Facebook Pixel Με έναν τέτοιο Αγουέρο μπορεί να πετύχει τα πάντα!
| 2016-04-17 16:29:00

Με έναν τέτοιο Αγουέρο μπορεί να πετύχει τα πάντα!

Με έναν τέτοιο Αγουέρο μπορεί να πετύχει τα πάντα!

Εάν υπάρχει ένας σέντερ φορ στα αγγλικά γήπεδα που μπορεί χωρίς καν να τροφοδοτηθεί, να δημιουργήσει μια φάση από το τίποτα είναι ο Σέρχιο Αγουέρο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Σε αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο αγγλικό πρωτάθλημα σε τρεις σεζόν έφτασε τα 20 γκολ τουλάχιστον και αν δεν είχε τραυματισμούς θα το είχε πετύχει και στις υπόλοιπες δύο. Ωστόσο εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι πως με αυτόν μέσα στο γήπεδο η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να απειλήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν είπε κάτι το εξεζητημένο όταν αναφέρθηκε, μετά το χατ τρικ του Αγουέρο εναντίον της Τσέλσι, στο ότι ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος επιθετικός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα! Οι αριθμοί λένε τη μία πλευρά της ιστορίας και την άλλη απλά η εικόνα. Δείτε μόνο πόσες φορές εκεί όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτάσει η μπάλα στην επίθεση, ο Αγουέρο μπορεί και γυρίζει μακριά από την περιοχή, παίρνει μπάλα, στρίβει και φτιάχνει ξαφνικά μία φάση! Αυτό είναι που δίνει στην Μάντσεστερ Σίτι το δικαίωμα να πιστεύει σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν πως και την τετράδα θα εξασφαλίσει αλλά και πως στα πιο σημαντικά παιχνίδια της ιστορίας του συλλόγου εδώ και τουλάχιστον 45 χρόνια, εναντίον της Ρεάλ, εχει ελπίδες!

Άκουσα δεξιά και αριστερά αναλύσεις πως η Ρεάλ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό και πως δεν υπάρχει περίπτωση απέναντι στους "πολίτες" να αποκλειστεί! Αυτή η επιδερμική προσέγγιση γίνεται από ανθρώπους που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πολλά χρόνια τώρα τι είναι αυτή η διοργάνωση, το Champions League. Πως δεν είναι η συνολική αξία ενός συλλόγου, ούτε η φόρμα ολόκληρης της χρονιάς, ούτε φυσικα τα μετάλλια και τα κύπελλα τα οποία έχουν κατακτήσει οι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στο γήπεδο αυτα που κρίνουν τους ημιτελικούς και τον τελικο! Αλλά πως είναι το άθροισμα μερικών βραδιών στις οποίες εάν είσαι σε νοητική κατάσταση μπορείς ακόμα κι όταν για ένα ημίχρονο ο αντίπαλος κατεβάσει τους διακόπτες να το εκμεταλλευτείς!

Πριν από 12 μήνες ήμουν από αυτούς που υποστήριζαν πως η Γιουβέντους είχε τη δυνατότητα να κάνει ζημιά στην Ρεάλ και να την αφήσει εκτός από τον τελικό του Βερολίνου.

Τώρα αυτό που λέω είναι πως η Σιτι δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει σε αυτά τα δύο ματς με την Ρεάλ, σε αντίθεση με τους Ισπανούς οι οποίοι είναι σχεδόν υποχρεωμένοι να περάσουν στον τελικό του Μιλάνου! Και ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που το άγχος μπορεί να λειτουργήσει ως θηλιά στο λαιμό.

Με τον Αγουέρο σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση οι παίκτες του Πελεγκρίνι μπορεί να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Γιατί δίπλα του υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική ετοιμότητα. Με πρώτο και κορυφαίο τον Κέβιν ντε Μπροινε ο οποίος έδειξε στην Τσελσι με τον πιο σκληρό τρόπο τι έχασε όταν τον έδωσε για μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ στην Βόλφσμπουργκ! Και τα σχεδόν 67 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Σίτι για να τον πάρει ήδη μοιάζουν με... ευκαιρία!

Σε αυτό το χρονικό σημείο η Σίτι δείχνει να ξαναβρήκε κίνητρο αλλά και ταυτόχρονα κάποιους παίκτες της που είναι κλειδιά στο να μπορέσει να κάνει ακόμα μία υπέρβαση ύστερα από τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Αγουέρο παραμένει το μεγαλύτερο από αυτά και αν είναι σε ανάλογη αγωνιστική κατάσταση όταν θα έρθει η κόντρα με την Ρεάλ, με αυτήν που ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο εναντίον της Τσέλσι, κανείς δεν μπορεί να πει αβασάνιστα τι τέλος θα έχει αυτή η περιπέτεια για τους citizens!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags