Facebook Pixel Άρνεσεν: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τα 20 γκολ του Μακ"
| 2016-07-19 16:28:00

Άρνεσεν: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τα 20 γκολ του Μακ"

Άρνεσεν: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τα 20 γκολ του Μακ"

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε για τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου με τον Άγιαξ, χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια την αποχώρηση του Μακ και σχολίασε Ίβιτς, Μίχελ και Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ
: «Υπάρχουν παίκτες κυρίως στη μεσαία γραμμή του Άγιαξ που παρ’ ότι είναι 22-24 ετών, είναι παίκτες σπουδαίας κλάσης και εμπειρίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Άγιαξ προωθεί τους παίκτες του από 18 ετών στην πρώτη ομάδα».

Για το δυνατό σημείο του Άγιαξ: «Ο Άγιαξ θέλει από την αρχή να επιτίθεται, παίζει πολύ με τους εξτρέμ, θέλει να ελέγξει ρυθμό και το κάνει από την αρχή του αγώνα. Είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ το ότι έχει το δεύτερο ματς στην Τούμπα. Αν πάρει καλό αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ, η πρόκριση θα κρίνεται από τα δικά του πόδια».

Για το αν θεωρεί ότι ο επαναληπτικός στην Τούμπα είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ: «Όλοι γνωρίζουν ότι στην Τούμπα έχουν δύσκολο έργο, πόσο μάλλον μια νεανική ομάδα. Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να πάρει καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει στο Άμστερνταμ, να πάρει την ισοπαλία ή έστω να χάσει με 1-0. Να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα εκεί και εν συνεχεία να φέρει στα μέτρα του τη σειρά στην Τούμπα».

Για τη μεταγραφή του Μακ στη Ζενίτ: «Είναι μια σπουδαία μεταγραφή για τον Μακ. Η Ζενίτ είναι πανίσχυρος σύλλογος. Πέρσι τα πήγε εξαιρετικά σκοράροντας 20 γκολ. Ο ΠΑΟΚ έχει μεν το πρόβλημα να αντικαταστήσει τα γκολ του Μακ, ωστόσο, πήρε ήδη παίκτες που μπορούν να αντισταθμίσουν την απώλειά».

Για τη μεταγραφή Βαρέλα: «Θα είναι μια πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ αν βρεθεί στο 100%. Μην περιμένετε να είναι έτοιμος απέναντι στον Άγιαξ. Πρέπει να προσαρμοστεί πρώτα και μετά να τον κρίνετε».

Για τον Ίβιτς: «Είναι ο προπονητής που κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Κέρδισε τα πλέι οφ. Έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό που του έλειπε, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και πήρε και τα αποτελέσματα. Τώρα έχει την ευκαιρία του να καθίσει ως πρώτος προπονητής. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Μετά από τόσες ημέρες στην Ολλανδία η ομάδα πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη».

Για το γεγονός ότι παρά τα πολλά χρήματα που δαπανώνται τα τελευταία χρόνια, η ομάδα αποτυγχάνει αγωνιστικά: «Η περσινή χρονιά ήταν πετυχημένη. Η ομάδα κατέληξε δεύτερη εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ξοδεύει κάθε χρόνο περισσότερα από τον εκάστοτε δεύτερο. Παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ τον βοηθούν να παίρνει καλούς παίκτες και αυτό του δίνει το προβάδισμα. Ας μην τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Να είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα και αυτό το εγχείρημα θα πάει καλά».

Για τον Μίχελ: «Έχει διαφορετικά καθήκοντα. Είναι αθλητικός διευθυντής, μέλος της ομάδας που κέρδισε τα πλέι οφ. Πήρε καλούς παίκτες, τον επέλεξε ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν θα ήθελα να του δώσω κάποια συμβουλή. Τα πάει καλά, μακάρι να τα πάει καλύτερα και να έχει επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν έχει επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη: «Φυσικά και έχω μαζί του, όπως και με τον Μίχελ. Είδα και την εκδήλωση για τα 90 χρόνια και το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που έχω να τους πω είναι καλή επιτυχία».

Για το ποιον θα υποστηρίζει στο ΠΑΟΚ – Άγιαξ: «Ας κερδίσει ο καλύτερος. Πέρασα από τον Άγιαξ 2,5 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ ως τεχνικός διευθυντής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags