Facebook Pixel Καλύτερος από Τούντορ, Γεωργιάδη και Αναστασιάδη!
| 2016-05-30 13:15:00

Καλύτερος από Τούντορ, Γεωργιάδη και Αναστασιάδη!

Καλύτερος από Τούντορ, Γεωργιάδη και Αναστασιάδη!

Απίστευτη αποθέωση Αλέφαντου για Ίβιτς! Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κοντράρει τον Ολυμπιακό; "Εγώ αν ήμουν στον ΠΑΟ, θα έδιωχνα τον Τσαπατσόνι" - "Σιμεόνε, σήκω φύγε!".

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, ανοργάνωτος, δε βλεπόταν. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο δε βλεπόταν με τίποτα. Ο προπονητής αυτός δεν μπορεί να φτιάξει τίποτα, λάθη επί λαθών, εγώ ειλικρινά σας λέω αν ήμουν στη διοίκηση του Παναθηναικού δε θα τον κράταγα. Θα είναι λάθος άμα τον κρατήσουν. Περιμένουν το τελευταίο του χαρτί βέβαια, μπας και πάει να νικήσει στην Τούμπα και πάρει αυτός την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει ένα από τα δύο αποτελέσματα που θέλει.

Ο Μολέδο είναι καλός παίκτης, ο Λέτο στέκεται καλά, ξέρει μπάλα, αλλά δε βλέπεις πράγματα από την ομάδα. Οι γραμμές είναι πολύ μακριά, αυτός ο προπονητής τόσο καιρό δεν έχει δείξει κάτι. Δεν βλέπω αλληλοκαλύψεις, δε βλέπω πλάνο.

Αντίθετα, ο Ίβιτς μού έχει κάνει καλή εντύπωση και το έχω πει από νωρίς. Τον βελτίωσε τον ΠΑΟΚ, τον έκανε πιο σοβαρό -αν και δε μου αρέσει αυτή η λέξη στο ποδόσφαιρο- καλύτερα είναι να λες τον έκανε πιο σωστό. Παίζει πιο σωστά ο ΠΑΟΚ επί Ίβιτς. Για εμένα είναι καλύτερος και από τον Τούντορ και από τον Γεωργιάδη και από τον Αναστασιάδη! Παρέλαβε μπάχαλο και το έστρωσε, αν τους βγάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Είναι βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ, έχει δείξει διαφορά ο Ίβιτς, δεν πέφτει σε γκάφες ως προπονητής. Τον παρακολουθώ και μου κάνει εντύπωση. Σωστές οι αλλαγές, σωστή η αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, στήνεται καλά. Έκανε και ένα ροτέισον τώρα, άλλαξε και το σχήμα όπου χρειαζόταν, στο τελευταίο ματς έβλεπα σε στιγμές να παίζει έξυπνα και με τρίτο στόπερ.

Ωραία εξυπνάδα ήταν ότι όταν έμεινε με 10 παίκτες απέναντι στην ΑΕΚ, είχε 2 χαφ και 3 μπροστά! Οι δύο από τους τρεις όταν ο ΠΑΟΚ αμυνόταν, γύρναγαν πίσω να βοηθάνε και είχε ο ΠΑΟΚ 8 παίκτες πίσω από την μπάλα, τον τερματοφύλακα και τον Αθανασιάδη μόνο μπροστά. Με κλειστές τις γραμμές. Και έφευγαν ταχύτατα στην κόντρα, έγινε πιο γρήγορος ο ΠΑΟΚ παίζοντας με τον Μακ και τον Ροντρίγκες στα άκρα. Αυτός ο Ροντρίγκες είναι χασογκόλης, αν έβλεπε δίχτυα θα έκανε μεγάλη μεταγραφή.

Πήρε έναν πόντο παλικαρίσιο και το κυριότερο πέταξε την ΑΕΚ έξω από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Πήρε αυτό που ήθελε απέναντι σε μία ΑΕΚ που στο ΟΑΚΑ έχει πάρει όλα τα ντέρμπι, μην το ξεχνάμε.

Εγώ είμαι αυστηρός σε θέματα προπονητών, αλλά όταν βλέπω το καλό το λέω. Όπως με τον Πογέτ, από νωρίς μου άρεσε. Όπως με τον Ίβιτς, από νωρίς μου άρεσε. Για τον Τούντορ έλεγα ότι πολύ αργούν να τον σουτάρουν και για τον Στραπατσόνι είπα ότι δεν τον πιστεύω από την αρχή.

Δεν ξέρω τι προπονήσεις κάνει ο Ίβιτς, εγώ μιλάω γι΄ αυτά που βλέπω στους αγώνες. Οι αγώνες είναι ο καθρέφτης μιας ομάδας. Βλέπω τακτική, βλέπω στήσιμο.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μία σεντερφοράρα μαζί με τον Αθανασιάδη. Ας παίξει 4-4-2 αν τον θέλουν τον Αθανασιάδη να παίζει μπάστακας χωρίς ντρίμπλα, χωρίς ταχύτητα, χωρίς διείσδυση, απλώς για να απλώνει το πόδι να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ έχοντας έναν γρήγορο φορ γκολτζή θα αλλάξει επίπεδο. Θα ήταν άλλη ομάδα αν πλαισίωνε τους γρήγορους Μακ και Ροντρίγκες ένας ταχύτατος γκολτζής.

Άμα θέλει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και να γεμίζει η Τούμπα σε κάθε ματς, πρέπει να ρίξει πολλά λεφτά να πάρει όχι μόνο τη σεντερφοράρα που είπα, αλλά και καλό δεκάρι και καλό στόπερ και καλό μπακ και καλό τερματοφύλακα. Αλλιώς τον Μαρινάκη δεν θα τον χτυπήσει πάλι. Διότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος, λίγα πράγματα χρειάζεται, ο Μαρινάκης θα φέρει πάλι καλούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός το μόνο που χρειάζεται είναι να μη φάνε το παραμύθι με τον Ιντέγε και να πάρουν παικταρά κυνηγό. Και ένα γρήγορο χαφ σε στιλ Καντέ της Λέστερ. Και έναν γρήγορο στόπερ.

Το ποδόσφαιρο θέλει ταχύτητα, το φωνάζω συνεχώς, τώρα είδα ότι ο Σίλβα δήλωσε ότι θέλει γρήγορους παίκτες να φέρει στις μεταγραφές. Αμήν, μακάρι. Όλα τα χαφ του Ολυμπιακού είναι αργά, με εξαίρεση τον Φορτούνη! Όλα.

Πάμε τώρα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για τον οποίο με ρωτάει ο Σινάνογλου. Εγώ είμαι θαυμαστής του Σιμεόνε από τον καιρό που δεν ασχολιόντουσαν άλλοι με αυτόν στην Ελλάδα. Οι αναγνώστες της στήλης ξέρουν από πότε είχα μπανίσει την Ατλέτικο και μίλαγα γι΄ αυτήν. Όμως τώρα θα πάω κόντρα στο ρεύμα. Σιμεόνε, σήκω φύγε! Ο κύκλος του έκλεισε εκεί.

Δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω με αυτούς τους παίκτες στην Ατλέτικο. Πού θα ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία σαν αυτή που είχε τώρα για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ και την έχασε. Δε θα ξαναβρεί τόσο ψόφιες τις αγγλικές ομάδες όπως ήταν φέτος, και τις ιταλικές. Πτώματα ήταν οι αγγλικές ομάδες. Δε θα ξαναβρεί τέτοια Μπαρτσελόνα, δε θα ξαναβρεί τέτοια ψόφια Ρεάλ στον τελικό!

Είσαι πολύ καλός προπονητής, ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Τι κάθεσαι να κάνεις στην Ατλέτικο, σήκω φύγε! Δε θα πάρεις Τσάμπιονς Λιγκ με αυτούς τους παίκτες.

Πού θα ξαναβρείς Ρεάλ σε τελικό με έναν Ρονάλντο να μην ακουμπάει μπάλα, ανύπαρκτο! Αγύμναστος ήρθε από τον τραυματισμό. Με έναν Μόντριτς μέτριο, με έναν Κρόος χάλια, με τον Μπενζεμά ανύπαρκτο, με αναγκαστική αλλαγή τον Καρβαχάλ, και με έναν μόνο να παίζει καλά, τον Μπέιλ. Πότε θα ξαναβρείς τέτοια ευκαιρία ρε Ατλέτικο; Δύο φορές πήγες στον τελικό μέσα σε τρία χρόνια, δεν το πήρες, πήγαινε αλλού Σιμεόνε, σε μεγάλη ομάδα. Ο κύκλος σου έκλεισε εκεί. Πήρες πρωτάθλημα, τους έφτασες σε δύο τελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο κάτω έχει τώρα, δεν έχει πιο πάνω. Αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να δώσουν πιο πολλά. Τους ξεζούμισες.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags