Facebook Pixel Κωστούλας: «Γιατί να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και να χάνουμε λεφτά;»
| 2016-06-17 16:58:00

Κωστούλας: «Γιατί να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και να χάνουμε λεφτά;»

Κωστούλας: «Γιατί να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και να χάνουμε λεφτά;»

Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εξήγησε γιατί δεν είναι... μπλόφα η απειλή τους να μην κατέβουν στο επόμενο πρωτάθλημα οι 12 «μικροί».

Για τις κινήσεις των 12 ΠΑΕ της Super League, το θέμα της διαιτησίας αλλά και για την πιθανότητα να μην αγωνιστούν οι συγκεκριμένες ομάδες στο νέο πρωτάθλημα μίλησε ο Φώτης Κωστούλας.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Παναιτωλικού στο "Αθλητικό Metropolis":

Για το αν είναι δύσκολος ο δρόμος εκτός του λεγόμενου “συστήματος”: «Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι δύσκολος ο δρόμος. Μπορεί να είναι και ο πιο εύκολος. Πολύ φοβάμαι ότι όσοι ανέβηκαν σε άρματα, τώρα εύχονται να ήταν μόνοι τους. Δύσκολο να έρθει η στιγμή που κανένας δεν θα είναι σε άρμα. Αλλάζουν οι σκέψεις όμως με τον καιρό και κάποιοι προτιμούν μοναχικούς δρόμους, που είναι και καλύτερα».

Για το αν πρόκειται για απειλή η πιθανότητα να μην κατέβουν οι δώδεκα ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα: «Δεν είναι απειλή. Κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα μεταξύ μας και είπαμε όλες οι ομάδες να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά χάνοντας 500-800 χιλιάρικα μέσο όρο. Δεν τα έχουμε αυτά τα χρήματα, οπότε γιατί να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα; Δεν μας βγαίνουν οι προϋπολογισμοί, έχουμε τεράστια έξοδα και ελάχιστα έσοδα. Το λιγότερο μια ομάδα μπαίνει μέσα 500 χιλιάδες τον χρόνο. Κανείς δεν θέλει να κάνει κάτι παράνομο, αλλά όταν μπαίνεις συνέχεια μέσα γιατί να συνεχίζεις; Εμείς είμαστε οι δώδεκα μικρές ομάδες. Τα στοιχεία των μεγάλων δεν τα ξέρουμε. Όλοι εμείς οι μικροί χάναμε από 500 χιλιάδες μέχρι 1 εκατομμύριο τον χρόνο. Είναι ψώνιο το ποδόσφαιρο, αλλά για να συνεχίσουμε θα πρέπει να καταστραφούμε».

Για το πρόβλημα με τη διαιτησία: «Για να έχουμε καλό προϊόν θα πρέπει να το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό, για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να πουλήσουμε εισιτήρια. Κάναμε προτάσεις στην ΕΠΟ. Το σημαντικότερο θέμα είναι η διαιτησία, που έχει αποτρέψει πολύ κόσμο από το να πάει στο γήπεδο. Θα χρειαστεί να κάνουμε και εμείς στη Λίγκα τροποποιήσεις, ενώ θα παλέψουμε να βρούμε χορηγούς που θα βλέπουν κάτι υγιές για να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι δυνατόν να αλλάξει άμεσα η διαιτησία προς το καλύτερο: «Δεν έχουμε μαγικό ραβδί να κουνήσουμε και να τελειώσει. Είναι συνεχής αγώνας. Πρέπει να πάμε προς το καλύτερο. Έχουμε καταθέσει πρόταση για τη διαιτησία. Αν αναλάβει το θέμα των πληρωμών και των ποινών των διαιτητών η Λίγκα, γιατί τα δικά μας λεφτά διακυβεύονται, πιστεύω θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Δεν θα αντέξουμε για πολύ καιρό ακόμα. Δεν θα υπάρχουν ομάδες να αποδώσουν αυτό που πρέπει και δεν θα είναι ανταγωνιστικό το προϊόν».

Για το αν φταίνε οι παράγοντες: «Δεν θέλω να πω ότι οι παράγοντες φταίνε. Εμείς οι δώδεκα και οι υπόλοιποι τέσσερις λέμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε την κίνηση για τη διαιτησία, αν πετύχουμε καλώς. Πρέπει να γίνει αυτό το βήμα για να είναι ελκυστικό το ποδόσφαιρο».

Για το αν πρέπει να μειωθούν οι ομάδες: «Δεν συμφωνώ. Αν είμαστε δώδεκα ομάδες και πάλι δεν βγαίνουμε στα λεφτά, ενώ ανεβαίνουν από τη Β’ χρεωμένες ομάδες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν, πάλι δεν θα είναι σωστά τα πράγματα. Αν δεν το κάνουμε ανταγωνιστικό για να καταφέρουμε να κερδίζουμε έστω και 1 ευρώ, τότε δεν γίνεται τίποτα».

Για τη στήριξη του ΠΑΟΚ: «Το ξέρω και χαίρομαι. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του ΠΑΟΚ. Δεν έχει τύχει να βρεθούμε κατ’ ιδίαν με τον κ. Σαββίδη. Μια φορά συναντηθήκαμε στο συμβούλιο, αλλά δεν μιλήσαμε».

Για τον Παπαθανασάκη: «Δεν είχα ούτε με τον κ. Παπαθανασάκη κατ’ ιδίαν κουβέντα. Είναι πολύωρα τα συμβούλια και δεν μας μένει πολύς χρόνος. Βλέπω την αγωνία για την ομάδα του και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Μου έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί για το καλύτερο του Ηρακλή και για το κάτι παραπάνω, στα όρια που μπορεί όμως. Το ότι έρχεται στις συναντήσεις δείχνει ένα ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags