Facebook Pixel Ράσφορντ και να... καίει! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-03-20 20:58:00

Ράσφορντ και να... καίει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ράσφορντ και να... καίει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του 18χρονου άσου η Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι του Μάντσεστερ αλώνοντας το "Έτιχαντ" με 1-0! Σούπερ Τότεναμ, "καθάρισε" 3-0 την Μπόρνμουθ

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κυριαρχία, τις ευκαιρίες, την έδρα, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αρκετό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον σούπερ μπέμπη Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε ντέρμπι της πόλης κι έδωσε την νίκη στους «κόκκινους» διαβόλους (0-1), που πλησίασαν στον πόντο τους «πολίτες» στην μάχη για την τέταρτη θέση.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον δικό της ρυθμό στο ματς. Μάλιστα, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο δημιούργησαν δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Χεσούς Νάβας, που αρχικά σούταρε εκτός και στην συνέχεια επωφελούμενος λάθους του Μάρκος Ρόχο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα, με τον δεύτερο να απομακρύνει με τα πόδια.

Έτσι, στιγμές αργότερα ήρθε και το 0-1. Ο Χουάν Μάτα τροφοδότησε τον Μάρκους Ράσφορντ κι εκείνος αφού έσπασε τους αστραγάλους του Μάρτιν Ντεμικέλις έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι νικώντας τον Τζο Χαρτ με ψύχραιμο πλασέ. Μάλιστα, με την απογοήτευση των γηπεδούχων να είναι εμφανής, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναζήτησαν και το δεύτερο γκολ τους, αλλά ο Χαρτ σταμάτησε δυνατή προσπάθεια του Αντονί Μαρσιάλ.

Αν και εν συνεχεία ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Ραχίμ Στέρλινγκ (26’) το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι έψαξε την ισοφάριση, ωστόσο αυτή δεν ήρθε. Αυτό που ήρθε, ήταν τα παράπονα αμφοτέρων των πλευρών για πέναλτι, με τον Μάικλ Όλιβερ να μην σφυρίζει ούτε στις διαμαρτυρίες του Γιάγια Τουρέ για χέρι ούτε στην παράβαση του Ντεμικέλις στον Ράσφορντ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ακόμη ένα πρόβλημα για τον «μπλε» πάγκο, αφού ο Χαρτ πέρασε επίσης αναγκαστικά εκτός αγώνα (μετά από λάθος του Ντεμικέλις, που τον ανάγκασε να συγκρουστεί με τον Ράσφορντ για να διεκδικήσει την μπάλα). Ο «κρύος» Βίλι Καμπαγιέρο θεωρήθηκε εύκολο… θύμα, όμως κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα λεπτά που η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απειλήσει, και εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν τελικά ο Σέρχιο Αγουέρο. Έξι λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας, ο Αργεντινός βρέθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή, για κακή του τύχη όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και δεν κατέληξε στο βάθος της εστίας.

Μάλιστα, ο τελευταίος ήταν και ο λόγος που η Σίτι προσπάθησε να κερδίσει κάτι παραπάνω, όντας… σχεδόν μόνος για πάρα πολλή ώρα από άποψη θέλησης για ακριβώς αυτό.

Τότεναμ-Μπόρνουθ 3-0

Τα «σπιρούνια», λοιπόν, υποδέχτηκαν στο “White Hart Lane” την... φτωχή Μπόρνμουθ και φρόντισαν από νωρίς να της δείξουν ποιο (θα) είναι το αφεντικό του ματς: γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κέιν για το 1-0, 2-0 ο ίδιος στο 16΄ και το «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε» βρέθηκε στα καλύτερά του. Με αυτά τα τέρματα ο Κέιν έγινε μόλις ο πέμπτος Άγγλος που πετυχαίνει σε δύο συνεχόμενες σεζόν της Premier League 20+ γκολ.

Τα εναπομείναντα 70 λεπτά του αγώνα απέκτησαν, όπως ήταν φυσικό, τυπικό χαρακτήρα και το μόνο που άλλαξε ήταν το εύρος της νίκης των γηπεδούχων, καθώς στο 52΄ ο Έρικσεν με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μ' αυτή τη νίκη η Τότεναμ έφτασε τους 61 βαθμούς και φιγουράρει στο -5 από την πρωτοπόρο Λέστερ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags