Facebook Pixel Όλοι κάλυψαν τον κώλο τους εκτός από τον Σαββίδη!
| 2016-04-15 13:30:00

Όλοι κάλυψαν τον κώλο τους εκτός από τον Σαββίδη!

Όλοι κάλυψαν τον κώλο τους εκτός από τον Σαββίδη!

Τα χώνει άγρια ο Γιώργος Μύρτσος στο SportDog για το τι πραγματικά έγινε τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι λέει για τις "συμμαχίες" και τον ...Σάββα; Ποιοι ξέσκισαν τον Άρη;

Πανηγυρίζουν όλοι εδώ ότι αποφύγαμε το ποδοσφαιρικό Grexit και όλα θα γίνουν καθαρά και τίμια τώρα. Υπάρχουν δύο εκδοχές ερμηνείας σε αυτό: Η μία είναι να τα πάρεις στην πλάκα όλα αυτά και η άλλη να τα πάρεις στα σοβαρά. Αλλά στην Ελλάδα ποτέ δεν παίρνουμε τίποτα στα σοβαρά. Κι όταν εμπλέκονται παράγοντες ποδοσφαίρου, πολιτικοί κ.λπ., άλλα λένε και άλλα γίνονται στο τέλος.

Άλλη μία φορα βιώνουμε το απόλυτο κοροϊδιλίκι. Βολεύτηκαν όλοι, αφού ακόμα και η συμμαχία από Τίγρη και Αλαφούζο ήταν για προσωπικό τους όφελος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός άλλωστε προχωράνε μαζί για τα τηλεοπτικά. Δηλαδή ο επαναστάστης κοντός πρίγκιπας συμφώνησε με τον υποτιθέμενο δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άλλος επαναστάτης, ο Μελισσανίδης, συμφώνησε να αρχίσει ξανά το Κύπελλο (προκειμένου να βρεθεί σίγουρα στον τελικό και εκεί βλέπουμε) και έχει πάρει και την υποσχετική του ότι θα κάνει γήπεδο. Οπότε άλλη μία φορά βιώσαμε την επανάσταση του κώλου: Ο καθένας κοιτάζει να καλύψει τον κώλο του. Εκτός από το κορόιδο, που είναι άλλη μία φορά ο Ιβάν Σαββίδης.

Δεν έχει καταλάβει πού βρίσκεται ο Σαββίδης. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι συμμαχίες και οι συμφωνίες γίνονται μέχρι να καλύψει ο καθένας τον κώλο του και μετά χαιρετίσματα. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο. Πάντα ο υφυπουργός Αθλητισμού κυνηγάει τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Και τι άλλαξε με αυτό; Το ποδόσφαιρο και η Ελλάδα σα χώρα δεν έχει καμιά τύχη. Τρία πράγματα που πρέπει να υπάρξουν για να λειτουργήσει μια χώρα: Τιμιότητα, προγραμματισμός και δουλειά. Εδώ, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τα τρία.

Όσον αφορά το αν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο με την Κ-20, την Κ-50 ή την Κ-60, νομίζω πως ο Σαββίδης είπε ότι δεν θα κατέβει η ομάδα του και αυτό πρέπει να κάνει. Εντάξει, είπε ο κυρ Σάββας τα δικά του, ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβει κανονικά και δεν τον ενδιαφέρει αν ΠΑΟΚ έχει την Κ-20 στο γήπεδο, αλλά είναι μεγάλος άνθρωπος. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Άλλωστε αυτά είναι για να ασχολούνται οι εφημερίδες, δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Άποψή μου είναι πως το τέλος του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει έρθει και δεν το έχει καταλάβει κανείς. Βλέπουμε το Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ, την Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και παρατηρούμε ότι αδικείται και το θηρίο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ ο Ολυμπιακός να αδικηθεί κι αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο ισχυρός στην Ελλάδα, σήμερα Ολυμπιακός, παλιότερα ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, δεν αδικείται ποτέ...

Δύο λόγια και για το θέμα του Άρη, γιατί είναι πολύ βαθύ. Υπάρχουν πολλές παράμετροι και, δυστυχώς, αυτόν τον ιστορικό σύλλογο τον κατέστρεψαν οι ίδιοι οι Αρειανοί. Έκαναν διοίκηση με το δόγμα "Εμείς ή κανείς". Τον ξέσκισαν τον σύλλογο, λες και τον μισούσαν. Για ό,τι γίνεται φταίνε εκείνοι που τον διοίκησαν και τον διοικούν ακόμα. Άποψή μου όμως είναι ότι πρέπει να τηρηθούν όλοι οι νόμοι στο ακέραιο. Γιατί αν γίνει λοβητούρα και βγει εκτός νόμου ο Άρης για να ανέβει, γιατί να μη γίνει και για άλλη ομάδα το ίδιο; Επειδή ο Άρης είναι ιστορικό σωματείο; Το ίδιο θέλουν όλοι. Ο Σκόρδας και η παρεά του έκαναν το έγκλημα, όπως και ο περσινός ανθρωπάκος που νόμισε ότι έκανε ιδιοκτησία του τον Άρη και δεν φρόντισε ώστε να μην έχει αυτό το πρόβλημα φέτος. Άρα δεν φταίει ούτε η Πολιτεία, ούτε οι νόμοι, ούτε η κοινωνία. Γιατί το φρένο για την αδειοδότηση βάζουν πάλι οι αρειανοί και ο μοναδικός που μπορεί να του σώσει είναι ο... Άγιος Σώστης! 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags