμόστηκε ποτέ, ευρισκόμενος συνεχώς μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Τι ακολουθεί στη συνέχεια: Άρον άρον αποχώρηση και μεταγραφή σε άλλες πολιτείες τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Σαμαράς αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο πολλών άλλων αστεριών πηγαίνοντας στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ, εκεί όπου θα εξαργύρωνε τη “γεμάτη” πορεία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα με το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Παράλληλα, θα είχε την ευκαιρία να “αναγεννηθεί” ποδοσφαιρικά και να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο. Δεν τα κατάφερε, όμως, ούτε εκεί. Αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τη μέση και δεν σκόραρε ούτε μια φορά στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί, να μείνει χωρίς ομάδα και να καταλήξει πλέον στην παντελώς άσημη Rayo OKC.

Είναι, άραγε, τα χρήματα το κίνητρό του; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό αλλά ο Σαμαράς δεν δίνει την εντύπωση ενός παίκτη που έχει παραιτηθεί από κάθε ποδοσφαιρική φιλοδοξία και εξαργυρώνει μόνο τη φήμη του. Ως απόδειξη μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν έψαξε για άλλο ένα χρυσό συμβόλαιο σε κάποιον εξωτικό προορισμό αλλά βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τη Σαμπντόρια, προτού τελικά προδοθεί και πάλι από τη μέση του και κοπεί στα ιατρικά.

Επίσης, αν δεν είχε ακόμα ποδοσφαιρικό εγωισμό και φιλοδοξίες θα μπορούσε να ακυρώσει εν μια νυκτί τον ισχυρισμό του ότι δεν θέλει να αγωνιστεί στην Ελλάδα και να αποτελέσει το μεγάλο “μπαμ” κάποιας ομάδας από την πατρίδα μας. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε “έρωτα' με τον 31χρονο επιθετικό και προτίθετο να του προσφέρει τον... ουρανό με τ'άστρα για να τον πάρει στον ΠΑΟΚ.

Εν τέλει, η απάντηση στο γιατί η καριέρα του Σαμαρά έχει πάρει την “κάτω βόλτα” μάλλον κρύβεται στην προαναφερθείσα ιστορία με τη Σαμπντόρια. Το γεγονός ότι κόπηκε στα ιατρικά μιας από τις καλές ομάδες στην Ιταλία, πιθανότατα σημαίνει πολύ απλά πως κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν είναι η κατάλληλη για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Ίσως, η απόσυρση από το προσκήνιο σε κάποια λίγκα χαμηλής δυναμικότητας να είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο “Σαμ”. Να γίνει, δηλαδή, πρωταγωνιστής μήπως και ξαναβρεί τον καλό του εαυτό παρά να είναι “δευτερότριτη” επιλογή σε κάποιο μεγάλο σύλλογο φέροντας τη στάμπα του αποτυχημένου. Ευχή όλων μας να επανέλθει και -γιατί όχι- να μπορέσει να βοηθήσει ξανά και την εθνική μας ομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags