Facebook Pixel "Δεν γίνεται να προστεθούν νέα στοιχεία για την αδειοδότηση!"
| 2016-04-12 15:14:00

"Δεν γίνεται να προστεθούν νέα στοιχεία για την αδειοδότηση!"

"Δεν γίνεται να προστεθούν νέα στοιχεία για την αδειοδότηση!"

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής σχετικά με την εξασφάλιση της αδειοδότησης ενόψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δημητρίου:

Για το αν μπορεί να προσκομίσει νέα στοιχεία για την αδειοδότηση ο Ηρακλής:
«Δεν μπορεί να προσθέσει κάποια ομάδα στοιχεία ούτε σε πρώτο, ούτε σε δεύτερο βαθμό. Υπάρχουν άλλες προθεσμίες για κάθε κριτήριο. Άλλη για τα νομικά, άλλη για τα διοικητικά, άλλη για τα αθλητικά, άλλη για τα οικονομικά. Μία από τις προθεσμίες, η τελευταία, που έχει να κάνει με τις οφειλές, είναι η 4η Απριλίου. Ακόμα και σε πρώτο βαθμό, αν κάποιος προσκομίσει κάτι μετά από αυτήν την ημερομηνία, επίσης δεν γίνεται δεκτό, βάσει κανονισμού. Δεν αφορά μόνο την εφέσεων. Ο κανονισμός γράφει με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ισχυρισμοί και έγγραφα μετά την καταληκτική ημερομηνία».

Για το αν μπορεί κάποιος να προσκομίσει υποστηρικτικά στοιχεία και έγγραφα: «Λέει ότι η επιτροπή μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις. Για ένα θέμα που ενδεχομένως να θέλει να εξετάσει και να το αντιληφθεί καλύτερα, μπορεί να ζητήσει πρόσθετα στοιχεία ως προς την κατανόηση. Όχι ως προς την υποβολή στοιχείων που δεν υπήρχαν προηγουμένως».

Για τα πρόσθετα στοιχεία που μπορεί να προσκομίσει μία ΠΑΕ: «Τα υποστηρικτικά στοιχεία δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσθετα στοιχεία. Ας υποθέσουμε ότι μία ΠΑΕ φέρνει δέκα χαρτιά. Εγώ θα πρέπει να εισηγηθώ με βάση τα δέκα χαρτιά που έχω μπροστά μου. Η πρωτοβάθμια επιτροπή καλείται να αποφασίσει με βάση την εισήγησή μου και τα δέκα χαρτιά που έχει και αυτή στη διάθεσή της. Είναι δυνατόν να έρθει μια άλλη επιτροπή που θα πάρει άλλα δέκα χαρτιά, τα οποία ουδέποτε είχα στη διάθεσή μου και ούτε η πρωτοβάθμια τα είχε, και να πει ότι αυτοί οι κύριοι κρίνανε λάθος; Δεν μπορεί (σ.σ. η ΠΑΕ)ΗΗ να φέρει κάτι που δεν είχε και να πει ότι το έχει τώρα. Αυτό είναι εκπρόθεσμο. Μπορεί μόνο να αποσαφηνίσει κάτι για το οποίο έκρινε η επιτροπή ότι ήθελε περισσότερα στοιχεία».

Για το τι γίνεται αν μία τυχόν ρύθμιση γίνει μετά την καταληκτική ημερομηνία: «Ο κανονισμός λέει μέχρι 31/12 να τα έχεις ρυθμίσει όλα. Αν δεν τα έχεις ρυθμίσει, σου δίνει ένα τρίμηνο (μέχρι 31/3) να το κάνεις. Η ημερομηνία της 4ης Απριλίου, είναι η ημερομηνία που πρέπει να τα έχεις συγκεντρώσει όλα και να τα υποβάλεις. Η καταληκτική είναι η 31η Μαρτίου. Δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον που είναι στην Κρήτη ή στη Θράκη, μακριά από την Αθήνα. Πρέπει να του δώσω ένα περιθώριο για να συγκεντρώσει τα έγγραφα και να τα φέρει. Αν κάποιος, ενώ ο κανονισμός λέει για 31/3, αυτός κάνει τη ρύθμιση στις 14/4 είναι εκπρόθεσμο. Κάνει τη ρύθμιση, πετυχαίνει το αποτέλεσμα, αλλά το πετυχαίνει εκτός του κανονιστικού πλαισίου. Δεν είναι τύπος είναι η ουσία. Σου δίνει ο κανονισμός ένα ολόκληρο τρίμηνο να καταφέρεις τον σκοπό σου. Να ρυθμίσεις και να πληρώσεις».

Για το τι γίνεται στον δεύτερο και τον τρίτο βαθμό που μπορεί να προσφύγει μία ΠΑΕ: «Ο δεύτερος βαθμός εξετάζει αν ήταν σύννομη και σωστή η πρωτόδικη απόφαση. Το ίδιο και ο τρίτος. Δεν το ισχυρίζομαι εγώ αυτό, το γράφει ο κανονισμός. Αυτά τα άρθρα ίσχυαν ανέκαθεν. Είναι αναρτημένος ο κανονισμός στο site και κανένας δεν έχει κάνει τον κόσμο να τον διαβάσει».

Για το γεγονός ότι πολλές φορές έχουν υπάρξει διαφορετικές αποφάσεις για ίδιες περιπτώσεις: «Αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές, δεν έχει γίνει μία και δύο. Το πρόβλημα είναι ότι στη συνείδηση του κόσμου δεν μένει το ποιος έχει κάνει τι, αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Εκεί ακούγεται το περίφημο “πως πήρε αυτός άδεια;”. Αυτό πρέπει να εξεταστεί. Την εισηγήθηκε ο Δημητρίου και έλεγε ό,τι ήθελε ή την πήρε από μία επιτροπή με ένα “Α” τρόπο;».

Για το πώς παίρνουν τις αποφάσεις οι επιτροπές: «Δεν παρίσταμαι στις εκδικάσεις και ειδικά στην εφέσεων. Το πώς παίρνουν μια απόφαση, το τι δέχονται ή δεν δέχονται δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά. Εμένα η δουλειά μου τώρα έχει τελειώσει. Έκανα την αξιολόγηση των φακέλων, έκανα την εισήγησή μου και το δικό μου κομμάτι έχει τελειώσει. Υπάρχει ελευθερία στην κρίση. Η κρίση είναι ελεύθερη και ο καθένας, όπως έχει πει πάρα πολλές φορές, εκτελεί τα καθήκοντά του με τον τρόπο που θεωρεί βέλτιστο. Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό».

Για το πότε θα υπάρξει η απόφαση του δεύτερου και του τρίτου βαθμού: «Δεν το γνωρίζω, γιατί η δικάσιμος δεν ορίζεται από μένα, αλλά από τις επιτροπές».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags