Facebook Pixel Δώστε της από τώρα το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-04-10 17:25:00

Δώστε της από τώρα το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δώστε της από τώρα το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του φοβερού Βάρντι (66', 96') η Λέστερ νίκησε και την Σάντερλαντ με 2-0 εκτός έδρας και εκτόξευσε την διαφορά από την Τότεναμ στο +10, έχοντας αγώνα περισσότερο. Μια ανάσα από το πρωτάθλημα οι "αλεπούδες"!

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι μπήκε πιο ζωηρά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του ματς, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Οι φάσεις με Οκαζάκι, Βάρντι και Μόργκαν δεν απέφεραν αποτέλεσμα στο πρώτο τέταρτο του ματς στο "Stadium of Light, με την Σάντερλαντ να βγαίνει από το... καβούκι της μετά το 25' και να απειλεί με κεφαλιά του Μπορίνι στο 35'.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού, αφού βγήκε φάτσα με τον Σμάιχελ, σούταρε, αλλά ο Δανός κίπερ έκανε καίρια επέμβαση με τα πόδια. Το 0-0 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια κι έτσι έγινε.

Στην επανάληψη η Λέστερ πήρε πλήρως την πρωτοβουλία, αλλά και η Σάντερλαντ από την πλευρά της έπαιζε πιο ελεύθερα, χάνοντας από την μεριά της καλές ευκαιρίες, όπως αυτή του Μπορίνι στο 51'. Ντρινκγουότερ και Οκαζάκι απείλησαν για τις "αλεπούδες", πριν έρθει το γκολ στο 66' που έκρινε το ματς και πιθανότατα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Ο Βάρντι πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας ύστερα από μακρινή μπαλιά, μπήκε από πλάγια αριστερά στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Μανόνε για το 0-1 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς. Στο 77' ο Ολμπράιτον θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Μανόνε, ενώ στο 82' ο Ρόντγουελ απώλεσε φοβερή ευκαιρία από πλεονεκτική θέση για την ισοφάριση.

Ο αγώνας είχε ανοίξει καθώς η Σάντερλαντ έψαχνε το γκολ, με την Λέστερ να χάνει ακόμα δύο φάσεις με τον Ουγιόα (83') και τον Βάρντι (90') και τελικά να σημειώνει ακόμα ένα με τον τελευταίο στο 96' για το τελικό 0-2.

Έτσι, η φοβερή αρμάδα του Ρανιέρι, που έκλαιγε στο τέλος, έφτασε τους 72 βαθμούς, 10 περισσότερους από την δεύτερη Τότεναμ που σε λίγη ώρα αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Από την άλλη η Σάντερλαντ παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη με 27 βαθμούς.

Δείτε τα γκολ του ματς:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags