Facebook Pixel Πληρώνει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!
| 2016-04-25 22:45:00

Πληρώνει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Πληρώνει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Διαβάστε για την ιδιαίτερη παράμετρο στην τιμωρία του Δικεφάλου που τον υποχρεώνει να… γεμίσει τα ταμεία των «ερυθρολεύκων».

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην κατέβει στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, γεγονός που θα του αποφέρει πρόστιμο 10.000 έως 50.000 ευρώ και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα με βάση το άρθρο 42, παρ.4 του ΚΑΠ.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Σύμφωνα με το δεύτερο σκέλος του παραπάνω άρθρου, οι Θεσσαλονικείς όντας φιλοξενούμενοι και υπαίτιοι για τη ματαίωση του αγώνα οφείλουν να καταβάλλουν το 80% του καταβαλλόμενου προστίμου στη γηπεδούχο ομάδα, δηλαδή τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά, όσα προβλέπει το άρθρο 42, παρ. 4 του ΚΑΠ:

«α) Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιονδήποτε λόγο -εκτός από τις άλλες συνέπειες- χάνει τον αγώνα και επιβάλλονται σε βάρος της σωρευτικά: α. χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ και β. ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος.

β) Το ποσό της χρηματικής ποινής κατατίθεται από την υπαίτια ομάδα στην ΕΠΟ και περιέρχεται κατά 80% στην αντίπαλη ΠΑΕ εάν είναι γηπεδούχος, 10% στο ταμείο της ΕΠΟ και 10% στο ταμείο αρωγής ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags