Facebook Pixel Ρουφιάνοι παίκτες και δημοσιογράφοι με payroll!
| 2016-03-18 22:00:00

Ρουφιάνοι παίκτες και δημοσιογράφοι με payroll!

Ρουφιάνοι παίκτες και δημοσιογράφοι με payroll!

Ο Γιώργος Μύρτσος τα χώνει άγρια για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θυμάται ...μεγάλες στιγμές από την εποχή που ήταν ο ίδιος παίκτης στον Ολυμπιακό!

Η κατάντια μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται καθημερινά, απλά εθελοτυφλούμε. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι, ενιαίο, σε όλες τις κατηγορίες. Τα λέω αυτά γιατί παρατήρησα το ίδιο πράγμα στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Απόλλωνα, στη Football League, τώρα συνέβη το ίδιο και σε αγώνα του Άρη, στην Football League 2: Οι ποδοσφαιριστές δέχονται επίτηδες κίτρινες κάρτες (για να συμπληρώσουν τον αριθμό που χρειάζεται), προκειμένου να εκτίσουν την ποινή στο επόμενο ματς. Το οποίο, όμως, δεν θα γίνει, γιατί η αντίπαλη ομάδα της επόμενης αγωνιστικής δεν καταβαίνει πια στο πρωτάθλημα! Αλλά έχουμε μάθει στην Ελλάδα να είναι δίκαιο αυτό που μας βολεύει.

Για να το δούμε και σε κλίμακα Σούπερ Λιγκ: Στον ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν όλοι ότι η ομάδα τιμωρήθηκε μόνο με χρηματικό πρόστιμο για τη φάση του Λαζαρίδη, άρα δεν θα είναι υπότροποι αν την επόμενη φορά συμβεί κάτι. Αλλά το μέτωπο που δημιουργήθηκε μεταξύ Σαββίδη, Μελισανίδη και Αλαφούζου έγινε για να αλλάξουν το ποδόσφαιρο. Υπάρχει δικαιοσύνη όμως όταν πετάει κάποιος έναν αναπτήρα, να τιμωρείται μόνο με χρηματικό πρόστιμο; Δεν θέλουν παντού να υπάρχει δικαιοσύνη; Αν θέλεις δικαιοσύνη, την ξεκινάς από τη δική σου ομάδα. Αλλά αν συνέβαινε το ίδιο στον Ολυμπιακό, θα ξεσηκωνόταν όλη η Θεσσαλονίκη και θα φώναζε για το κατεστημένο της Αθήνας. Και μετά θα γίνει κάτι αντίστοιχο ή παρόμοιο στην Αθήνα και θα πατσίσουμε τις αμαρτίες. Έτσι όμως, αν δεν υπάρξει ισονομία, δεν γίνεται να υπάρξει ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά την έκταση Καρατάσου, που ακούγεται ότι θέλει να αποκτήσει ο Σαββίδης, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι είναι μία καλή εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ, η μεγαλύτερη ομάδα στη Β. Ελλάδα, ψάχνεται να φτιάξει αθλητικό κέντρο και στη μία περιοχή που πηγαίνουν έχει αέρα, στην άλλη ζέστη, στην τρίτη κάτι άλλο! Κι έτσι μόνο νοικιάζουν χώρους μέχρι στιγμής. Έτσι όπως είναι το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο Σαββίδης, φαίνεται ότι είναι καλό. Ό,τι επενδυτικό γίνεται είναι καλό. Αλλά κάθε κομπλεξικός που εμφανίζεται, οικολόγος, φιλόζωος κ.λπ., προσπαθεί να γίνει γνωστός μέσω του Σαββίδη! Αυτά είναι τα ελληνικά περίεργα, μόνο εδώ συμβαίνουν. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να προχωρήσει το έργο.

Το αν θα πάει εκεί η έδρα του ΠΑΟΚ, είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου και, φυσικά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αλλά αν γίνει πραγματικότητα, θα σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να προχωρήσει και να αλλάξει επίπεδο.

Για τις δηλώσεις του Τούντορ (όπως και του Αναστασιάδη), έχω να πω ότι με δικαίωσαν. Είπε όλα αυτά που φωνάζω τόσο καιρό για τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μόνο που τα είπε, όπως και ο Άγγελος, όταν έφυγαν. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν έχουν τα κότσια όσοι εργάζονται σε μεγάλες ομάδες και ανοίγουν το στόμα τους όταν αποχωρήσουν. Ο Τούντορ ήταν λαλίστατος, είπε τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα, είπε ότι υπήρχε ατιμία στα διοικητικά, ότι υπερκοστολογήθηκαν ποδοσφαιριστές. Και ήταν περίπου ίδια με όσα είπε, πρόσφατα, ο Αναστασιάδης. Μόνο που ο Τούντορ δεν μίλησε για το τι συνέβαινε μέσα στα αποδυτήρια. Επίσης, ο Κροάτης έριξε τον πήχη για τον ΠΑΟΚ, όταν δήλωσε ότι η ομάδα ήταν για την 4η θέση. Εντάξει, τον Τούντορ τον θεωρώ ένα παιδί που δεν ξεπέρασε ακόμα ότι ήταν ποδοσφαιριστής. Γι΄ αυτό απέτυχε προπονητικά στον ΠΑΟΚ, καθώς είναι δύσκολο να αφήσεις πίσω τον ποδοσφαιριστή και να γίνεις προπονητής.

Αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν κάνει το καθαριστήριο που πρέπει στον ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν θα προχωρήσει. Του το λένε όλοι, αλλά του το λένε φεύγοντας. Και τα λέω εγώ αυτά, που έμπαινα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και τους έλεγα "Γεια σας παιδιά και γεια σας ρουφιάνοι"! Και έδειχνα ποιοι από τους συμπαίκτες μου ήταν οι ρουφιάνοι! Επίσης χαρακτήριζα κάποιους δημοσιογράφους ως "δημοσιογράφους του πεντοχίλιαρου" και με ξέσκισαν!

Είχαν γράψει, για παράδειγμα: "Βρέθηκαν 6 παίκτες του Ολυμπιακού στα μπουζούκια, 3 στο ένα τραπέζι, 2 στο άλλο και ο Μύρτσος"! Για να δημοσιεύσουν μόνο το δικό μου όνομα. Άλλη φορά είχαν γράψει ότι ήμουν στο τάδε μπουζουξίδικο, κι εκείνο το μαγαζί δεν ήταν καν μπουζουξίδικο! Αλλά όταν μιλάς και λες τα πράγματα με το όνομά τους, δέχεσαι σκληρό πόλεμο.

Αν κάποιος μιλήσει όσο είναι στη θέση του δηλαδή, θα τον τελειώσει μία μερίδα δημοσιογράφων που ελέγχουν το ποδόσφαιρο. Και συμμετέχουν στο payroll: Δηλαδή για να βγάλουν εξτραδάκια, γράφουν ό,τι τους διατάξουν! Αλλά αν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να τελειώσουν όλα αυτά...  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags