Facebook Pixel Η Άρσεναλ δεν χρειάζεται τον Βάρντι αλλά...
| 2016-06-05 09:57:00

Η Άρσεναλ δεν χρειάζεται τον Βάρντι αλλά...

Η Άρσεναλ δεν χρειάζεται τον Βάρντι αλλά...

Η προσπάθεια της Άρσεναλ να ενεργοποιήσει την ρήτρα "εξόδου" για τον Τζέιμι Βάρντι, έχει σηκώσει πολλή συζήτηση με τους φίλους των "κανονιέρηδων" να φαίνονται διχασμένοι σχετικά με το εάν χρειάζεται η όχι τον φορ της Λέστερ η ομάδα τους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η αλήθεια είναι πως για το ποσό που πρόκειται να δαπανηθεί δηλαδή περίπου 22 εκατομμύρια λίρες δεν είναι εύκολο να βρει κάποιος έναν κυνηγό που να σκοράρει με την ίδια συχνότητα. Ο αντίλογος ωστόσο βρίσκεται στην ηλικία του , αφού σε λίγους μήνες θα είναι 30 ετών και κυρίως η ένσταση εστιάζεται στο ότι είναι ένας παίκτης που λατρεύει να παίζει με αντεπιθέσεις στο κενό χώρο. Για να ακριβολογούμε, αυτό είναι το αγαπημένο του στυλ και έτσι η Λεστερ έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ικανότητα του να περιμένει στο όριο των κεντρικών αμυντικών της αντίπαλης ομάδας και να φεύγει με την εκρηκτική ταχύτητα στην πλάτη τους!

Μόνο που η Άρσεναλ εδώ και πολλά χρόνια δεν παίζει αυτό το στυλ ποδοσφαίρου! Για την ακρίβεια της κουβέντας τέτοιο στυλ έπαιζε μόνο στο ξεκίνημα της παρουσίας του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της, αφού έτσι είχε βάλει ο Τζορτζ Γκρέιαμ τα προηγούμενα χρόνια της δεκαετίας του '90 τους "κανονιέρηδες" στο δρόμο των επιτυχιών έπειτα από πολύ καιρό μετριότητας!

Όμως ο Αλσατός τεχνικός εδώ και μια εικοσαετία έχει μετατρέψει το παιχνίδι της Άρσεναλ και η κατοχή μπάλας είναι σήμα κατατεθέν! Και εδώ μπαίνει το πρώτο ερώτημα: ταιριάζει ο Βάρντι σε μια ομάδα που δεν θα ψάξει ως προτεραιότητα τη μακρινή πάσα; Θα μπορέσει να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο Βενγκέρ ώστε να του δώσει τα ίδια γκολ που πέτυχε φέτος με την Λέστερ; Επίσης η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν μπορώ να αποκρυπτογραφήσω αν αυτή η τόσο παραγωγική χρονιά, είναι κανόνας ή εξαίρεση!

Ναι, σύμφωνοι, με τον Οζίλ και τον Τζάκα στα χαφ οι μπαλιές μπορούν να βγουν και να είναι καταπληκτικές! Ο Βάρντι με την ταχύτητα του και κυρίως με την ανεξάντλητη ικανότητα του να πρεσάρει θα φέρνει πονοκέφαλο στους αντιπάλους αμυντικούς. Αλλά ο αντίλογος έχει να κάνει με το ποιοι κυνηγοί, πραγματικά, θα ταίριαζαν στο στυλ του παιχνιδιού της Άρσεναλ! Το ότι θα κόστιζαν (δεδομένα) περισσότερα χρήματα είναι εύλογο αλλά θα ήξερες πως είναι πλησιέστερα στο στυλ αυτού που θέλει να παίξει ο προπονητής σου! Ο Μόρατα για παράδειγμα, στα 23 του χρόνια, και με ικανότητα να παίξει το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει ο Βενγκέρ, θα ήταν προτιμότερη περίπτωση αλλά σαφώς πιο ακριβή από του Βαρντι! Φυσικά ο Ομπαμεγιάνγκ θα ήταν ο ιδανικός και δεν θα συζητούσε κάνεις αν αξίζει ή όχι τα λεφτά του αφού μοιάζει το στυλ του να είναι κομμένο και ραμμένο σε αυτό που παίζει η λονδρέζικη ομάδα.

Άλλη περίπτωση θα ήταν ένας κυνηγός σαν τον Λουκάκου που επίσης θα κόστιζε παραπάνω αλλά η ταχύτητα του και ο τρόπος που μπορεί να κρατήσει μπάλα συν οι εκτελεστικές του δυνατότητες τον μετατρέπουν σε ιδανική επιλογή!

Με όλες αυτές τις κουβέντες που αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο η πλειονότητα του κόσμου της, κάτι που φαίνεται από τα social media, δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη σκέψη της Άρσεναλ να αποκτήσει τον Βάρντι! Η τελική απόφαση βέβαια θα ανήκει στον Βενγκέρ και θα είναι ένα ρίσκο με το οποίο θα πρέπει να ζήσει όλη την επόμενη σεζόν! Μια χρονιά στην οποία -μη ξεχνάμε πως- από την αρχή θα υπάρχει απέναντι του προκατάληψη των οπαδών!

Η άποψή μου, είναι πως θα ήταν προτιμότερο και για τον ίδιο και για την ομάδα του να πάει σε κάτι που και τον κόσμο θα ηρεμήσει και αγωνιστικά θα δώσει περισσότερες επιλογές με την διαφορετικότητα που θα προσέφερε στην επίθεση. Ο Βάρντι είναι μία επιλογή που πιθανώς δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο σε ότι ήδη διέθετε η Άρσεναλ! Και δεν είναι ο κυνηγός που θα την ανεβάσει επίπεδο!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags